Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #249 / Del 16 al 22 de juliol de 2020
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

ACTIVITAT ANUL·LADA - Nits d'astronomia. Cygnus i Helena de Troia

Collserola

17/07/2020

Sessió d'iniciació a l'astronomia en què ens guiarem amb el triangle de l’estiu i coneixerem la història del Cigne nocturn i la seva relació amb Helena de Troia.

Què hi trobem al Garraf al capvespre?

Garraf

18/07/2020

Farem una passejada per la zona per a conèixer les principals característiques del Garraf, així com la seva fauna i flora més característica. No t’oblidis la llanterna! 

El cel de l'estiu i el planeta Júpiter

Sant Llorenç-Obac

18/07/2020

Vine a conèixer el cel de l'estiu. Veurem i coneixerem estrelles, constel·lacions i la nostra galàxia. I acabarem observant el planeta Júpiter, el més gran del sistema solar, a través de telescopi.

ACTIVITAT ANUL·LADA - L'alzinar mediterrani

Collserola

18/07/2020

Ens endinsarem en la frescor de l’alzinar i coneixerem la riquesa de la seva vegetació i la fauna que hi viu, tot caminant pels voltants del Centre d’Informació.
 

I Festival de Curtmetratges de Viladrau

Montseny

18/07/2020 hasta el 19/07/2020

El Festival de Curtmetratges de Viladrau neix amb la idea de difondre produccions audiovisuals relacionades amb el medi ambient i de fomentar la denúncia, el debat i la consciència sobre la crisi ambiental.

Sessió d'astronomia. El cel de juliol amb Júpiter i Saturn

Garraf

18/07/2020

Una sessió al planetari, una xerrada d'orientació i una observació per conèixer el cel i els astres que es poden veure aquesta mateixa nit i les següents; tot perquè després continueu practicant vosaltres mateixos.

La Seu d'Ègara, un tresor amagat a Terrassa

Sant Llorenç-Obac

18/07/2020

Vine a Terrassa i visita la Seu d’Ègara, un conjunt monumental únic a Europa. Et proposem una ruta turística pel ric patrimoni arqueològic, històric i artístic de la Seu d’Ègara per descobrir el que s’amaga darrere d’aquest conjunt monumental. 

Passejada guiada 'Els humans som biosfera'

Montseny

19/07/2020

Dones i homes formem part del nostre entorn: aportem i rebem, incidint de manera diferent segons el que fem i qui ho valori. Al Montseny la relació ve de lluny i deu ser prou especial com per estar considerats reserva de la biosfera per a la resta del món.

Recol·lectem herbes per fer ratafia

Litoral

18/07/2020

Us atreviu a fer la vostra pròpia ratafia? Aprendrem a reconèixer i a recol·lectar amb cura les diferents herbes aromàtiques necessàries que podem trobar a la serralada Litoral. Amb el monogràfic de l’endemà la podrem acabar d’elaborar. Cal portar cistell.

Fem la nostra ratafia!

Litoral

19/07/2020

Amb les plantes recollides durant l’itinerari del dia anterior elaborarem la nostra pròpia ratafia, així com coneixerem els seus secrets i història. L’aiguardent es pot portar o reservar prèviament a l’organització. Cal portar un envàs de vidre gran.

Pedra i natura a Sant Pere de Vallhonesta

Sant Llorenç-Obac

19/07/2020

Passejada guiada pel sector oriental del terme de Sant Vicenç de Castellet per gaudir del patrimoni natural, cultural i històric de la vall de Vallhonesta, centrant-nos en l'extracció i els usos de la pedra.

Les històries d'en Serrallonga tal i com s'expliquen a Viladrau

Montseny

19/07/2020

Una aventura per descobrir un personatge català de llegenda, seguint els camins i corriols per on ell va passar ara fa més de 400 anys: en Joan Sala i Ferrer conegut com en Serrallonga. No us ho perdeu!

Jornada tècnica en línia 'Parcs naturals i zones periurbanes, espais per a la salut'

Xarxa de Parcs Naturals

21/07/2020

Jornada tècnica en línia en què es parlarà del rol que poden tenir els ens locals com a dinamitzadors i promotors de la conservació natural del municipi. La jornada s'adreça, principalment, als representants polítics i tècnics municipals.

 

Especial estiu. Visites a la granja de Can Coll

Collserola

21/07/2020

Visita guiada a diferents espais exteriors de la granja: els corrals de la vaca, la somera i l’aviram i els tancats dels conills i els ànecs. Coneixereu els animals i l’entorn rural de masia mentre ajudeu a repartir-los el menjar. 

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram