Recomanacions


El Montseny és un indret idoni per practicar activitats a l'aire lliure i per conèixer millor el nostre patrimoni natural i cultural. Utilitzeu la xarxa de pistes i camins. Visiteu el parc natural amb seguretat.

 

Els homes i la seva activitat han deixat tot un seguit de manifestacions al llarg del temps: esglésies, castells, masies, camins, marges, etc. Tot això constitueix un patrimoni cultural d'una gran riquesa que cal conservar.

 

El paisatge del Montseny el configuren elements naturals i culturals. Gaudiu-ne i respecteu-lo per a les generacions futures.

 

L'agricultura i la ramaderia són el mitjà de vida de molts habitants del Montseny. Respecteu el seu treball. El bosc és un recurs natural renovable que al Montseny s'aprofita de manera racional. Les tales hi són regulades per la Llei forestal de Catalunya i per la normativa del parc.

 

El parc natural constitueix un patrimoni altament valorat per la societat. Tot i ser majoritàriament de propietat privada, tots som responsables de la seva conservació i millora.

 

La caça al massís és regulada amb la finalitat de mantenir la fauna que el caracteritza.

 

Només podeu acampar dins les àrees destinades a aquest ús.

 

Les castanyes, a més de ser un recurs econòmic per als seus propietaris, constitueix l'aliment de moltes espècies animals. Colliu-les amb moderació i amb l'autorització dels propietaris dels arbres. Recomanacions per recollir castanyes [PDF]

 

El boix grèvol és un arbre escàs que proporciona refugi i aliment a moltes espècies d'animals. És protegit per la Llei i la seva recol·lecció és penalitzada.

 

Recordeu que és expressament prohibit de fer foc en tot el parc.

 

La circulació de vehicles no és permesa fora de les carreteres i les pistes d'ús públic. Respecteu els senyals.

 

No llenceu les deixalles a qualsevol lloc. Deixeu-les a les papereres del parc o als contenidors dels pobles propers.

 

Si colliu bolets o herbes remeieres, no malmeteu el bosc utilitzant eines o excavant la terra. Consells per collir bolets [PDF]

 

 

Si aneu amb animals de companyia, porteu-los controlats al vostre costat.

 

 

interest