Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny | Diputació de Barcelona S'amplia l'horari dels guardes i s'augmenta el nombre d'informadors i la senyalització

Noves mesures per regular i restringir l'accés al Parc Natural del Montseny

$urlFileEntry

Guarda del Parc informant els visitants. Autor: XPN

16/10/2020

La Diputació de Barcelona, gestora del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, ha acordat incrementar les mesures de vigilància i accés a aquest espai natural per tal d’evitar situacions de concentració de vehicles i visitants en punts determinats del Parc. Entre les mesures adoptades per a aquest cap de setmana hi ha una ampliació de l’horari dels guardes del Parc que cobrirà la jornada des de les 8 del matí fins a les 19 h, així com incrementar el nombre d’informadors per a la regulació del trànsit en accessos a les zones més conflictives, fora de les carreteres principals.

El punts on s'incrementa la presència d’informadors és la zona de piscines del poble de Montseny i pista del Molar, l’accés a Riells, coll de Norri a Montsoriu i el Brull, així com també de reforç a l'entorn del castanyer de les nou branques, a Viladrau, i la pista del Pujol d’accés a Vallfornés, a Cànoves.

Aquests punts se sumen als incorporats el cap de setmana passat com són la rotonda de Fogars de Montclús, on hi ha un dels centres d’informació i zona d’aparcament d’entrada al Parc, que dona accés a les carreteres BV-5119 de Mosqueroles a la Costa i Montseny, BV-5114 de Campins a Santa Fe i Sant Marçal, així com a la GIV-5201 de Sant Marçal a Viladrau.

En total, en el conjunt del Parc Natural hi haurà un equip format per 11 guardes i 13 informadors, que se sumen als 23 informadors que, de forma habitual, atenen els punts d’informació municipals.

També aquest cap de setmana quedaran tancades les àrees de lleure del tot el Parc Natural en consonància amb les instruccions de la Generalitat davant la crisi sanitària.

Així mateix, es realitzaran accions de regulació de la mobilitat i es limitarà l’accés quan els aparcament de les zones de Santa Fe, Sant Marçal, la Costa, Fontmartina, Collformic siguin plens a les persones no vinculades, amb accés per a residents dels municipis, vehicles de serveis i clients del sector turístic.

També està previst per als proper dies incrementar la senyalització horitzontal i vertical per indicar la prohibició d’estacionar en els trams de les carreteres i de reducció de la velocitat màxima amb la col·locació d’elements de pacificació de la circulació i detecció d’infraccions i la instal·lació de sistemes de control i informació de la mobilitat en determinats punts de les vies principals del Parc.

Des del cap de setmana passat, a més, s’ha ampliat el servei de transport públic Bus Parc que connecta l’estació de rodalies de Sant Celoni amb dos dels principals punts d’interès del Parc Natural com són la vall de Santa Fe i Fontmartina.

Finalment, la Diputació de Barcelona està desenvolupament una campanya de comunicació per fomentar el civisme entre els visitants dels espais naturals amb pancartes informatives a les entrades de les poblacions i accions a través de les xarxes socials, mitjans  de comunicació i pàgina web del Parc Natural del Montseny.

compartir

Font de la informació: Gabinet de premsa de la Diputació de Barcelona

Categoria: Montseny, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona, ODS,