Montseny
A Masia Mariona

5è taller de reintroducció del tritó del Montseny

$urlFileEntry

5è taller. Autor: Life Tritó Montseny

20/03/2020

El 2 de març va tenir lloc el 5è taller per debatre la reintroducció del tritó del Montseny a l'Oficina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Masia Mariona.

En el marc de l’acció C.15 (Identificació d’àrees potencials de reintroducció del tritó del Montseny), va tenir lloc el cinquè taller amb l’objectiu de decidir, de forma consensuada, l'estratègia per dur a terme la reintroducció de noves poblacions de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) en el seu hàbitat natural.

En aquesta ocasió, la trobada va tenir lloc el dilluns 2 de març a l'Oficina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Masia Mariona (Fogars de Montclús).

El pla de treball d’aquest 5è taller va abordar cinc blocs: Presentació dels resultats finals dels encàrrecs realitzats al llarg del 2019; Planificació d'alliberaments futurs; Definir el seguiment de les poblacions alliberades; Evolució del programa de cria, i Pla de recuperació del tritó del Montseny.

Durant el matí, els assistents van poder fer les seves aportacions i es van debatre aquestes temàtiques referents a la reintroducció de tritó del Montseny en el seu hàbitat natural. A la tarda, es va realitzar una visita de camp.

Al taller van assistir-hi vint especialistes en l’àmbit de la recerca, la gestió del patrimoni natural i l’administració. El debat va ser conduït per investigadors del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i del CREAF.

En aquests enllaços podeu recuperar les notícies del primer, segon, tercer i quart taller de reintroducció de l'espècie.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web del projecte Life Tritó Montseny.

 

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Paisatge, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Diputació de Barcelona, ODS,