Montesquiu Destaca l'increment del ratolí lleonat

Es detecta talpó roig, musaranya, ratolí lleonat i ratolí de bosc en el seguiment de petits mamífers (SEMICE) a Montesquiu

Exemplar de ratolí de bosc. Autor: Marc Vilella
Exemplar de ratolí de bosc. Autor: Marc Vilella
07/07/2020

Durant el seguiment de petits mamífers realitzat recentment al Parc del Castell de Montesquiu s’han pogut identificar exemplars de talpó roig (Myodes glareolus), musaranyes (Crocidura russula), ratolins lleonats (Apodemus flavicollis) i ratolins de bosc (Apodemus sylvaticus). Les observacions s’han desenvolupat en dos punts del Parc: la pineda del serrat del Castell i la riera de Sora, que es van incorporar al programa SEMICE l’any passat.

Litoral Hi participen alumnes de l'Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt

El projecte de servei comunitari 'Els guardians dels arbres', menció especial en el II Premi Experiències Inspiradores d'EUROPARC

Alumnes i personal del Parc participants en el<br />projecte 'Els guardians dels arbres'. Autor: XPN
Alumnes i personal del Parc participants en el
projecte 'Els guardians dels arbres'. Autor: XPN
07/07/2020

El projecte de servei comunitari 'Els guardians dels arbres', presentat pel Parc de la Serralada Litoral - Espai d’Interés Natural La Conreria-Sant Mateu-Céllecs, forma part de la nova assignatura de serveis a la comunitat per educar els joves en l'exercici de la ciutadania activa a través del compromís social, en aquest cas, en la conservació dels espais naturals. L’any passat es va iniciar aquest projecte amb l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt. La menció atorgada en el II Premi Experiències Inspiradores d’EUROPARC-Espanya el distingeix com a exemple d'original pràctica en la gestió d'espais naturals protegits capaç de generar aliances amb el sector de l'educació, els municipis del Parc i les entitats del territori.

Guilleries-Savassona Entre el 15 de juliol i el 15 de setembre

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona convoca el 2n Concurs fotogràfic d'estiu

2n Concurs fotogràfic d'estiu. Autor: XPN
2n Concurs fotogràfic d'estiu. Autor: XPN
06/07/2020

Considerant l’èxit de l’edició anterior, entre el 15 de juliol i el 15 de setembre del 2020 el Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona presenta una nova edició del Concurs fotogràfic d'estiu a Instagram. La iniciativa vol posar en valor el patrimoni natural i cultural de l'indret així com les bones pràctiques per al seu manteniment i conservació.

Litoral El tema d'aquesta edició és 'La vida secreta del Parc'

En marxa una nova edició del Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Detall del cartell de la 12a edició. Autor: CPSL
Detall del cartell de la 12a edició. Autor: CPSL
06/07/2020

Engega la 12a edició del Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada Litoral. Com és habitual, aquest 2020 hi ha dues categories: Públic en general i Infants de fins a 14 anys. El tema únic de la convocatòria d'enguany és 'La vida secreta del Parc'. Es poden enviar un màxim de quatre imatges fins al dijous 15 d’octubre del 2020. Les imatges premiades acompanyades d'una selecció de les participants formaran part del calendari del Parc 2021 i d'una exposició itinerant per les biblioteques de l'àmbit del Parc.

Montseny Més endavant s'hi faran visites guiades

Tagamanent inaugura la restauració del conjunt monumental del turó

Un moment de la inauguració. Autor: XPN
Un moment de la inauguració. Autor: XPN
06/07/2020

La festa d'inauguració de la restauració del conjunt monumental de Tagamanent, que es va fer diumenge 5 de juliol al migdia, va acollir una trentena de persones. L'aplec recordava temps antics, quan el turó era el centre del municipi i acollia l'església de Santa Maria, la rectoria i l'ajuntament del municipi. Ara, el Parc Natural del Montseny prepara la contractació per a oferir visites guiades al conjunt i també estudia com fer un camí alternatiu d'accés en millors condicions.

Montseny Amb el cònsol britànic i familiars de les víctimes

L'Ajuntament d'Arbúcies homenatja les víctimes de l'accident aeri de fa cinquanta anys al Montseny

L'acte d'homenatge al cementiri. <br />Autor: Ajuntament d'Arbúcies
L'acte d'homenatge al cementiri.
Autor: Ajuntament d'Arbúcies
03/07/2020

El cementiri d’Arbúcies ha acollit el divendres 3 de Juliol al migdia l’acte d’homenatge a les 112 persones que van perdre la vida avui fa exactament 50 anys, en un accident aeri al Montseny, considerat com un dels més greus de la història del nostre país.  L’acte ha tingut lloc davant el memorial a les víctimes que hi ha al cementiri municipal, que és conegut popularment com la tomba dels anglesos i ha estat conduït per l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga.

Parc Fluvial Besòs En una caixa niu construida per alumnes de l'Institut Escola La Mina

Primera nidificació amb èxit de mallerenga blava al Parc Fluvial del Besòs

Caixa niu construïda per alumnes de l'Institut<br />Escola La Mina. Autors: Xavier Larruy i Javier Oliver
Caixa niu construïda per alumnes de l'Institut
Escola La Mina. Autors: Xavier Larruy i Javier Oliver
03/07/2020

Al juny, s’han revisat les onze caixes niu situades al Parc Fluvial del Besòs des de Santa Coloma de Gramenet fins a Sant Adrià de Besòs. A banda de tres caixes ocupades per pardal xarrec (Passer montanus), allò més destacable ha estat la troballa d'una caixa niu, ubicada aigües amunt del pont de Cristòfol de Moura, ocupada per primera vegada per mallerenga blava (Cyanistes caeruleus). A l’interior, s’han detectat tres pollets que s’han anellat per poder fer un seguiment de la seva evolució.

Xarxa de Parcs Naturals Revisa articles de més de 30 revistes científiques

Conservation Evidence proporciona evidències als gestors per millorar les decisions sobre conservació de la biodiversitat

La web Conservation Evidence
La web Conservation Evidence
03/07/2020

La web Conservation Evidence és un recurs d’informació gratuït i acreditat amb seu a la Universitat de Cambridge dissenyat per donar suport a decisions sobre com mantenir i restaurar la biodiversitat global. Resumeix evidències de la literatura científica sobre els efectes de les intervencions de conservació, com ara mètodes d’hàbitat o de gestió d’espècies.

Xarxa de Parcs Naturals Gaudirà d'una estada d'un nit per a dues persones en un establiment acreditat amb la CETS

El concurs ‘Coneixes els nostres parcs?’ ja té guanyadora

Cal Carter. Autor: Hugo Loriente
Cal Carter. Autor: Hugo Loriente
03/07/2020

Laura Oriol Wenceslao és la guanyadora del concurs ‘Coneixes els nostres parcs?', organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals entre els dies 16 i 29 de juny a través de les seves xarxes socials. Oriol podrà gaudir d'una nit amb allotjament, sopar i esmorzar i dues activitats guiades per a dues persones a Cal Carter, un equipament acreditat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) ubicat a Mura, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Guilleries-Savassona Per evitar el deteriorament progressiu de l'entorn

Un Pla d'actuacions ordenarà l'ús públic i vetllarà per la conservació de Sant Feliuet de Savassona

Representants del Consorci, Ajuntament i propietat.<br />Autor: XPN
Representants del Consorci, Ajuntament i propietat.
Autor: XPN
02/07/2020

El Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, l'Ajuntament de Tavèrnoles i la propietat de Sant Feliuet de Savassona han acordat l'execució d'un Pla d'actuacions per a l'ordenació de l'ús públic i la millora dels entorns de Sant Feliuet de Savassona, una de les zones més visitades de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, amb l'objectiu general d'ordenar l'espai i l'aparcament, millorar els accessos i regular les activitats permeses. Està previst que les accions comencin el 6 de juliol i podran comportar limitacions i regulacions a l'aparcament i els accessos.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.