Biodiversitat

Xarxa de Parcs Naturals Enguany, amb el projecte de compensació Darica Hydro Power Plant Project

El programa Coneguem els nostres parcs, neutre en emissions de carboni

Planta hidroelèctrica Darica. Autor: Clean CO2
Planta hidroelèctrica Darica. Autor: Clean CO2
13/10/2019

Un any més, la Diputació de Barcelona a través de la marca Clean CO2 continua amb el seu compromís amb la sostenibilitat i ha calculat, reduït i compensat les emissions de carboni del programa Coneguem els nostres parcs 2018-2019.

Xarxa de Parcs Naturals Així ho aborda un article publicat a 'Scientific Reports' liderat per investigadors de l'ICO i del Museu de Ciències Naturals de Granollers

La sequera és la principal culpable de la davallada d'ocells i papallones al Mediterrani

'Zegris eupheme'. Autor: Andreu Ubach
'Zegris eupheme'. Autor: Andreu Ubach
14/10/2019

Així ho revelen les dades dels dos programes de seguiment d’ocells (SOCC) i papallones (CBMS) que funcionen a Catalunya des de fa disset i vint-i-cinc anys respectivament. La sequera afecta de forma invertida ocells i papallones: afecta més les papallones de les zones àrides i els ocells de les zones plujoses.

Xarxa de Parcs Naturals Podeu descarregar-vos el document de l'informe

Informe final del Pla d'informació i vigilància 2019 (PVI) de la Diputació de Barcelona

Campanya 'Ni fum, ni foc, cap cigarreta al bosc!'. Autor: Diba
Campanya 'Ni fum, ni foc, cap cigarreta al bosc!'. Autor: Diba
13/10/2019

L’informe final del Pla d’informació i vigilància (PVI) contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona durant els mesos d’estiu constata que el nombre d’incendis al territori de Barcelona durant el període del 14 de juny al 30 d’agost ha estat un 10 % inferior respecte a la mitjana del darrer decenni, amb 134 incendis, i la superfície afectada ha estat un 77 % menys que en el període 2009-2018, amb 104,5 ha cremades. Entre aquestes destaca un sol incendi, el de Capellades, que va cremar el 50,5 % de la superfície total afectada a la demarcació.

Marina Aquestes trobades són biennals

Se celebra la reunió de caçadors del Parc de la Serralada de Marina

Nombre mensual de batudes. Autor: Minuartia
Nombre mensual de batudes. Autor: Minuartia
13/10/2019

El dijous 10 d’octubre es van reunir les colles senglanaires de l’àmbit del Parc, una tècnica de l’empresa Minuartia i personal directiu i tècnic del Parc de la Serralada de Marina. La finalitat d’aquestes reunions, que es repeteixen cada dos anys, és crear un espai de diàleg al voltant de l’activitat cinegètica que es realitza al Parc, sobretot en relació amb la caça del senglar (Sus scrofa).

Montseny La presència de gossos deslligats és incompatible amb l'activitat ramadera

Un equip d'informadors avisarà els visitants del Parc Natural del Montseny de l'obligació de portar els gossos lligats

Campanya gossos lligats. Autor: XPN
Campanya gossos lligats. Autor: XPN
13/10/2019

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha reforçat la campanya adreçada als visitants que van amb gossos perquè els portin lligats, especialment en les zones de pastura, amb un equip d’informadors repartits en diversos dels indrets més freqüentats del Parc on també hi ha ramats.

Montseny Del 2 al 6 de setembre a Milà

El Life Tritó Montseny es presenta en el 20è Congrés Europeu d'Herpetologia

20è Congrés Europeu d'Herpetologia. Autor: SEH
20è Congrés Europeu d'Herpetologia. Autor: SEH
10/10/2019

Cada dos anys, el Congrés Europeu d'Herpetologia de la Societat Herpetològica Europea ofereix una oportunitat perquè científics, conservacionistes i polítics d'Europa i de l'estranger es reuneixin i discuteixin els resultats i tendències actuals en el camp de l'herpetologia.

Sant Llorenç-Obac Xerrada a càrrec de Roger Puig i Daniel Pons

Resultats del cens de rapinyaires nocturns al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Roger Puig i Daniel Pons durant la xerrada. Autor: ADENC
Roger Puig i Daniel Pons durant la xerrada. Autor: ADENC
10/10/2019

El passat mes de setembre, dins el marc dels cafès científics de l’ADENC, es va poder gaudir de la primera sessió de l’any amb la xerrada 'Seguiments de fauna i flora. Estratègies de conservació. Aplicació al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac'.

Xarxa de Parcs Naturals Un projecte de ciència ciutadana

Neix una plataforma per seguir ratpenats des de casa

Plecotus macrobullaris'. Autor: Adrià López-Baucells
Plecotus macrobullaris'. Autor: Adrià López-Baucells
10/10/2019

Des de finals dels anys noranta, el coneixement sobre ratpenats a Catalunya ha anat creixent exponencialment. El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha estat un dels precursors en aquest camp d’investigació i ha aconseguit un elevat nivell de sensibilització ciutadana per conservar aquests petits mamífers voladors.

Montseny Es va celebrar del 17 al 21 de setembre a València

El Life Tritó Montseny al Congrés de l'Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA)

09/10/2019

Enguany, la conferència ha tingut lloc al Parc Zoològic Bioparc de València. Del dimarts 17 al dissabte 21 de setembre, experts conservacionistes de tot el món es van reunir en aquesta Conferència Anual de l'EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris), un dels esdeveniments més importants d'àmbit internacional per a la preservació de la natura.

Xarxa de Parcs Naturals Durat la primavera del 2019

Màxims històrics de les poblacions de petits mamífers comuns a la Xarxa de Parcs Naturals

Ratolí de bosc. Autor: I. Torre / Museu CN Granollers
Ratolí de bosc. Autor: I. Torre / Museu CN Granollers
09/10/2019

Des de l’any 2008, el seguiment SEMICE recull les dades de les poblacions de petits mamífers en diverses estacions distribuïdes per bona part de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN), un fet que permet estimar les seves tendències temporals. De les nou estacions (en quatre parcs) establertes a l’inici del seguiment, s’ha passat a les trenta actuals (distribuïdes en vuit parcs), un augment que ha triplicat el nombre d’estacions inicial. D’aquestes estacions, una mica més de la meitat (16) són portades per col·laboradors de caire voluntari, o a càrrec d’altres investigadors, i no representen un cost per al projecte.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.