Montnegre-Corredor
En el marc del 25è aniversari del parc

Mataró acull la 30a Exposició de bolets del Maresme

$urlFileEntry
13/11/2014

La Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró i la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró organitzen la 30a edició de l'exposició de bolets del Maresme del 15 al 21 de novembre a la plaça de l'Ajuntament. La mostra s'inclou en els actes del 25è aniversari del Parc del Montnegre i el Corredor.

L'any 1979, la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró presentava a les seves sales la 1a edició d'aquesta mostra que pretén ser representativa de la diversitat de bolets del Maresme. La iniciativa de la Secció de Ciències Naturals fou pionera a la comarca i, afortunadament després, ha tingut diverses rèpliques en altres indrets del Maresme.

D'ençà llavors, edició rere edició, s'organitza aquesta mostra que ja és tradicional a Mataró, exposant bolets frescos –acabats de collir-, aproximant-nos a la seva morfologia, als gèneres i espècies, explicant com recol·lectar-los, la funció que fan al bosc, el seu cicle de vida, etc...

Entre les activitats previstes aquest any hi ha una sortida per anar a buscar bolets per a l'exposició (15 de novembre), l'exposició virtual de bolets de la Serralada Litoral Central, una conferència de com viuen i com creixen els bolets (18 de novembre), una altra sobre la Diversitat micològica de la Serralada Litoral Central: més de 20 anys de seguiment (20 de novembre), una activitat familiar titulada ‘Esclats de vida a la tardor: els bolets?' (30 de novembre) i el Mercat de Pagesia de la Tardor (15 i 16 de novembre).

compartir

Font de la informació: Parc del Montnegre i el Corredor

Categoria: Montnegre-Corredor,

Tags: bolets,

Recursos

Cultura MataróCultura Mataró