Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #213 / Del 12 al 18 de setembre de 2019
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Matinal al Parc i 6a Fira de la Mel Ecològica, al Brull

Montseny

15/09/2019

No et perdis la Matinal al Parc! Durant tot el matí el Brull s'omplirà de música, tallers de circ , humor, la 6a Fira de la Mel Ecològica amb xerrades-col·loqui per a amateurs i professionals, tallers i tasts de mel i l'espectacle de cloenda amb la "Cia l'Arlequí".

Poesia als parcs. Lletres i paisatges, a les Guilleries

Guilleries-Savassona

13/09/2019

Tanta carn bruta. Recital poètic a càrrec de Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch, premis Francesc Garriga en les tres darreres edicions. Amb la participació d’Ona Fusté, ballarina contemporània. En col·laboració amb la Fundació Jacint Verdaguer. 

Foix en Concert, amb Judit Neddermann

Foix

12/10/2019

Us convidem a gaudir del concert de la Judit Neddermann amb la participació de Pau Roget. Hi haurà un espai de degustació i venda de productes DO del Penedès i visita al castell. No us ho perdeu!

Música als parcs. Rachida Aharrat, dansa

Olèrdola

14/09/2019

Espectacle de dansa amb Rachida Aharrat (Marroc & Catalunya), dins del el programa Música als parcs. Sons de la Mediterrània. En finalitzar, degustació i venda de productes del programa Parc a taula.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges, al Parc del Montnegre i el Corredor

Montnegre-Corredor

15/09/2019

Recital i passejada poètica en homenatge a Joan Brossa amb Perejaume, Manuel Guerrero i Carles Rebassa. Acompanyament musical a càrrec de Ramon Juan Sitjar (guitarra). 

Montseny és cultura: Vallcàrquera, una vida al voltant de l'aigua. Passejada guiada

Montseny

14/09/2019

Us proposem una passejada guiada per la vall de Vallcàrquera, en la que descobrirem com l’activitat girava al voltant de la petita riera, dins del programa 'Montseny és cultura'.

Espeleologia a l’avenc Emili Sabaté. Descoberta en família

Garraf

14/09/2019

Descoberta del món subterrani en família. Davallarem per cordes a l’avenc de l’Emili Sabaté i descobrirem el món subterrani. Podrem gaudir del silenci, de les formacions de calcita i, amb una mica de sort, veurem algun ratpenat. Places limitades a 8 persones.

Ruta inclusiva 'Camins, un viatge pels cinc sentits'

Montnegre-Corredor

14/09/2019

Ruta teatralitzada inclusiva, de poc menys d'un quilòmetre i mig, que transita per part de l'itinerari "la plana del Corredor". No està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable. Per a tots els públics.

D'excursió pel Sistema Solar

Garraf

14/09/2019

Des de l’Observatori situarem els planetes a escala. Prendrem consciència de l’espai interplanetari i de com es veuen Sol i els planetes des de qualsevol altre. A raó d’un milió de quilòmetres a cada passa gaudirem del magnífic entorn natural del Garraf.

Ens movem per Collserola

Collserola

14/09/2019

Collserola rep un munt de visitants al llarg de l’any que interaccionen amb l’espai natural. T’has preguntat quin impacte representa? En aquesta passejada investigarem els mitjans de transport utilitzats per accedir al Parc i la seva petjada ecològica.

Observació de les migracions al Turó de les Tres Partions

Foix

14/09/2019

Veniu a gaudir d'una nova sessió d'observació de les migracions d'ocells al Turó de les Tres Partions del Parc del Foix. Us hi esperem!

Visita guiada a l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles

Guilleries-Savassona

14/09/2019

Visita guiada d'una joia de l'època medieval que meravella els visitants, i descobreix la història de l'edifici i del poble de Tavèrnoles.

El cel de setembre, amb Lluna i planetes

Garraf

14/09/2019

Una sessió idònia per aprendre a orientar-te en el cel, com reconèixer les principals constel·lacions i quins són els principals astres convidats de la temporada actual.

Natura, història i llegendes a Sant Jaume de Vallhonesta

Sant Llorenç-Obac

15/09/2019

Passejada guiada pel sector oriental del terme de Sant Vicenç de Castellet per gaudir del patrimoni natural, cultural i històric de la vall de Vallhonesta.

Observació d’aus migratòries des dels cims més alts

Marina

15/09/2019

Els cims més alts són un lloc privilegiat per observar la migració de les aus, especialment de les rapinyaires, ja que es troba a la ruta migratòria de la Mediterrània occidental. Entre els ocells planadors més comuns trobem l’aligot vesper, l’esparver vulgar, el xoriguer comú, l’àliga marcenca i l’aligot comú.

Pomes i pomeres del Montseny. Passejada guiada

Montseny

15/09/2019

Les varietats tradicionals de pomes i pomeres són el fil conductor d’aquesta ruta, que ens portarà des del Museu Etnològic del Montseny fins al Pomari del Montseny, i durant la qual ens aproximarem a les pomes a través de la vista, el tacte, l’olfacte i el gust (1 km només anada).

 

Enodescobrim la serralada Litoral

Litoral

15/09/2019

Què en sabem de la DO Alella? N’aprendrem una mica més sobre aquesta denominació d’origen i la seva evolució al llarg de la història, en una passejada pels voltants d’Alella i les seves vinyes.

Guisla, la remeira d'Olèrdola

Olèrdola

15/09/2019

La Guisla va néixer a Olèrdola l’any 1003. La seva picardia us ensenyarà els secrets antics de les plantes remeieres. Al final de l’activitat us donarà un remei del seu rebost. Veniu a conèixer-la!

Pugem a la Mola del Garraf!

Garraf

15/09/2019

Farem una agradable passejada, d’uns 3 km, amb només un petit tram que requereix esforç al final, just abans d’arribar a la Mola. Podrem conèixer les característiques principals del Garraf, així com la vegetació i la fauna més emblemàtica a través dels rastres.

Boscos de Collsabadell

Montnegre-Corredor

15/09/2019

Pocs territoris poden oferir un contrast tan gran en un espai tan reduït: boscos autòctons i plantacions foranes, conreus intensius i conreus extensius, masos actius i masos abandonats; en definitiva, un espai ric i divers que mostra l’evolució del paisatge.

Els mamífers del Parc Natural

Sant Llorenç-Obac

15/09/2019

L’Israel Estopà, biòleg, ens ensenyarà a trobar els rastres que deixen espècies com la geneta, la fagina, l’esquirol, la guineu o el senglar. També podrem conèixer i provar una tècnica per detectar aquests animals durant la nit: el fototrampeig. A veure quins enxampem!

Vinyes i garrofers vora el pantà

Foix

15/09/2019

Caminada guiada pels voltants del poble de Castellet. Passarem per antics camins rurals per observar el cultiu de la vinya i quin és el seu estat segons l’època de l’any. Descobrirem antics camps de garrofers que s’amaguen entre les pinedes del parc.

D'excursió amb... Depana, caminants Collserola. Fotografiem Barcelona

Collserola

17/09/2019

Des del Baixador de Vallvidrera ens dirigirem cap a la zona del Tibidabo. Un cop allà seguirem pel pas del Rei, on continuarem per la carena, tot gaudint d’una magnífica vista de la ciutat. Després baixarem cap a la zona de Mundet.

Estrena del documental 'Tallant el cel, els ocells rapinyaires del Foix', a Vilafranca del Penedès

Foix

17/09/2019

Estrena del documental "Tallant el cel". La vida dels ocells més poderosos que tenim al nostre voltant, els rapinyaires, i que sovint passen per sobre nostre "tallant el cel", al cinema Kubrick de Vilafranca del Penedès.

Anar a dalt

Altres activitats

Exposició itinerant 'Espai Natural de les Guilleries-Savassona'

Guilleries-Savassona

17/09/2019 fins al 07/11/2019

Exposició: El retorn de la llúdriga al Besòs

Marina

16/09/2019 fins al 30/10/2019

Exposició itinerant: Parc de la Serralada Litoral

Litoral

06/09/2019 fins al 30/09/2019

Observació de la migració de les aus rapinyaires

Collserola

07/09/2019 fins al 06/10/2019

Exposició itinerant 'Espai Natural de les Guilleries-Savassona'

Guilleries-Savassona

14/07/2019 fins al 17/09/2019

Exposició 'Som Natura' al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Xarxa de Parcs Naturals

16/01/2019 fins al 10/11/2019

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram