Montnegre-Corredor
A Olzinelles (Sant Celoni), dins el Parc del Montnegre i el Corredor

Guim Valls, Joan Gener i Misael Alerm ofereixen un recital a la font del Pradelló

$urlFileEntry

Recital. Autor: Tramoia Cultura

22/09/2017

El diumenge 17 de setembre a les 12 h del migdia a la font del Pradelló d’Olzinelles (Sant Celoni), dins del Parc del Montnegre i el Corredor, es va celebrar el vuitè recital del cicle Poesia als Parcs. Lletres i Paisatges d’aquest 2017. El públic estava format per vint-i-cinc persones.

Amb un to desenfadat i alternatiu, els tres joves poetes Guim Valls, Joan Gener i Misael Alerm van oferir un recital estructurat en tres rondes, i en cadascuna d’elles cada autor va recitar entre tres i quatre composicions. Els tres van escollir un repertori amb molta càrrega social i política, que van acompanyar de comentaris, explicacions i breus converses, fet que va provocar una relació de molta proximitat i naturalitat amb el públic assistent, un total de més vint-i-cinc persones.

Guim Valls (Barcelona, 1992) va recitar “El nen blau”, “Descàlcul”, “La mà dins la roda” o “Vertigen” entre altres poemes propis. La seva poesia es caracteritza pel to dur, molta musicalitat i les constants referències i tècnica literàries. Valls va recitar gairebé tots els poemes de memòria, cosa que va impactar el públic.

Joan Gener (Granollers, 1986) va recitar diversos poemes dels seus projectes de publicacions L’invisible  i Contrapunts, molts d’ells sense títol, però que abordaven la necessitat de marxar o d’interrompre i contenien reflexions sobre la poesia, entre d’altres.

D’altra banda, Misael Alerm (la Garriga, 1990) va recitar la primera i la tercera part de la seva darrera publicació Aiga (AdiA 2017), un llibret d’un sol poema en tres parts que tracta de la vida quotidiana amb clares referències a la natura i la constant de l’aigua, element que lligava molt bé amb l’indret escollit per al recital, la font de Pradelló.

A més a més de les poesies pròpies, Valls, Gener i Alerm en van recitar d’altres autors, fent tots ells especial referència a l’obra de Joan Brossa.

En aquest enllaç podeu llegir la crònica del recital apareguda a Núvol. Digital de cultura: "La font dels versos", Gerard E. Mur.

Us recordem els propers recitals:

Parc Natural de la Serra de Montsant

Diumenge 24 de setembre - 12 h. Cartoixa d’Escaladei. Camí de la Cartoixa, s/n. La Morera de Montsant. 

Recorregut poeticocoreogràfic a càrrec de Maria Cabrera i coreògrafa. Hi haurà un vermut per a tots els assistents a l’acte, a càrrec del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

Parc del Garraf

Diumenge 8 d’octubre - 12 h. Centre Cívic El Roure. Av. de Sitges, 14. Begues.

Recitat de diversos autors de poesia catalana contemporània, a càrrec de Laura Borràs (veu) i Montse Castellà (música). 

Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera

Dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre - Turisme rural La Morera. El Brull (BV-5301, km 30,5).

Cap de setmana de creació poètica entorn del paisatge amb la presència d’alguns dels poetes que han participat en el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges durant els darrers dos anys. El diumenge 22, a les 13 h, es llegiran els poemes creats. Acte obert al públic.

Parc del Foix

Diumenge 5 de novembre - 12 h. Plaça del Castell. Castellet i la Gornal.

"Foix al Foix. Ballem Foix", a càrrec d’Aleix Cort i Vicenç Altaió. Acte de clausura de la commemoració de l’Any Foix. 

Descarregueu-vos el programa en aquest enllaç.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és una iniciativa de la Diputació de Barcelona que compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i s'emmarca dins el programa cultural Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals. Actualment, Tramoia Cultura coordina el cicle.

 

Des de l'any 2004, aquest cicle ajuda a difondre la poesia com una expressió artística lligada a la natura i, especialment, als espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals i d'altres de fora de Catalunya. A més del canal Youtube, podeu trobar tota la informació al programa, la pàgina web i el Facebook de Poesia als parcs. Lletres i paisatges.

compartir

Font de la informació: Tramoia Cultura

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Montnegre-Corredor, Educació ambiental, Poesia als parcs, Viu el parc,