Biodiversitat

Xarxa de Parcs Naturals Des del 14 de juny fins al 30 d'agost

Comença el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) per cobrir les 500.000 ha de boscos de la demarcació de Barcelona

Personal del PVI. Autor: Diputació Barcelona
Personal del PVI. Autor: Diputació Barcelona
15/06/2019

Amb la col·laboració de 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF), el divendres 14 de juny s’ha iniciat el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals que la Diputació de Barcelona. El Pla, que estarà en actiu fins al 30 d'agost, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de la demarcació de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d’incendi, a càrrec de 259 persones, entre informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor A Vallgorguina

Obertes les inscripcions per a la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

Trobada Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
Trobada Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
14/06/2019

Els propers 19 i 20 de novembre del 2019 tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, a Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor. Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció per als ponents finalitza el 20 d’octubre.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Montseny Gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el 2 i 3 de juliol a Bellaterra i el Parc Natural del Montseny

Inscripcions obertes per al curs d'estiu sobre cremes prescrites i pasturatge per a la gestió sostenible i la conservació d'espais oberts de muntanya

Crema prescrita. Autor: Ll. Martínez / XPN
Crema prescrita. Autor: Ll. Martínez / XPN
14/06/2019

El curs, que tindrà lloc el dimarts 2 de juliol a Bellaterra i el dimecres 3 de juliol al Parc Natural del Montseny, té l’objectiu de donar a conèixer i sensibilitzar la població sobre la importància de la gestió i conservació dels espais oberts de muntanya del sud d'Europa, actualment immersos en processos de canvi global.

Montseny Està gestionat per l'Institut Català d'Ornitologia (ICO)

El Parc Natural del Montseny posa en marxa un centre per a la recerca en ciències naturals

Fontmartina. Autor: XPN
Fontmartina. Autor: XPN
13/06/2019

El Parc Natural del Montseny disposa d’un centre per a la recerca i centre per a investigadors per fer-hi estades i estudiar l’entorn de l’espai natural des de qualsevol vessat científica. Es tracta de l’Estació Biològica del Montseny, dos equipaments de la Diputació de Barcelona, un situat a Fontmartina, al municipi de Fogars de Montclús, i el segon, l’alberg del Puig, a Sant Marçal, gestionada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Xarxa de Parcs Naturals Un element clau, a més, en la lluita en la prevenció d'incendis forestals

La biomassa forestal pot cobrir la demanada d'energia tèrmica del 20 % del teixit industrial de la demarcació de Barcelona

Biomassa forestal. Autor: Diputació de Barcelona
Biomassa forestal. Autor: Diputació de Barcelona
13/06/2019

Un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona i el Clúster de Biomassa de Catalunya posa de manifest que el 20 % de la demanda tèrmica del teixit industrial de la demarcació de Barcelona pot ser cobert, de forma sostenible, amb biomassa forestal procedent dels boscos del territori.

Xarxa de Parcs Naturals El termini d'entrega d'originals finalitza el 29 de novembre del 2019

Es convoca el 5è Premi Rafael Patxot i Jubert

5è Premi Rafael Patxot. Autor: IEC
5è Premi Rafael Patxot. Autor: IEC
12/06/2019

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la 5a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert. Teniu de temps fins al 29 de novembre del 2019. La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros. Així mateix, Festa, guerra i política: la cultura popular en temps convulsos i la seva utilització política. El cas de la Patum de Berga, d’Albert Rumbo Soler, ha estat la monografia guanyadora del 4t Premi Rafael Patxot i actualment es troba en procés d'edició i publicació.

Parc Fluvial Besòs En el marc de les accions que commemoren el Dia Mundial del Medi Ambient

Treballadors de l'empresa HP realitzen una recollida de deixalles i plàstics al Parc Fluvial

Grup de participants. Autor: Parc Fluvial Besòs
Grup de participants. Autor: Parc Fluvial Besòs
10/06/2019

El dimecres 5 de juny, el Parc Fluvial del Besòs va rebre una cinquantena de treballadors de l’empresa HP de Sant Cugat del Vallès que, moguts per les diverses accions de responsabilitat social corporativa (RSC) que promou l’empresa on treballen, es va oferir per dur a terme una recollida de deixalles i plàstics dins l’àmbit del Parc. L’objectiu principal va ser contribuir a la reducció de plàstics que acaben als mars i oceans. La iniciativa s’emmarca en les accions que promouen la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Xarxa de Parcs Naturals Reconeixen la recuperació de productes i varietats agroalimentàries en els espais naturals protegits

Es lliuren els primers Premis Parc a taula

Guardonats. Autor: Diputació de Barcelona
Guardonats. Autor: Diputació de Barcelona
04/06/2019

La recuperació de varietats antigues de tomàquets i hortalisses del Vallès Oriental, la castanya de Viladrau, el formatge de cabra ecològic, la recuperació de l’oli de vera, la truita d’espigalls amb botifarra negra i del perol i la viticultura sostenible ecològica, han estat el projectes guanyadors en la primera edició dels Premis Parc a taula.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.