Montnegre-Corredor
Basat en les històries recollides per Daniel Rangil

Sant Cebrià de Vallalta acull l'espectacle ‘Llegendes del Montnegre'

$urlFileEntry

Il·lustració de Carla Besora

13/11/2014

En el marc del programa d'activitats del 25è aniversari del  Parc del Montnegre i el Corredor, el dissabte 15 de novembre a les 17 h la plaça de l'Església de Sant Cebrià de Vallalta acollirà l'espectacle ‘Llegendes del Montnegre', basat en les històries recollides per Daniel Rangil.

Bandolers, contrabandistes, bruixes, llops, fantasmes... Històries de la serra del Montnegre, totes recollides per Daniel Rangil al seu llibre ‘Històries i llegendes de l'any vuit'. L'autor ha estat gairebé vint anys fent recerques per la contrada, visitant cent quaranta persones vinculades a la serra que li han anat informant sobre experiències més o menys viscudes. Històries, en definitiva, ben vives, procedents de tradició oral, tant en declivi en els nostres dies.

Ara, Rangil, juntament amb el músic Marc Egea, posen damunt l'escenari moltes d'aquestes històries, amb la intenció no només de fer-les ben vives sinó també d'explicar-les a l'espectador d'una manera divertida, amb el toc d'humor i d'ironia que moltes d'elles tenen en sí mateixes, i sense perdre l'espontaneïtat, ni les formes o els gests de les persones que han estat les informadores, autèntiques protagonistes de les històries presentades.

compartir

Font de la informació: Parc del Montnegre i el Corredor

Categoria: Montnegre-Corredor,

Tags: història, llegendes,

Recursos

VídeoVídeo