Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #346 / De l'1 al 7 de novembre de 2022
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Matinal al parc al Conjunt Monumental d'Olèrdola

Olèrdola

06/11/2022

Veniu a gaudir de la Matinal! Hi trobareu jocs gegants, tallers familiars i espectacle de cloenda amb Coloraines Band.

Ruta inclusiva: 'Emboscada, un viatge pels sentits'

Sant Llorenç-Obac

05/11/2022

Una proposta d'integració amb l'entorn tot treballant les sensacions, amb la intervenció de dos actors i un educador ambiental.

Tardor, castanyers i castanyes. Un moment únic al Parc Natural del Montseny

Montseny

01/11/2022

Viu una matinal tardoral a Viladrau per descobrir i vivenciar un dels moments més màgics al Montseny ple de colors, olors i vivències de tardor.

Excursió a Viladrau per descobrir el món de les bruixes i les plantes remeieres

Montseny

01/11/2022

Us proposem endinsar-vos als boscos de Viladrau al Montseny per tal de descobrir qui eren veritablement les bruixes, quines són les propietats reals de les plantes remeieres...

Descoberta en família. Els colors de la tardor

Collserola

05/11/2022

És habitual associar la tardor amb el canvi de coloració de la vegetació. Observarem quins són els canvis cromàtic de bosc, brolles i matollars dels voltants del Centre d’Informació.

Fòssils i vinyes. Passejada guiada

Foix

05/11/2022

Itinerari que surt del poble de l’Arboç per fer un recorregut entre camps de vinyes i arribar al pantà de Foix. Observarem diferents espècies de fòssils que anirem trobant pel camí, i n’explicarem les característiques i la formació. La ruta no té cap dificultat. 

Itinerari interpretatiu a la cova Simanya

Sant Llorenç-Obac

05/11/2022

Itinerari interpretatiu a la cova Simanya, una de les cavitats més grans del massís de Sant Llorenç, amb explicacions i guiatge tant a l'exterior com a l'interior. Tots els dissabtes i diumenges.

Sortida amb open caiac als Colls

Garraf

05/11/2022

L’activitat es realitza en open caiac, caiacs insubmergibles amb gran estabilitat que ens permetran navegar gaudint de l’entorn. Gràcies a aquesta navegació podrem veure i comprendre des del mar la fauna que envolta la zona dels Colls i Miralpeix.

Inauguració de l'exposició 'Sistema del dins' de Pere Noguera

Sant Llorenç-Obac

05/11/2022

Inauguració de l'exposició de Pere Noguera 'Sistema del dins', amb la participació dels Tallers d’Art de l'Escola Illa de Sabadell. Visita comentada a l'exposició i dels treballs que els alumnes han fet en relació al l'obra de Pere Noguera.

Visita guiada: el jaciment del turó del Vent

Montnegre-Corredor

05/11/2022

Us convidem a redescobrir aquest jaciment de la mà dels arqueòlegs responsables de les últimes i recents excavacions, que en reinterpreten el passat i permeten tenir-ne una visió més fidedigna.

Nit d'estels al Parc del Garraf

Garraf

05/11/2022

Envoltats de la meravellosa natura del Garraf, gaudirem del cel nocturn amb l’observació dels tres planetes més brillants: Venus, Júpiter i Saturn.

Tocats pels bolets! 2022

Montseny

05/11/2022 fins al 06/11/2022

Estada de cap de setmana en què es faran dues sortides per buscar bolets, explicacions per aprendre a identificar-ne les espècies i consells pràctics per utilitzar-los.

Itinerari acompanyat a la font del Càntir i Casajoana

Sant Llorenç-Obac

05/11/2022

Excursió a la zona nord de Rellinars on coneixerem com els pagesos de Rellinars van aprofitar tots els racons per plantar-hi vinyes. Visitarem la curiosa font del Càntir i passarem per la masia de Casajoana.

Exposició: Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

Montesquiu

05/11/2022 fins al 27/11/2022

L’exposició vol mostrar, mitjançant imatges publicitàries aparegudes durant la primera meitat del segle passat, la simbologia que els esports d’hivern van aportar al món publicitari. Inauguració: dissabte 5 de novembre, a les 12 h.

El teixit de la vida. Taller amb fibres vegetals

Montseny

05/11/2022

Recuperem i reivindiquem en aquesta activitat tecnologies i maneres de fer artesanals, com l’ús de materials naturals, sostenibles i no contaminants.

Passejades integratives per millorar la salut

Sant Llorenç-Obac

05/11/2022

A través d’aquests itineraris planers i fàcils a la natura, podrem gaudir dels seus beneficis per la salut, tant física com mental.

Impressionats per la natura. Taller d'estampació

Montseny

05/11/2022

Impressionats per la natura és un taller on es treballaran tècniques d'impressió utilitzant els elements que la natura ens ofereix.

Cavalls al parc! amb la Fundació Miranda

Garraf

05/11/2022

Presentació de la Fundació Miranda i  passejada guiada per anar a trobar els cavalls lliures a les pastures del bosc.

Vols col·laborar? Recuperació del torrent de Canyelles.

Collserola

05/11/2022

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi!

El Roc Perer, vistes a la Vall de Santa Fe del Montseny

Montseny

05/11/2022

Caminada per conèixer i gaudir del nostre territori. Esport i salut a Fogars de Montclús amb les caminades guiades de tardor.

Connectors verds entre els espais naturals de ciutat i el Parc

Marina

06/11/2022

Passejarem pels ecosistemes del vessant sud del parc i en coneixerem la geologia, la flora i la fauna. 

Conferència: la bellesa i els secrets dels bolets

Montseny

06/11/2022

La bellesa i els secrets dels bolets. Conferència a Cànoves i Samalús a càrrec d'Àlex Alonso, fotògraf especialitzat en bolets.

Serra de la Cogulera – Saderra. Marxa nòrdica a Montesquiu

Montesquiu

06/11/2022

Resseguirem la serra de la Cogulera fins al puig del Juí, des d’on gaudirem d’unes vistes magnífiques de Santa Maria de Besora, la serra de Bufadors, el castell de Besora i el Pirineu al fons.

La tardor al Parc Natural. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

06/11/2022

La tardor és una de les estacions de l’any amb més colors. És per això que anirem a un dels indrets on podrem admirar-ne millor els canvis de to. Visitarem un petit reducte de roureda i coneixerem l’avenc de les Toixoneres.

Explica´m un secret al parc, espectacle de contes

Montnegre-Corredor

06/11/2022

Espectacle de petit format amb contes que parlen de personatges del bosc i de com hem de cuidar el nostre entorn, en el marc de la Fira del Mil·lenari.

El castell de Duocastella. Sortida guiada històrica

Montesquiu

06/11/2022

Amb l’historiador Albert Pratdesaba farem una visita guiada al castell de Duocastella de Sora per conèixer com va néixer, quines van ser les seves funcions i per què va ser abandonat.

El jardí dendrològic del Roquer. Passejada guiada

Montseny

06/11/2022

Farem un passeig espectacular entre arbres centenaris procedents d’arreu del món. La visita finalitzarà al Museu Etnològic del Montseny, on es podrà gaudir de l’audiovisual "Llegendes del Montseny".

Fira del Mil·lenari. Taller de mòbils amb fulles decorades

Montnegre-Corredor

06/11/2022

Decorarem les nostres fulles amb dibuixos i patrons geomètrics, i fabricarem un mòbil per decorar la nostra llar i portar un trosset de natura a casa. En el marc de la Fira del Mil·lenari.

Txi kung al territori dels cavalls lliures!

Garraf

06/11/2022

Connetarem des del respecte, la quietud i l'observació. Esdevindrà una trobada en la qual rebrem molt més del que estem buscant. Vine i connecta amb la natura i amb el territori dels cavalls lliures!

La Joglaressa. Taller d'instruments medievals

Montseny

06/11/2022

Aquest taller ens endinsa en un viatge a l’edat mitjana: coneixerem la literatura, les llegendes i les xafarderies, instruments dels materials més diversos i la tecnologia per a fer-los, dones trobadores o vigilants de castells.

La feixa dels ocells a Can Coll, Collserola

Collserola

06/11/2022 fins al 19/03/2023

Els diumenges, a Can Coll, podreu contemplar els ocells més comuns dels nostres boscos, camps i jardins des d’aquesta zona d’observació privilegiada. 

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

06/11/2022

Recorregut a peu per diversos paratges de Granera durant el qual coneixerem plantes silvestres i els seus usos medicinals i gastronòmics. Tots els diumenges.

Anar a dalt

Altres activitats

Les escultures de Monistrol ens parlen

Sant Llorenç-Obac

05/11/2022

28è Concurs de Fotografia dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

Olèrdola | Foix | Garraf

25/09/2022 fins al 25/11/2022

Exposició 'Dones del Montseny. Espais viscuts'

Montseny

22/09/2022 fins al 06/11/2022

Anar a dalt

Properament

Descobrim els amfibis de la Serralada de Marina: passejada nocturna

Marina

12/11/2022

Si les condicions meteorològiques ho permeten, podrem observar salamandres, tòtils i gripaus corredors. Si plou, cal portar impermeable, ja que l’activitat no s’anul·la, sinó tot al contrari!

Penya-segats, canals i agulles: geologia del paisatge. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

13/11/2022

La Vall d'Horta és una falca de terra fèrtil i plana insòlitament encerclada per un marc de roques pelades i formes espectaculars. Veniu a gaudir d'unes vistes espectaculars!

El fondo de Sant Llorenç: la font i el forn de calç

Foix

13/11/2022

Ens acostarem a un forn de calç restaurat per tal de conèixer les antigues feines dels calciners, i al voltant de la font de Sant Llorenç podrem descobrir la flora i la fauna d’aquest espai natural protegit.

Els colors del bosc a la tardor. Passejada guiada

Montseny

13/11/2022

Passejarem pel Montseny i descobrirem com fabricar pigments naturals, com transferir textures i com utilitzar els elements naturals per inspirar-nos en una petita obra d’art. 

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram