Xarxa de Parcs Naturals Sessió oberta i gratuïta al castell de Montesquiu. Inscripcions fins al 14 de juny

Inscripcions obertes per a la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Jornada Tècnica. Autor: Sutterstock.com / Bess Hamitiï
Jornada Tècnica. Autor: Sutterstock.com / Bess Hamitiï
17/05/2019

Les 'Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural' són la temàtica de la propera Jornada Tècnica d’Espais Naturals que tindrà lloc el proper dimarts 18 de juny al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió és gratuïta però, per raons organitzatives, cal formalitzar la inscripció abans del 14 de juny.

Xarxa de Parcs Naturals Enguany sota el lema 'Natura a tocar de les persones: el nostre tresor (Our Natural Treasures)'

La Xarxa de Parcs Naturals us proposa activitats gratuïtes per celebrar el Dia Europeu dels Parcs

Dia Europeu dels Parcs. Autor: XPN
Dia Europeu dels Parcs. Autor: XPN
17/05/2019

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Per commemorar l’efemèride, enguany la Xarxa de Parcs Naturals organitza entre el 25 de maig i el 9 de juny nombroses activitats gratuïtes. 

Montseny En el marc del cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera

El Life Tritó Montseny ofereix una ponència sobre bioseguretat que alerta de les malalties emergents que afecten els amfibis

Jornada. Autor: Life Tritó Montseny
Jornada. Autor: Life Tritó Montseny
17/05/2015

El divendres 10 de maig, la sala de la Unió Batllorienca (la Batllòria, Sant Celoni) va acollir el cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera. Durant la jornada, Daniel Guinart, tècnic de conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i coordinador tècnic del projecte Life Tritó Montseny, i Daniel Fernández, del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP), van exposar el tema de la bioseguretat.

Montseny En l'elaboració de l'inventari del patrimoni cultural immaterial de Menorca

L'inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny, model a Menorca

Instant del 'Jaleo'. Autor: IPACIM
Instant del 'Jaleo'. Autor: IPACIM
15/05/2019

Les IV Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, que van tenir lloc a començaments de maig a Maó (Menorca), van ser l’escenari on es va presentar el nou web de l’inventari del patrimoni cultural immaterial de Menorca. En la presentació del nou recurs, Pilar Vinent, del Consell Insular, i Antoni Camps, de l’Institut Menorquí d’Estudis, van recordar el projecte pioner dut a terme al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, on es va desenvolupar la metodologia que, millorada, s’ha seguit a Menorca per fer aquest inventari.

Sant Llorenç-Obac Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Inscripcions obertes per al Fòrum Permanent per a la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

La Mola. Autor: XPN
La Mola. Autor: XPN
15/05/2019

El proper dilluns 17 de juny de les 17 a les 19.30 h, l’edifici El Castell de Vacarisses acollirà el Fòrum Permanent per a la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Obert i gratuït, pot assistir-hi tota persona interessada, si bé cal inscriure’s prèviament.

Garraf Centrat en els murs de pedra seca

El Parc del Garraf participa en un projecte LIFE per a l'adaptació al canvi climàtic

Barraques de vinya de Begues. Autor: XPN
Barraques de vinya de Begues. Autor: XPN
15/05/2019

El dilluns 13 de maig, va tenir lloc al Parc Nacional de CinqueTerre (Ligúria-Itàlia) la reunió preliminar per donar el tret de sortida al projecte ‘Murs de pedra seca, com a eina d’adaptació al canvi climàtic’, finançat per la Unió Europea a través del programa LIFE.

Collserola La iniciativa està connectada amb el Projecte Nius

Segueix en directe la nidificació d'una família de mallerengues

Imatge de la càmera web. Autor: CPNSC
Imatge de la càmera web. Autor: CPNSC
15/05/2019

Un any més, una parella de mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus) s’ha instal·lat a la capsa niu del Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola. De moment, la posta és d’onze ous i ja han nascut els pollets.

Garraf Aquesta pràctica científica aporta molta informació i coneixements

Anellament dels polls de falcó pelegrí ('Falco peregrinus') al Parc del Garraf

Polls al niu. Autor: Cos d'Agents Rurals
Polls al niu. Autor: Cos d'Agents Rurals
10/05/2019

Ja fa més de deu anys que el naturalista i ornitòleg Gabri de Jesús Pinho va iniciar el projecte d’anellament d’aquest rapinyaire amb l'Associació Pela-roques, una entitat naturalista sense ànim de lucre. La setmana passada, amb la col·laboració de l'equip del Grup de Suport de Muntanya (GMS) del Cos d'Agents Rurals i del personal de la Xarxa de Parcs Naturals, es van anellar els polls de falcó pelegrí (Falco peregrinus) nascuts recentment al Parc del Garraf.

Montseny En el marc d'EcoVita. 3a Fira Mediambiental del Montseny

La carpa commemorativa dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera visita Riells i Viabrea

Taller familiar. Autor: XPN
Taller familiar. Autor: XPN
06/05/2019

Continuant la seva itinerància pels municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny, la carpa commemorativa dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera va ser present el passat diumenge 28 d’abril a Riells i Viabrea en el marc de la 3a edició d'EcoVita. Fira Mediambiental del Montseny.

S'estan mostrant 11 - 20 de 20 resultats.