Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #219 / Del 24 al 30 d'octubre de 2019
Twitter Facebook Youtube Instagram

Destaquem

XIII Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet'

Montnegre-Corredor

27/10/2019

Vine diumenge a Sant Iscle de Vallalta i participa la 13a edició del Ral·li fotogràfic 'Tocats pel bolet',  cita ineludible per a totes les persones amants de la fotografia. No t'oblidis la càmera!

Poesia als parcs. Lletres i paisatges, al Parc del Garraf

Garraf

27/10/2019

Autobiografia de l’Entusiasme. Recital poètic a càrrec de Jaume C. Pons Alorda, amb l'acompanyament musical de Didach Rocher, al Centre Cívic Els Roures de Begues.

Presentació 'Art i Natura'

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals

25/10/2019

Presentació del llibre 'ART I NATURA. L'aposta de Vallgrassa'. L''obra és un compendi de la gestió d'aquest singular equipament cultural del Parc del Garraf.

 

Sant Pere de Ribes Viu el Parc

Garraf

24/10/2019

'Impressionats per la natura', taller d’estampació amb elements naturals i espectacle Festa, quina festa! de la Cia. Jomeloquisojomelo.com. Us hi esperem!

Les malediccions del castell de Montesquiu

Montesquiu

25/10/2019

Un espectacle itinerant pel castell a la recerca dels esperits, ànimes, aparicions que hi perviuen i  dels malvats, perversos i bastards que hi han viscut. Un espectacle que pot fer por... i és millor veure acompanyat!

Nit sota els estels. Passejada guiada

Litoral

26/10/2019

Coneixes les històries que hi ha sobre cada constel·lació? Passejarem sota la màgica nit per poder observar els estels i escoltar les històries que s’amaguen darrera de les seves formacions. Cal portar lot o frontal i armilla reflectant.

Fogars de la Selva Viu el Parc

Montnegre-Corredor

26/10/2019

Feata de la Castanyada amb animació musical per a públic familiar, a càrrec de Fefe i Cia. 

Avinyonet del Penedès Viu el Parc

Garraf

26/10/2019

Espectacle d’animació infantil, a l’escola d’Avinyonet del Penedès.

Olèrdola Viu el Parc al conjunt monumental

Olèrdola

26/10/2019

Concert a càrrec d’En Clau de Dos, a l’església del conjunt monumental d’Olèrdola.

Taller familiar: Fes el teu planter de varietats locals

Montseny

27/10/2019

Activitat per aprendre les varietats locals i com realitzar un planter.

5a Festa de Tardor a la Masia de Can Deu

Sant Llorenç-Obac

27/10/2019

Jornada lúdica adreçada a un públic familiar i dedicada als productes propis de la tardor, amb tallers de natura, jocs autònoms, visites al Museu de la Vida al Camp i a la granja escola, conta-contes, mostra de productes, concursos de dibuix infantil i de fotografia, espectacles...

Patrimoni i natura: dues ermites i dues fonts

Collserola

27/10/2019

Com el seu nom ja ens indica, aquest itinerari ens permetrà conèixer dues ermites i dues fonts la zona del Parc Natural propera a Sant Cugat: les ermites de Sant Crist de Llaceres i Sant Vicenç del bosc i les fonts de l’Ermetà i la de Sant Vicenç.

Gavà Viu el Parc

Garraf

27/10/2019

'Impressionats per la natura', taller d’estampació amb elements naturals recollits pels participants al jardí botànic i animació infantil amb Fefe i Cia. Durant la festa apareixeran pilotes gegants, paracaigudes, núvols, bruixes i moltes més coses per engrescar petits i grans.

El camí Ral

Sant Llorenç-Obac

27/10/2019

El camí Ral de Coll de Daví era una de les artèries que unia Barcelona amb Manresa a l’època medieval i freqüentada pel bandolerisme a l’època moderna. Des del Pont de Vilomara anirem a un antic hostal del camí Ral. Recorregut exigent de 8 km i 300 m de desnivell.

Els connectors verds entre espais naturals de ciutat i el Parc

Marina

27/10/2019

Passejarem pels ecosistemes de la vessant sud del Parc i en coneixerem la geologia, flora i fauna. Visitarem una exposició sobre els ecosistemes de la serralada de Marina al Centre d’Educació Mediambiental Ecometropoli.

Ramió i el molinot. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

27/10/2019

Des de Sant Andreu de Ramió, riera endins, la vall es fa cada vegada més pregona, ombrívola i tancada. Molts conreus han esdevingut boscos atapeïts, i les masies, runes oblidades d’una vall que ha anat perdent els seus pobladors.

Descoberta de la platja

Garraf

27/10/2019

Farem un recorregut per la platja per descobrir la biodiversitat marina i reconèixer l'impacte de les deixalles sobre el litoral. Es tracta d'una activitat pràctica on es recollirem i classificarem material. No us ho perdeu!

Sortida a les baumes dels Ferrers

Montesquiu

27/10/2019

Les baumes sovint eren habitades per camperols que conreaven les terres de les cases veïnes. Les dels Ferrers mantenen parets, forns i piques que ens permeten imaginar com s'hi vivia a principis del segle XX.

La gimcana del Parc d'Olèrdola: l'estrany viatger i el seu mapa

Olèrdola

27/10/2019

Un estrany viatger vingut d’orient va ser el primer en estudiar els secrets de les muntanyes d’Olèrdola fa molt de temps, els nostres historiadors han trobat l'antic mapa que va dibuixar i ara ens disposem a trobar el seu secret més ben amagat.

Els bolets amb uns altres ulls al Brull

Montseny

27/10/2019

Ens endinsarem en el fascinant món dels bolets per les rouredes i pinedes de muntanya. Descobrir els bolets més curiosos, familiaritzar-nos amb els més comuns i aprendre a identificar de forma fàcil les espècies més importants és una bona manera de gaudir de la tardor al Montseny.

Descobrim els bolets de l'espai natural

Guilleries-Savassona

27/10/2019

Caminada de descoberta dels bolets presents als boscos de l'Espai Natural al municipi de Tavèrnoles.

Sant Iscle de Vallalta Viu el parc – Festa de la Tardor

Montnegre-Corredor

27/10/2019

Festa de la Tardor a Sant Iscle de Vallalta. Animació musical a càrrec de Fefe i Cia, al parc dels Vegetals.

La cova Negra: descobreix l’interior del massís del Garraf

Garraf

27/10/2019

Itinerari fins les entranyes de la cova Negra, d’uns 25 metres de llargada. Després d’una gatera d’uns 5 metres, gaudirem de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal.

Exposició itinerant: Parc de la Serralada Litoral

Litoral

30/10/2019 hasta el 20/11/2019

De la mà de la bruixa de la Pinta d'or, descobrirem els secrets del Parc, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens ensenyaran què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo. No us la perdeu!

Ir arriba

Altres activitats

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram