Collserola
La Festa dels Ocells va aplegar més de 350 persones

Collserola s'omple d'activitats pel Dia Mundial dels Ocells

$urlFileEntry

Infant en un taller. Autor: CPNSC

10/10/2017

Com ja és tradició, el Parc Natural de Collserola s’ha afegit a la celebració del Dia Mundial dels Ocells amb diferents activitats gratuïtes i per a tots els públics.

Un dels fenòmens naturals que anuncien la tardor és el pas dels ocells migratoris en un viatge de retorn molt vistós. Aprofitant aquest moment, se celebra des de fa anys el Dia Mundial dels Ocells. Enguany, la celebració de l'efemèride al Parc s’ha desdoblat en els dos primers caps de setmana d’octubre. El dissabte 30 de setembre es va realitzar la una passejada temàtica al Centre d’Informació del Parc i, fins  al diumenge 1 al turó de la Magarola, es va poder gaudir de l’espectacle del vol dels darrers rapinyaires en migració amb l’ajut  dels dos ornitòlegs experts que en fan el seguiment.

El diumenge 8 es va fer l’acte central amb la Festa dels Ocells al Centre d'Educació Ambiental Can Coll, un programa atractiu d’activitats i propostes per a tots els públics que va comptar amb la participació de més de 350 persones. Durant el matí es va realitzar una xerrada i un itinerari del divulgador ambiental Pere Alzina així com diferents jocs i tallers per a infants (i no tan infants). També es van muntar un punt d’informació ornitològic i un racó de contes.

Finalment, es va poder visitar l’espectacular exposició fotogràfica sobre les aus “Focus on Birds” de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura que estarà en aquest centre i en el Centre d’Informació fins a finals de novembre.

El Dia Mundial dels Ocells és una campanya organitzada per BirdLife Internacional a escala mundial que, en l’àmbit català, coordina SEO/BirdLife Catalunya. Les diferents activitats de l’edició d’aquest 2017 busquen homenatjar els milers d’aficionats que amb el seu esforç voluntari contribueixen a la millora del coneixement dels ocells a través dels múltiples projectes que avui s’emmarquem en la ciència ciutadana.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Educació ambiental, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Divulgació, Exposicions,