Montnegre-Corredor
En el marc dels 25 anys del parc

Xerrada i exposició sobre el carboneig a Sant Celoni

$urlFileEntry

El concert. Autor: XPN

01/06/2014

L'Ajuntament de Sant Celoni, l'Oficina de Turisme de Sant Celoni i el Parc del Montnegre i el Corredor, en el marc del Dia Europeu dels Parcs i de la celebració dels 25 anys de la declaració de les serres del Montnegre i el Corredor com a espai protegit, van organitzar la xerrada ‘El carboneig i el paisatge actual' diumenge 25 de maig. L'acte, emmarcat dins l'exposició ‘Les carboneres, imatges presents d'una tradició del passat', va córrer a càrrec de Josep Masnou i Josep Maria Panareda, coautors del llibre ‘El Carboneig. Quan el record encara és viu'. 

Les intervencions dels ponents van permetre els assistents descobrir que el paisatge actual del Montnegre i el Corredor és fruit, també, de l'ús i l'aprofitament intens dels nostres boscos; un paisatge, per tant, modulat per la mà de l'home. L'espectador, através de les imatges projectedes al llarg de la xerrada, es va poder fer càrrec de la gran activitat humana existent anys enrere en aquestes contrades.

Finalment, en acabar l'acte, el torn de paraules va servir per encetar una sèrie de reflexions sobre l'estat actual dels boscos, del paisatge i dels reptes de futur, per tal d'afrontar una gestió sostenible de boscos, recursos i territori. 

compartir

Font de la informació: Parc del Montnegre i el Corredor

Categoria: Montnegre-Corredor,

Tags: activitats,