caes

Marina Us el podeu descarregar a la web dels itineraris del Parc de la Serralada de Marina

Disponible el nou fullet de l'itinerari senyalitzat 'SL-C de la Conreria a les Maleses'

15/10/2020

S’ha editat el fullet de l’itinerari 'SL-C de la Conreria a les Maleses' que porta al jaciment iber del turó de les Maleses, a Montcada i Reixac, amb bones vistes al Vallès Oriental, Barcelonès i Maresme. La publicació conté el mapa i la informació i característiques detallades del recorregut així com les diverses maneres d’accedir al punt d’inici. Podeu descarregar-vos-el a la pàgina web dels itineraris senyalitzats del Parc de la Serralada de Marina.

El nou díptic conté una interessant i útil descripció dels punts i elements d’interès principals d’aquest itinerari i la seva localització en un mapa. També hi ha una fitxa resum de la distància, desnivell, durada, dificultat, senyalització i els diversos accessos ja sigui en cotxe, autobús i tren fins al punt d’inici d’aquest itinerari, que se situa davant de la Casa de colònies de la Conreria de la Fundació Pere Tarrés, al camí antic de Sant Fost de Campsentelles (ctra. BV-500).

El document ofereix un seguit de recomanacions com la necessitat de portar calçat adequat, gorra, aigua i prismàtics, no llençar deixalles ni arrencar cap mena de planta, no destorbar la fauna i, un cop s'arribi al jaciment iber de les Maleses, respectar el seu ric patrimoni cultural i no trepitjar ni els murs ni la resta de construccions del poblat.

La relació de tots els itineraris senyalitzats en l’àmbit del Parc de la Serralada de Marina, una breu presentació d’aquest espai natural protegit i un codi QR que enllaça amb l’itinerari a la web completen el fullet.

Amb aquesta publicació, a poc a poc es va completant l’edició dels fullets dels diversos itineraris senyalitzats del Parc de la Serralada de Marina. Els podeu consultar tots en aquesta pàgina web.

Jaciment iber de les Maleses

El jaciment ibèric de les Maleses és un poblat laietà situat a Montcada i Reixac en un emplaçament estratègic que compta amb unes vistes privilegiades sobre el Vallès Oriental, el Barcelonès i el Maresme. Va estar habitat des del segle VI al II aC. A partir dels treballs d'excavació que s'estan duent a terme pel Museu Municipal de Montcada i Reixac, se sap que l'estructura del poblat respon a un model d'urbanisme regular, amb un carrer central i bateries de cases a banda i banda.

Actualment, a les Maleses hi ha tres àrees excavades. La zona sud-est, amb tres cases de planta irregular. La zona central i la zona  nord que, de moment, presenten un total de dinou cases. Una d'elles, la casa número 6, situada a la vessant de Sant Fost, es dedicava a la transformació de grans quantitats de cereals en farines. Per altra banda, al vessant de Montcada la casa 14 ofereix un espai destinat a la producció metal·lúrgica i a l'extrem nord del poblat hi ha un edifici singular amb més de vuit habitacions i amb un espai circular central. Possiblement una àrea de recepció o bé la residència de la família amb  més prestigi del poblat.

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Educació ambiental, Marina, Educació ambiental,