Montesquiu
Els podeu consultar a la pàgina web i aplicació mòbil del Parc

El Parc del Castell de Montesquiu incorpora quatre nous itineraris senyalitzats

$urlFileEntry

Sant Moí. Autor: XPN

12/02/2018

La Xarxa de Parcs Naturals posa al vostre abast una àmplia oferta d'itineraris senyalitzats que podreu fer seguint les indicacions i plafons informatius en les fites d'inici (alguns d'ells adaptats per a persones amb discapacitats de mobilitat o visuals) i que també podeu consultar a l'app. Amb la incorporació de quatre nous itineraris senyalitzats, ja són set el total de recorreguts amb els quals podreu gaudir del patrimoni natural i cultural del Parc del Castell de Montesquiu.

Els quatre nous itineraris senyalitzats són els següents:

· PR-C 214 Serra de Bufadors

La ruta surt de l’aparcament del castell de Montesquiu i travessa tot el Parc per arribar a la serra dels Bufadors, on es troben parets escarpades a la cara sud i una magnífica fageda a l’obaga. Retorna per la part nord del Parc fins a tocar a l’ermita de Sant Moí, i passa pel Torrent de les Dous per arribar a Planeses i retornar al castell per Font Codineta.

· SL-C 130 Sant Moí

Itinerari que porta a l’ermita romànica de Sant Moí. Té el seu inici a l’aparcament del castell de Montesquiu, baixa pel corriol fins a font Codineta, puja cap a Planeses i entra a Sant Moí després de creuar el Torrent de les Dous. De tornada passa per la Farga de Bevié, va fins la font de Planeses i puja de nou a l’aparcament del castell de Montesquiu des de font Codineta. Aquest itinerari coincideix en alguns trams amb el GR151 i el GR210.

· Obaga de les Codines

Itinerari circular que condueix cap al camí de l’Orra fins arribar a la Bauma del Ginestet i torna cap al Pont de les Codines passant prop dels Emprius. A mitja ruta es pot agafar un desviament que permet fer una versió curta de l’itinerari.

· Solell de les Codines

Petit itinerari circular que té el seu punt de partida al Pont de les Codines. A partir d’aquí transcorre pels camps i feixes de l’Escola de Natura de les Codines i s’enfila pels boscos de roure del solell del Turó de les Vívoles. Un cop a la Font del Prat, comença el descens per retornar al punt d’inici.

Per a més informació, en aquesta pàgina web trobareu la relació dels punts d’interès, centres i punts d’informació, avisos actius i tots els itineraris senyalitzats de cada parc, a més de l’accés directe a l’app Itineraris Parcs, on trobareu els més de 200 itineraris senyalitzats i 440 elements d'interès d’arreu de la XPN.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Educació ambiental, Educació ambiental,