Collserola | Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals
Creua quatre dels espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals

S'edita una nova guia del Sender de la Mediterrània (GR 92 Nord)

$urlFileEntry

Portada. Autor: Cossetània / Alpina

17/03/2017

El guarda del Parc de la Serralada Litoral, Xavi Margaix Giner, és l’autor dels textos i les fotografies d’aquesta nova guia de la col·lecció 'Senders GR'. Publicada per Cossetània Edicions i Editorial Alpina, el recorregut travessa els parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada Litoral, Serralada de Marina i Collserola.

La guia es complementa amb deu mapes a escala 1:50.000 i recull el tram nord d’aquest sender de gran recorregut que, entre d'altres, travessa quatre espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals: el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral, el Parc de la Serralada de Marina i el Parc Natural de la Serra de Collserola.

El GR 92 Nord és una travessa que s’estén des de Portbou fins a Vallvidrera, al llarg de 326 quilòmetres de recorregut. El llibre engloba les divuit etapes pròpies del GR, més altres quatre que, en total, sumen 76 quilòmetres més a l’itinerari. Cadascun dels recorreguts s’explica detalladament i s’afegeixen fotografies, mapes i altres curiositats interessants sobre la zona en concret.

La característica principal del GR 92 Nord és que transcorre sempre al costat de la costa, tot resseguint els atractius de la ruta: el món de la pesca, l’arquitectura de la pedra seca al cap de Creus, els aiguamolls de l’Empordà, l’extracció de suro i l’aprofitament forestal o el món de la vinya i de la vitivinicultura.

El seu autor, Xavi Margaix Giner, és geògraf, guia de mitja muntanya i guarda del Parc de la Serralada Litoral. Ha publicat els reportatges fotogràfics “Entre la terra i el mar; ecosistemes a la Serralada Litoral” (amb col·laboració del Museu de Ciències Naturals de Granollers) i “Sant Fost, el paisatge de la memòria”.

compartir

Font de la informació: Cossetània Edicions i XPN

Categoria: Collserola, Llibres, revistes i CD, Marina, Litoral, Montnegre-Corredor, Xarxa de Parcs Naturals,