Litoral El termini per participar en l'elecció del premi del públic va finalitzar l'11 de novembre

Premi del públic del 10è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

'El color de la tardor' (detall). Autora: Aina Puigcerver
'El color de la tardor' (detall). Autora: Aina Puigcerver
03/12/2018

Ja es coneix el Premi del públic! La imatge que ha obtingut més 'M'agrada' en el 10è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral ha estat 'El color de la tardor', d'Aina Puigcerver Enseñat. Moltes felicitats, Aina! Ben aviat us donarem a conèixer el lloc i la data del lliurament de premis i la inauguració de l'exposició de les fotografies presentades al certamen.

Montseny Obra del fotògraf estretament vinculat al Montseny Mariano Pagès

Tot el romànic del Montseny, aplegat en un volum

Imatges del romànic del Montseny. Autor: MP
Imatges del romànic del Montseny. Autor: MP
03/12/2018

Aquesta obra, que porta per títol 'Imatges del romànic del Montseny', reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyenc. El volum, obra de Mariano Pagès, inclou també una ressenya històrica de cada temple. Podeu trobar-lo a la Llibreria de la Diputació.

Foix | Garraf | Olèrdola Hi han participat més d'un miler d'escolars de l'àmbit dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix

El Conjunt Monumental d'Olèrdola acull de nou les sortides escolars del programa Viu el Parc

Instant de les sortides escolars. Autor: Viu el parc
Instant de les sortides escolars. Autor: Viu el parc
03/12/2018

Els dies 13, 14, 20, 21, 22 i 30 de novembre, prop de 1.160 alumnes de 5è de primària dels municipis d’Avinyonet del Penedès, Begues, Castelldefels, Gavà, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Santa Margarida i els Monjos, Sitges  i Vilanova i la Geltrú van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Per preservar i revitalitzar el conjunt patrimonial, històric, geològic i natural

La Diputació de Barcelona presenta el Pla d'usos i les actuacions per adequar l'espai natural de Sant Miquel del Fai

Efectes dels aiguats. Autor: Diputació Barcelona
Efectes dels aiguats. Autor: Diputació Barcelona
03/12/2018

L’espai natural de Sant Miquel del Fai disposa d’un Pla d'usos per la seva reobertura al públic, un document que destaca la voluntat de preservació i conservació dels valors del patrimoni natural i cultural d’aquest espai singular, de 70,5 hectàrees, adquirit per la Diputació de Barcelona el mes de juny del 2017. Aquest treball, juntament amb les actuacions que la corporació hi està duent a terme per fer de Sant Miquel del Fai un referent en la interrelació del patrimoni natural, històric i cultural dels Cingles de Bertí, va ser exposat el dilluns 19 de novembre als alcaldes de la zona i als delegats territorials de la Generalitat.

Litoral Han calgut dos vehicles 'pick-up'

Els guardes del Parc retiren un abocament de grans dimensions

Vehicles pick-up. Autor: CPSL
Vehicles pick-up. Autor: CPSL
29/11/2018

Els guardes del Parc de la Serralada Litoral han retirat residus sòlids d'un abocament de grans dimensions dins del terme municipal de la Roca del Vallès. Aquest estava format per uns 3 m3 d'un tipus de material aïllant de fibra de vidre.

Xarxa de Parcs Naturals Hi han participat els diferents agents que intervenen en la prevenció i lluita contra els incendis forestals

Campanya per sensibilitzar sobre la importància de la prevenció d'incendis forestals tot l'any

D. Guiteras durant la presentació. Autor: Diputació Barcelona
D. Guiteras durant la presentació. Autor: Diputació Barcelona
28/11/2018

La Diputació de Barcelona inicia una campanya per conscienciar la població sobre mesures i actituds en la prevenció d’incendis que cal realitzar al llarg de tot l’any. La campanya, que s’allargarà durant el 2019 i en què també participen el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, cos de Bombers i Agents Rurals, Secretariat d’ADF i Fundació Pau Costa, exposa quatre situacions sobre la prevenció d’incendis amb insercions en premsa, ràdio, xarxes socials i televisió.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Es va destacar el paper de la Diputació de Barcelona com a proveïdora de dades de biodiversitat

La Xarxa de Parcs Naturals participa a les X Jornades sobre Informació de Biodiversitat i Administracions Ambientals

C. Dalmases durant la seva intervenció. Autor: GBIF Espanya
C. Dalmases durant la seva intervenció. Autor: GBIF Espanya
28/11/2018

Entre el 24 i el 26 de novembre, el Centre Cultural La Llacuna (Andorra la Vella) va acollir la celebració de les X Jornades sobre Informació de Biodiversitat i Administracions Ambientals. Durant tres dies es va debatre sobre l’estat del panorama actual, mesures per facilitar la integració i difusió de dades, i informació sobre biodiversitat i solucions a problemes comuns. Les Jornades van estar organitzades pel Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra de l’Institut d’Estudis Andorrans (CENMA-IEA), GBIF Andorra i GBIF Espanya.

Sant Llorenç-Obac S'han organitzat sis sessions entre desembre del 2018 i febrer del 2019

Crida de voluntaris per realitzar el cens de rapinyaires nocturnes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

28/11/2018

Voleu participar en el cens de rapinyaires nocturnes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac? No és necessari ser un expert, la proposta s'adreça a totes aquelles persones interessades en la biodiversitat, la natura, la conservació i la coneixença dels espais naturals i el seu entorn.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Podeu descarregar-vos-la en PDF

Guia de mesures per reduir els danys causats per mamífers de la fauna salvatge

Moment de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
Moment de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
27/11/2018

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha promogut l’elaboració d’una guia de mesures més adequades i eficients per reduir danys de mamífers de la fauna salvatge, en particular del senglar, tant en conreus i pastures, com en zones urbanes i infraestructures.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.