Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Garraf Coincidint amb el Dia Mundial dels Ocells

El Parc del Garraf organitza una jornada d'anellament i observació de migracions

$urlFileEntry

Anellament a la Pleta. Autor: XPN

10/10/2016

En ocasió del Dia Mundial dels Ocells, el diumenge 2 d'octubre ha tingut lloc a la Pleta la jornada d'anellament d'ocells i observació de la migració de rapinyaires al mirador de Canópolis. La proposta ha tingut una molt bona rebuda i ha aplegat una cinquantena de persones.

La sessió d'anellament, que coincidia amb el Dia Mundial dels Ocells i que per al públic s'ha desenvolupat a partir de les 10 h del matí, ha estat guiada per Rafael González de Lucas, guarda del Parc i anellador de l'Institut Català d'Ornitologia, el qual ha comptat amb la col·laboració i ajuda de voluntaris i tècnics del Parc. En acabat, els organitzadors i la cinquantena de participants (dotze dels quals eren nens) s'han acostat fins al mirador de Canópolis on durant un parell d'hores han pogut observar aus en una bona jornada de pas migratori de rapinyaires.

Durant l'anellament s'han col·locat cinc xarxes de 12 m i s'ha capturat un total de sis exemplars de cinc espècies: dos mosquiters comuns (Phylloscopus collybita); un pit-roig (Erithacus rubecula); un tallarol de casquet (Sylvia atricapilla); una mallerenga carbonera (Parus major), i una mallerenga emplomallada (Parus cristatus). Com a curiositat, cal destacar precisament la captura d'aquesta mallerenga emplomallada (un mascle adult) que ja va ser anellada pel Parc l'any 2015. Els participants han pogut gaudir tant d'una part pràctica i visual sobre l'anellament d'ocells com d'una part històrica i una part referida als reclams i cants dels ocells.

Per la seva banda, l'observació del pas migratori, guiada per Rodrigo del Amo, ha proporcionat un pas interessant d'àligues calçades (Hieraaetus pennatus) en contra migració, alguns aligots vespers (Pernis apivorus), esparvers (Accipiter nisus), aligots comuns (Buteo buteo), xoriguers comuns (Falco tinnunculus), àligues marcenques (Circaetus gallicus) i, com a mínim, una àliga cuabarrada (Hieraaetus fasciatus) tractant de mantenir lliure d'altres rapinyaires el seu territori. A les dues del migdia s'ha donat per acabada aquesta interessant jornada i recollit tot el material disposat.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: fauna, Educació ambiental, hàbitats, vertebrats, Educació ambiental, Garraf, Biodiversitat, Gestió del medi, ocells, Recerca i seguiment, general,