Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #277 / Del 27 d'abril al 3 de maig de 2021
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Matinal al parc (Aforament complet)

Sant Llorenç-Obac

02/05/2021

Aforament complet.

Veniu a gaudir amb la família de la Matinal al parc! Trobareu diverses activitats que us aproparan al coneixement del parc natural i el seu entorn de manera lúdica i engrescadora. No us ho perdeu!

 

Jaume Oliva 'Silencis'. Oli

Montesquiu

01/05/2021 hasta el 30/05/2021

L’exposició de Jaume Oliva presenta una obra on s’aprecia el gust de l’artista per les diferents formes de treball, ja que hi podem trobar des de pintures paisagistes fins pintures surrealistes, totes elles pintades a l’oli.

Guisla, la remeiera d'Olèrdola. Passejada guiada

Olèrdola

01/05/2021

La Guisla va néixer a Olèrdola l’any 1003. La seva picardia us ensenyarà els secrets antics de les plantes remeieres. Veniu a conèixer-la! Al final de l'activitat farem una manualitat que ens endurem de record.

Els sons de la nit. Escoltem els ratpenats

Foix

01/05/2021

Heu sentit mai com criden els ratpenats? Sabeu que els seus crits són ultrasònics? La passejada us permetrà escoltar els crits d’aquests desconeguts mamífers nocturns i conèixer les seves singulars característiques.

Juguem amb la natura! Al castell de Montesquiu

Montesquiu

01/05/2021

Experimentem la connexió amb la natura a través dels seus elements, els transformem i juguem amb ells, creant un resultat artístic i divertit!

Ruta inclusiva 'Emboscada, un viatge pels sentits'

Sant Llorenç-Obac

02/05/2021

Ruta inclusiva al llarg de l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac en què intervenen dos actors i un educador ambiental. Una proposta d’integració amb l’entorn, tot desenvolupant els cinc sentits. 

12 dones, 13 bruixes. Passejada guiada

Montseny

02/05/2021

Aquesta ruta vol ser un tast a la riera com a espai viscut, ja que acosta els visitants a elements de la cultura popular, en especial de les dones. Herbes remeieres i cultura popular arran d’aigua.

 

Coneguem els cavalls del Parc del Garraf

Garraf

02/05/2021

L'activitat consisteix en una presentació de la Fundació i en una passejada guiada per anar a trobar els cavalls a les pastures. Un matí en plena natura per conèixer la tasca dels cavalls al Parc del Garraf. 

Les plantes i els remeis casolans. Passejada guiada

Montseny

02/05/2021

Itinerari guiat per identificar les plantes que les àvies del Montseny feien servir per obtenir els remeis casolans, i  que ens aproparan al seu món, tan diferent ja del nostre.

De Sora al castell de Boixader. Marxa nòrdica

Montesquiu

02/05/2021

Anirem fins a les restes del castell de Boixader, des d’on tindrem una bona panoràmica del Bisaura, i de tornada passarem per Rocafiguera, on coneixerem la Bella Antònia, una gran sequoia d’uns 30 metres d’alçària i 5 d’amplada.

A les Foradades des de la Casa Nova. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

02/05/2021

Situades a la Serra de les Pedritxes, les Foradades formen un conjunt de túnels i petites coves excavades a la roca de manera natural, formant un laberint. Seguint aquest laberint i, si tenim sort, podem observar ratpenats.

Arbres i animals. Animals i arbres, als entorns de Viladrau

Montseny

02/05/2021

Passejada familiar de baixa dificultat resseguint camins i corriols que despertaran l’esperit aventurer dels més petits i dels que no ho sou tant. La visita és molt vivencial! Recomanada per a joves i infants a partir de 4 anys.

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

02/05/2021

Recorregut a peu per diversos paratges de Granera durant el qual coneixerem plantes silvestres i els seus usos medicinals i gastronòmics. Tots els diumenges fins al 27 de juny.

Vols col·laborar? Tasques de voluntariat a Can Calopa

Collserola

29/04/2021

Durant aquesta època hi ha diverses tasques amb què col·laborar en el funcionament d’aquest centre, bé sigui a la vinya o als entorns de la masia. Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi!

Ir arriba

Altres activitats

Exposició itinerant de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Guilleries-Savassona

20/04/2021 hasta el 01/06/2021

8è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina

Marina

23/02/2021 hasta el 05/06/2021

Visites guiades a les abelles de l'Obac

Sant Llorenç-Obac

06/03/2021 hasta el 31/10/2021

Ir arriba

Properament

Nit sota els estels - ACTIVITAT AJORNADA

Litoral

08/05/2021

Coneixes les històries que hi ha sobre cada constel·lació? Passejarem sota la màgica nit per poder observar els estels i escoltar les històries que s’amaguen darrere de les seves formacions. Cal portar lot o frontal i armilla reflectant.

Caiac als Colls i Miralpeix

Garraf

08/05/2021

L’activitat es realitza en open-caiac, caiacs insubmergibles amb gran estabilitat que ens permetran navegar gaudint de l’entorn i podrem veure i comprendre des del mar la fauna que envolta la zona dels Colls i Miralpeix.

La gimcana del Parc d'Olèrdola: l'estrany viatger i el seu mapa

Olèrdola

09/05/2021

Un estrany viatger vingut d’orient va ser el primer en estudiar els secrets de les muntanyes d’Olèrdola  i ara ens disposem a trobar el seu secret més ben amagat.

Festival Música a la Gespa de primavera. Lu Rois

Montesquiu

09/05/2021

Torna el Festival 'Música a la gespa' que ens ofereix, com sempre, una combinació de bona música i natura als jardins del castell de Montesquiu. Donarà el tret de sortida la cantant, pianista i compositora sabadellenca Lu Rois amb Microcosmos, un disc que gravita sobre la maternitat.

La Tordera i les Llobateres. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

09/05/2021

D’antiga gravera a aiguamoll i exemple de la capacitat transformadora del medi que té l’ésser humà, que en aquest cas va propiciar l’aparició d’un nou espai natural. Tot seguint el curs de la Tordera descobrirem aquesta interessant zona humida.

Descobrim els habitants més petits del parc: els insectes

Marina

09/05/2021

Farem d’investigadors i observarem insectes en el seu medi natural. Coneixerem comportaments de la seva biologia i farem fotografies al seu medi. De la mà dels especialistes, veurem les tècniques d’estudi al camp. Cal portar calçat adequat, aigua, una llibreta i llapis.

Passejada guiada. La ruta dels arbres

Montseny

09/05/2021

Descobrirem la gran diversitat d’arbres que atresora Vallcàrquera i aprendrem a identificar les espècies més comunes de la muntanya mediterrània.

De la terra al porró: la geologia i el vi. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

09/05/2021

La vinya ha tornat a la Vall de d’Horta i ens dona l’oportunitat per veure com els nostres ancestres van aprofitat els recursos geològics de l’entorn per tirar endavant.

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram