Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #298 / Del 26 d'octubre a l'1 de novembre de 2021
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

XV Ral·li Fotogràfic “Tocats pel bolet”  

Montnegre-Corredor

31/10/2021

Vine Sant Iscle de Vallalta i participa la 15a edició del Ral·li fotogràfic 'Tocats pel bolet', cita ineludible per a totes les persones amants de la fotografia. No t'oblidis la càmera!

5a edició del concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny

Montseny

07/10/2021 parc.activitat.fins 30/11/2021

El Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny es reinventa i es fa amb suport vídeo. Hi ha categories de primer plat, segon plat, postres i begudes. Participa-hi!

Ruta del Castell Vell d'Olivella. Passejada guiada

Garraf

30/10/2021

Itinerari des del petit i encisador poble d’Olivella fins al Castell Vell d’Olivella. La panoràmica des del nou mirador, permet albirar la riquesa paisatgística i natural del Parc del Garraf. 

Les Malediccions del Castell de Montesquiu. Teatre al castell

Montesquiu

30/10/2021 parc.activitat.fins 21/11/2021

Un espectacle itinerant per diverses dependències del castell a la recerca dels esperits, ànimes, aparicions, espectres, fantasmes i ectoplasmes que hi perviuen... No hi falteu!

Visita guiada a la Cova de Mura

Sant Llorenç-Obac

30/10/2021 parc.activitat.fins 28/11/2021

Recorregut des del poble de Mura fins a la Cova, amb l'acompanyament d'un guia, amb interpretació del patrimoni durant el recorregut i a l'interior de la Cova.

Visites guiades a la cova Simanya

Sant Llorenç-Obac

30/10/2021 parc.activitat.fins 31/10/2021

Sortides acompanyades des del coll d'Estenalles, amb visita a l'interior de la cova Simanya i explicacions i guiatge tant a l'exterior com a l'interior.

Vols col·laborar? Seguiment d'espècies exòtiques invasores

Collserola

30/10/2021

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi!

Mussols i egagròpiles: descobrim el bosc de nit!

Montesquiu

30/10/2021

Us oferim un taller per conèixer millor els mussols i descobrir què son les egagròpiles. En acabar, farem una sortida nocturna amb frontals a la cerca de mussols al bosc!

Descobrim el vidranès i tastem els seus embotits

Montesquiu

30/10/2021

Farem una ruta senderista que passarà pels tres dels principals punts d’interès de la zona i gaudirem d’un tast de la gran varietat d’embotits artesanals de Collfred.

Visita guiada al Castell de Vacarisses

Sant Llorenç-Obac

30/10/2021

Visita guiada pel Castell de Vacarisses que data d'entre els segles XII i XIII. Un edifici a través del qual es pot explicar la història del poble de Vacarisses. L'últim dissabte de cada mes.

Transhumància a peu amb els cavalls de marina

Garraf

31/10/2021

Viurem l'experiència de la transtermitància acompanyant un ramat de cavalls en llibertat!! Un tastet de transhumància i una vivència d'unió amb un petit ramat de cavalls recuperats.

La ruta dels bandolers. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

31/10/2021

Itinerari guiat per un dels racons més bonics del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. S’hi explicaran parts de la història i de la llegenda del bandolerisme al massís.

24è Ball de Bruixes de Viladrau

Montseny

31/10/2021

Un espectacle teatralitzat de música, dansa, llum i foc en què s'escenifica la persecució de les bruixes a l'any 1617. L'espectacle s'emmarca dins els actes de la Fira de la Castanya de Viladrau.

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

31/10/2021

Recorregut a peu per diversos paratges de Granera durant el qual coneixerem plantes silvestres i els seus usos medicinals i gastronòmics.

Connectors verds entre els espais naturals de ciutat i el Parc de la Serralada de Marina

Marina

31/10/2021

Passejarem pels ecosistemes del vessant sud del parc i en coneixerem la geologia, la flora i la fauna. Visitarem una exposició sobre els ecosistemes de la Serralada de Marina al Centre d’Educació Mediambiental Ecometròpoli.
Activitat organitzada conjuntament amb l’AMB i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Tardor, castanyers i castanyes. Un moment únic al Parc Natural del Montseny

Montseny

31/10/2021

Veniu a gaudir d'una matinal tardoral a Viladrau per descobrir un dels moments més màgics al Montseny ple de colors, olors i vivències de tardor. Es tracta d'una passejada familiar de baixa dificultat pels boscos i corriols, per tal de conèixer els castanyers, un dels arbres més emblemàtics del Parc Natural.

Descobrim la castanya en una explotació de castanyers i ens apropem al Pujol de Muntanya

Montseny

31/10/2021

Veniu acollir castanyes i reviure la cultura als voltants dels castanyers i les castanyes en una explotació agrícola i forestal al bell mig del Parc Natural del Montseny. Una passejada familiar de descoberta.
 

Excursió a Viladrau per descobrir el món de les bruixes i les plantes remeieres

Montseny

31/10/2021

Us proposem endinsar-vos als boscos de Viladrau al Montseny per tal de descobrir qui eren veritablement les bruixes, quines són les propietats reals de les plantes remeieres....
 

Montnegre de llevant. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

31/10/2021

El Montnegre sempre ha estat una muntanya de grans contrastos vegetals, un espai reduït on les influències mediterrànies i centreeuropees es donen la mà ben a prop del mar. Potser és aquesta proximitat la que permet tanta riquesa? Ho descobrirem tot passejant..

Els colors del bosc. Passejada guiada

Montseny

31/10/2021

Passejarem pel Montseny i coneixerem curiositats artístiques que ens amaguen els arbres, les flors i les fulles. Descobrirem com fabricar pigments naturals, com transferir textures o com utilitzar els elements naturals per inspirar-nos en una petita obra d’art.

La Vinyeta passant per la Coma del coll

Montesquiu

31/10/2021

Iniciarem la ruta al veïnat de Dalt de Sant Andreu de la Vola fins a la Coma del Coll, des d’on gaudirem d’unes bones vistes. Vorejarem el puig de Collsaplana i baixarem fins a la Vinyeta per acabar retornant a la Vola.

Descobreix l’interior del massís del Garraf : La Cova Negra

Garraf

31/10/2021

Itinerari fins les entranyes de la cova Negra, d’uns 25 metres de llargada. Després d’una gatera d’uns 5 metres, gaudirem de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal.

Coneguem els cavalls del Parc del Garraf

Garraf

31/10/2021

L'activitat consisteix en una presentació de la Fundació Miranda i en una passejada guiada per anar a trobar els cavalls a les pastures. Un matí en plena natura per conèixer el comportament i la tasca dels cavalls al Parc del Garraf. 

Exposició itinerant 'Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix'

Foix | Garraf | Olèrdola

16/10/2021 parc.activitat.fins 09/01/2022

A l'exposició, la Júlia, una jove espeleòloga, ens descobreix els secrets d’aquests espais naturals i ens ensenya què hem de fer per protegir-los i respectar-los.

Exposició: 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!'

Montnegre-Corredor

01/11/2021 parc.activitat.fins 27/11/2021

Exposició fotogràfica divulgativa sobre el tritó del Montseny, un organisme únic i endèmic d’aquest massís. La mostra difon el coneixement i l’hàbitat on viu, aquest amfibi, les amenaces de la seva supervivència i les actuacions de conservació.

27è Concurs de Fotografia dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

Olèrdola | Foix | Garraf

06/10/2021 parc.activitat.fins 19/11/2021

Últims dies per presentar les vostres fotografies al XXVII Concurs de Fotografia dels parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, en el marc del programa cultural Viu el parc!

Go top

Altres activitats

Figaró-Montmany, Viu el parc

Montseny

27/10/2021

Go top

Properament

Òpera als parcs. Recital 'La veu del baríton. Bel canto i sarsuela'

Sant Llorenç-Obac

06/11/2021

Recital d'òpera 'La veu del baríton. Bel canto i sarsuela'. Presentació i direcció artística a càrrec de Jordi Maddaleno el qual impartirà una introducció teòrica i tècnica sobre l'espectacle.

Poesia als parcs, al Parc del Foix

Foix

06/11/2021

"Piscina Poesia", espectacle familiar de Genovesa, narratives teatrals. Hi haurà un tast de most i vins a càrrec del Grup de Joves de la Ràpita, com a acte previ de la festa del Most de la Ràpita.

Viu el parc! Matinal al parc

Olèrdola

07/11/2021

Veniu al Parc d'Olèrdola a gaudir de la Matinal! Hi haurà un taller de flors de paper, contes, cançons i titelles, l'espectacle de cloenda "Cassoles, olles i cançons" i jornada de portes obertes al recinte. Us hi esperem!

ACTIVITAT AJORNADA - Taller de poesia 'Quatre dimensions té el meu poema'

Sant Llorenç-Obac

20/11/2021 parc.activitat.fins 28/11/2021

Taller de (lecto)escripturamultimodal dirigit a persones familiaritzades amb la literatura i amb el discurs artístic que té com a objectiu reflexionar sobre la poesia. A càrrec de Raquel Santanera Vila i Maria Sevilla Paris. 

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram