caes

Diputació de Barcelona A Girona i la Garrotxa

III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut

15/07/2019

Segueixen obertes les inscripcions per al III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut, que se celebrarà del 7 al 10 d’octubre a Girona i la Garrotxa, i que organitzen des de l’Associació Sèlvans, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona.

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut és una oportunitat excel·lent per posicionar Catalunya al capdavant en el desplegament d’aquesta nova tecnologia forestal i de teixir sinergies d'àmbit local i de país, com a projecte replicable arreu on hi hagi boscos d’alt valor ecològic.

El Congrés vol tenir una orientació eminentment pràctica, d’aplicació sobre el terreny en relació amb un àmbit de treball -el de “natura i salut” / “bosc i salut”- amb una projecció enorme.

Reconnexió amb la natura a través de la salut i el benestar

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut significarà un pas endavant en l’actualització en recerca biomèdica sobre el potencial dels boscos en la salut i el benestar de les persones i propiciarà un espai de trobada per al coneixement i intercanvi d’experiències d’arreu del món en l’ús i la valorització d’aquests serveis.

Una fita altament rellevant serà la creació d’un espai de cooperació internacional entre el conjunt de xarxes de boscos amb funcionalitat terapèutica dels diferents continents i que treballarà per harmonitzar-ne els estàndards de qualitat i de certificació.

Confirmació dels primers ponents i institucions

En aquest sentit, ja es té la confirmació dels/de les següents ponents i institucions: Martí Boada, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB (ICTA-UAB). Assessor científic de la UNESCO, i  president honorífic de la Comissió Tècnic-Científica del Congrés; Hiroko Ochiai, National Tokyo Medical Center, en representació de la “International Society of Nature and Forest Medicine – INFOM” (Japó); Won Sop Shin, professor de silvicultura social de la Chungbuk National University (Corea del Sud); Horst Klinkmann, consultor sènior i ambaixador d’economia de la salut de l’Estat de Mecklenburg-Pomerània Occidental (Alemanya); Susan V. Joachim i Dieter Kotte, respectivament presidenta i secretari/assessor estratègic internacional) de la “International Nature and Forest Therapy Alliance – INFTA)” (Austràlia), i Amos Clifford, fundador de l’“Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs – ANFT” (Estats Units).

L’esdeveniment culminarà amb una defensa de la necessitat de preservar els boscos naturals com a espais proveïdors de salut i benestar per a les societats.

Participació de la Gerència d'Espais Naturals

Per la seva banda, la Gerència d'Espais Naturals intervindrà en el III Congrés per donar a conèixer la tasca doble que en aquest àmbit es fa des de la Diputació de Barcelona i en el marc del programa ‘Salut i Àrees Protegides’ de la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa (EUROPARC), fruit de la qual recentment s'ha editat la Guia per al disseny d'itineraris periurbans saludables en el marc de la Xarxa de Parcs Naturals, que podeu consultar en aquest enllaç.

A qui va dirigit?

El III Congrés s'adreça a totes les persones i organitzacions que tenen interès a ampliar el coneixement i la capacitat de conservació i valorització de la natura en general, i dels boscos d’alt valor ecològic en particular; a aquelles que desenvolupen activitats en el medi natural; als propietaris i propietàries de boscos públics o privats; professionals, responsables, personal tècnic i d’investigació de ciències de la salut, el benestar, el medi ambient, i la gestió forestal; alumnat de postgraus i màsters, i doctorands en aquestes matèries.

Els idiomes oficials del congrés son català, castellà i anglès.

El Congrés compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”. També compta amb la col·laboració del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, el Patronat de Turisme Costa-Brava Girona i l’Ajuntament de Girona.

Per a més informació i inscripcions, podeu consultar la seva pàgina web.

compartir

Font de la informació: Associació Sèlvans

Categoria: Biodiversitat, Gestió del medi, Ponències, hàbitats, Diputació de Barcelona, Publicacions, Paisatge, Webs, Notícies d'arreu, Relleu, Geologia, Divulgació, Normativa, Diputació de Barcelona, flora, Recerca i seguiment, general,