Montesquiu
Elaborada pels alumnes i la comunitat educativa

13a edició de l'agenda escolar del Parc del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Agenda escolar 2017-2018. Autor: XPN

20/09/2017

Per tretzè any consecutiu en el marc del programa escolar Viu el parc, l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona ha editat l'agenda escolar del Parc del Castell de Montesquiu. La publicació, coordinada per Viladraueducacio.com, recull el treball fet pels alumnes de cicle mitjà i superior de les escoles del Parc amb l'objectiu que esdevingui un recurs didàctic útil.

Aquest curs 2017-2018 es recull a l'agenda el fruit de la investigació de l’alumnat: un poema, una narració breu i anècdotes sobre la diversitat dels boscos al Parc.

També es recullen cinc textos relacionats amb els ecosistemes propers al Parc del Castell de Montesquiu. En ells, es destaca la importància dels boscos i els cursos d’aigua; podreu descobrir els arbres monumentals que integren la fageda de la Grevolosa; es proposa un taller per construir un regle que permet mesurar els arbres de forma senzilla; hi ha un article sobre la importància dels amfibis i com es poden identificar, i un parell d’iniciatives vinculades a l’educació ambiental: la “Setmana de la Natura” i el projecte “Camins de natura”.

Setmanalment, l'Agenda escolar també aporta, a partir de curiositats, informació sobre els arbres i els boscos, a més a més de dites, refranys, acudits i recomanacions molt útils si teniu hort a l'escola o a casa.

Les agendes es reparteixen prioritàriament entre els alumnes de sisè de primària dels centres escolars dels municipis que participen en el programa escolar Viu el parc del curs 2017-2018.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montesquiu, Altres publicacions, Programa cultural Viu el parc, Educació ambiental, Viu el parc,