Guilleries-Savassona La Matinal tindrà lloc el diumenge 29 de setembre

Tot a punt per a la 14a edició del Viu el parc a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

14è Viu el parc. Autor: XPN
14è Viu el parc. Autor: XPN
16/09/2019

Entre els mesos de setembre i novembre, podeu gaudir de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona gràcies al programa Viu el parc. Enguany, els actes centrals són el recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges a la Casa Museu Verdaguer (divendres 13 de setembre, Folgueroles), la Matinal al parc (diumenge 29 de setembre, Folgueroles) i la Nit d'estels (dissabte 2 de novembre, Vilanova de Sau).

Montseny A Breda, la Garriga i Sant Esteve de Palautordera

En marxa el cicle de xerrades i exposició 'El canvi climàtic al Montseny: vulnerabilitat i adaptació'

Detall de l'exposició. Autor: XPN
Detall de l'exposició. Autor: XPN
16/09/2019

Durant el mes de setembre, podeu assistir a diverses xerrades i una exposició centrades en el canvi climàtic al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Als municipis de Breda, la Garriga i Sant Esteve de Palautordera, diversos especialistes abordaran qüestions com l'optimització de l'aigua, la rehabilitació d’habitatges per esdevenir més confortables i els arbres per assolir ciutats més habitables. A més, també podreu visitar una mostra que presenta les maneres com el canvi climàtic afecta el Montseny i quines mesures es podem emprendre per augmentar la resiliència d'aquest territori.

Xarxa de Parcs Naturals Dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019

La cartoixa d'Escaladei, escenari de la improvisació sublunar d'Oriol Sauleda i Xavier Vallverdú

Sauleda durant el recital. Autor: Tramoia
Sauleda durant el recital. Autor: Tramoia
12/09/2019

Poc abans de les 12 h del migdia, la sala d'el Refetó de la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, ja tenia totes les cadires gairebé ocupades pels assistents que s’hi havien aplegat per escoltar la poesia d’Oriol Sauleda i el piano d’en Xavier Vallverdú.

Xarxa de Parcs Naturals Amb els autors catalans Míriam Cano i Martí Sales

Dos nous recitals de Poesia als parcs. Lletres i paisatges a Sardenya

Recital a Sardenya. Autor: Tramoia
Recital a Sardenya. Autor: Tramoia
12/09/2019

Com cada any una delegació catalana formada per representants institucionals i artistes catalans s’ha desplaçat a l'illa de Sardenya per participar als actes culturals que organitza l’Obra Cultural de l’Alguer en motiu de les festes del 31 d’agost.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Gratuïtes, prèvia inscripció

A la tardor, continuen les rutes teatralitzades inclusives

Ruta teatralitzada al Corredor. Autor: CIMA
Ruta teatralitzada al Corredor. Autor: CIMA
10/09/2019

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre, la Xarxa de Parcs Naturals ha programat un seguit de rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i Parc del Montnegre i el Corredor. Les passejades, tot i que faciliten la participació de persones amb diversitat funcional, són obertes a tothom.

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana

Fins a finals d'any, gaudiu dels programes de passejades guiades arreu dels parcs

Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
10/09/2019

Durant els caps de setmana de tot l'any, nou espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. A la majoria és imprescindible inscriure's prèviament. En ocasions, les places són limitades i les reserves es fan segons l'ordre d'inscripció.

Montesquiu Podeu visitar-la del 7 al 29 de setembre

BisaurArt, nova exposició a la Cabanya del Castell

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
10/09/2019

La mostra BisaurArt aplega peces elaborades seguint diferents disciplines artístiques com, per exemple, oli, escultura, aquarel·la, pirogravat, talla en fusta, tècnica mixta, pastel, sanguina, dibuix, marqueteria, art floral i fotografia. Fins al 29 de setembre, podeu visitar-la tots els dissabtes i festius de les 11 a les 14 h. L'entrada és lliure i gratuïta.

Garraf Per celebrar l'efemèride, el Parc ha organitzat diversos actes adreçat a tots els públics

El Parc del Garraf celebra '30 anys de seguiment de la migració al Garraf'

Observacions des del mirador de Canòpolis. Autor: XPN
Observacions des del mirador de Canòpolis. Autor: XPN
06/09/2019

Des de l’any 1989, en el Parc del Garraf s’han dut a terme des de finals d’estiu fins a principis de tardor observacions documentades de la migració d’aus rapinyaires al seu pas pel massís del Garraf. La iniciativa va sorgir de l’associació Naturalistes en Acció i, actualment, és liderada per l’equip del Parc del Garraf.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.