Collserola
S'han realitzat onze accions de voluntariat ambiental

Let's Clean Up 2018 al Parc Natural de Collserola!

$urlFileEntry

Treballadors de Lafarge al turó de Montcada. Autor: Lafarge

14/06/2018

En l’edició d’aquest any, el Parc Natural de la Serra de Collserola també ha estat escenari de diferents actuacions de neteja dins el Let’s Clean Up Europe!, una campanya de voluntariat ambiental que promou accions de recollida de deixades als espais naturals per alertar sobre la gran quantitat de residus que s’hi llencen de manera incontrolada. Enguany, s’ha realitzat una nova activitat: l'Ultra Clean Maraton, que va transcórrer per diferents espais naturals amb l’objectiu de recollir el màxim de residus. L’últim tram d’aquesta acció va passar per Collserola.

Com en anys anteriors, durant el mes de maig s’ha celebrat el Let’s Clean Up Europe! A Collserola, es van realitzar onze activitats que va organitzar el Consorci en col·laboració amb més de vint entitats d’àmbits diferents. Concretament, han participat una escola (E. Fàsia), onze entitats (BCN fòrum District, Acer A., Collserola verda, Societat de caçadors de Sant Just, Diablets de Sant Just, Espai de Recerca pel patrimoni del Papiol, Grup Excursionista del Papiol, Esplai Pamtu, A. Excursionista Les Escletxes, Òmnium Cultural i Ambientúbers), l’Ajuntament del Papiol i altres empreses, com Lafarge, AGBAR o diferents hotels de Barcelona, entre els quals hi havia hotels de la cadena AC Barcelona.

En total, hi van participar prop de 313 persones que van actuar a quinze punts i van recollir i classificar més 3.600 kg d’escombraries.

El 19 de maig, l’últim tram de l'Ultra Clean Marathon va passar pel Parc Natural de Collserola. Conjuntament amb l’entitat Ambientúbers, aquell dia es va organitzar una neteja a la zona del forat del Vent, un dels punts del trajecte. El moment de l’acció es va aprofitar per col·locar un punt d’informació mòbil del Parc.

El Let's Clean Up Europe!, coordinat en l’àmbit català per l’Agència de Residus de Catalunya, té com a objectius alertar la societat europea sobre la gran quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada als espais naturals, i promoure accions de recollida d’aquells que malauradament ja s’han abocat en boscos, platges, rius, etc. La iniciativa forma part del programa de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Educació ambiental, Educació ambiental,