Visita al Parc Natural del Montseny


El dissabte 28 d'octubre participants del seminari realitzaren una visita al Parc Natural del Montseny.

Aquest parc natural, que té una extensió de 30.000 hectàrees, forma part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i del programa MAB de la Unesco, compta, també, amb el certificat Q, marca de qualitat que atorga l'Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) i és el parc natural més visitat de la península ibèrica.

 

Els assistents vàren poder visitar la masia Ca l'Agustí del segle XIX, situada al Parc Etnològic del Pla de la Calma. Aquesta masia està equipada amb mobles i utensilis pròpis del s. XIX i d'inicis del s. XX i mostra, amb un interessant audiovisual, els treballs i els dies d'una família rural. A la mateixa masia els assistents reberen informació dels principals eixos de la gestió del parc a càrrec del Sr. Jordi Soler, cap de la Secció Territorial nord de la Xarxa de Parcs Natuarls i antic director del parc. Durant la xerrada també s'informà del programa de recuperació de les àrees de pastura i els conreus del Pla de la Calma, així com de la  restauració d'elements del paisatge agrari. Aquest programa s'ha desenvolupat dins el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació 'la Caixa'. El més d'un centenar de treballs realitzats, fins a la data, a la Xarxa de Parcs Naturals dins del Conveni amb la Fundació "la Caixa" tenen un doble objectiu: impulsar la conservació i millora dels espais naturals i afavorir la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió.

 

La visita finalitzà, amb un dinar amb productes majoritariament conreats al mateix parc o al seu entorn, al restaurant El Bellver, masia restaurada del mateix Parc Etnològic.

  

interest