Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #268 / Del 25 de febrer al 3 de març de 2021
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Congrés Nacional d’Educació Ambiental 2020-21 - Edició virtual. 2a sessió: Mirades per la transformació. La professió

Xarxa de Parcs Naturals

26/02/2021

El Congrés Nacional d’Educació Ambiental 2020-21 aspira a generar proactivitat davant dels reptes que ens planteja un món canviant i complex i a concebre solucions per a una societat més sostenible, corresponsable i justa. Edició virtual amb xerrades, debats i sessions participatives. 

Exposició '40 anys de conservació i educació ambiental al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny'

Montseny

17/02/2021 fins al 17/03/2021

L'exposició presenta cinc mòduls organitzats temàticament al voltant de tres elements: el Montseny com a escola de natura, com a espai viu i com a patrimoni mil·lenari. Es completa amb l'exposició d'elements relacionats amb els continguts i un vídeo amb sis veus del territori que expliquen la seva activitat al Montseny.

El conte de l'Oriol, l'esquirol. Itinerari teatralitzat

Litoral

27/02/2021

La història de l'esquirolet del Parc. Un itinerari a través d'un conte per als més petits de la casa. Anirem descobrint el camí amb les diferents aventures del nostre amic Oriol, l'esquirol! Itinerari guiat teatralitzat seguint la ruta de Wikiloc del Parc de la Serralada Litoral.

Pedaleja en una e-bike per un entorn natural excepcional.

Garraf

27/02/2021

Passejada en bicicleta elèctrica de muntanya. Gràcies al motor incorporat en la bicicleta, el recorregut serà fàcil i divertit. Gaudiràs d'un entorn espectacular al voltant del Parc del Garraf. Longitud del recorregut: 20 km aproximadament.

Sortida Remeiera pels boscos de Vallgorguina

Montnegre-Corredor

27/02/2021

Us agradaria fer de remeiers? De les mans de la biòloga i experta en fitoterapia Susanna Arjalaguer, farem una passejada on descobriràs tot el món de les plantes remeires i herbes per cuinar. Ens explicarà com es recolecten, com s’assequen i com es guarden.

Ibers, ausetans i el Casol de Puigcastellet

Guilleries-Savassona

28/02/2021

Travessarem conreus, pinedes i rouredes, i arribarem a la fortalesa ibèrica del Casol de Puigcastellet. Amb vistes imponents a la plana de Vic, l’estructura defensiva ens remunta a la convulsa època de la conquesta romana i ens permet imaginar la vida dels ausetans.

Descobreix l’interior del massís del Garraf : la Cova Negra

Garraf

28/02/2021

Itinerari fins les entranyes de la cova Negra, d’uns 25 metres de llargada. Després d’una gatera d’uns 5 metres, gaudirem de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal.

Passejada guiada 'Històries de maquis a Casa-saies'

Sant Llorenç-Obac

28/02/2021

Itinerari per conèixer les històries dels maquis a Sant Llorenç, com la de Marcel·lí Massana "Panxo", i els fets que van ocórrer a Casa-saies i a la casa del Flequer.

Els humans som biosfera. Passejada guiada

Montseny

28/02/2021

Sortida guiada per a descobrir quina és la relació dels humans amb la natura i concretament a la Reserva de la Biosfera del Montseny

Descobreix l'àguila cuabarrada amb els més menuts

Garraf

28/02/2021

Taller i gimcana sobre l’àliga perdiguera. Farem una fitxa amb la seva dieta i conservació, un dibuix i una màscara amb el seu perfil.

Exposició sobre el Parc de la Serralada de Marina

Marina

17/02/2021 fins al 17/03/2021

L’exposició, que aplega deu plafons de fusta natural, sensibilitza tant els habitants com els visitants de l'àmbit del Parc de la Serralada de Marina sobre la importància de conservar els ecosistemes i promoure les activitats respectuoses amb el medi.

Connecta’t a l’energia positiva! Joc virtual

Sant Llorenç-Obac

15/02/2021 fins al 28/02/2021

Joc de pistes relacionat amb les energies renovables que trobareu disponible durant tot el mes de febrer. Aneu avançant i trobareu els nombres del codi secret per descobrir què amaga aquest codi! Activitat virtual que forma part del projecte Parcs i biblioteques... Naturalment! 

Exposició de fotografia a la Cabanya del Castell

Montesquiu

06/02/2021 fins al 28/02/2021

Exposició en què l’artista pretén motivar la persona que mira, incentivar la seva capacitat d’inventar nous mons, qüestionar tot el que veu i estimular el diàleg. I així, descobrir-se a ella mateixa com a artista. 

La feixa dels ocells. Tots els diumenges, a Can Coll

Collserola

24/01/2021 fins al 14/03/2021

Veniu a contemplar els ocells més comuns dels nostres boscos, camps i jardins des d’aquesta zona d’observació privilegiada. També hi trobareu una petita menjadora on es poden fer observacions tots els dies de la setmana.

Exposició itinerant 'Espai Natural de les Guilleries-Savassona'

Guilleries-Savassona

12/01/2021 fins al 06/04/2021

A l’exposició "Espai Natural de les Guilleries-Savassona", la Fadrineta de Sau ens descobreix els secrets del Parc, el seu paisatge, la vegetació i la fauna, i ens explica què hem de fer per protegir-lo i respectar-lo.

'Booktubers & Friday's for future', a Vacarisses

Sant Llorenç-Obac

05/02/2021 fins al 23/04/2021

Programa de foment de la lectura per alumnes de 3è a 6è que inclou moltes lectures i un club de lectura centrat amb el canvi climàtic, a través de la figura de la Greta Thunberg. Els participants aprendran a gravar els seus Booktubers!

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram