caes

Vídeos

La Xarxa de Parcs Naturals gestiona deu canals de Youtube. Hi trobareu vídeos fruit de la gestió als espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona en l'àmbit de la conservació de la biodiversitat, l'educació ambiental i l'ús públic, i el desenvolupament econòmic. També podreu trobar vídeos de programes culturals, de jornades tècniques, de voluntariat i de participació i de documentals, entre molts d'altres. A continuació podeu accedir a tots els canals Youtube de la Xarxa de Parcs Naturals.


Canal Youtube Xarxa de Parcs Naturals

Aquest canal recull els vídeos de documentals, audiovisuals, entrevistes, notícies, itineraris i altres temes relacionats amb els parcs que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

  Veure tots els vídeos del canal Xarxa de Parcs Naturals 

 


Canal Youtube Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Aquest canal conté una mostra dels vídeos de poesia gravats en els diferents indrets emblemàtics de la ruta literària que viatja al llarg de l'any per diferents espais naturals.

El programa poètic 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges' es promou dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya.

  Veure tots els vídeos del canal Poesia als parcs, lletres i paisatges 

 


Canal Youtube Life Tritó Montseny

El tritó del Montseny és un amfibi endèmic del Parc Natural del Montseny. Reserva de la Bisofera, classificat en perill d’extinció per la UICN. Life Tritó Montseny és un projecte de conservació i protecció finançat per la Unió Europea i impulsat i coordinat per la Diputació de Barcelona, juntament amb Forestal Catalana, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Zoo de Barcelona.

  Veure tots els vídeos del canal Life Tritó Montseny 

 


Canal Youtube Àguila cuabarrada

El canal de l'àguila cuabarrada recull des de l'any 2003 els vídeos grabats a diversos nius amb l'objectiu de conèixer millor quin és el comportament, dieta i costums d'aquest rapinyaire durant l'època de nidificació.

  Veure tots els vídeos del canal Àguila cuabarrada 

 


Canal Youtube Falcó pelegrí

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac la població de falcons va davallar molt durant les dècades dels anys 1970 i 1980 degut a l'acció dels pesticides agrícoles, la caça furtiva, i a la modificació dels hàbitats del falcó. Durant els darrers anys, aquesta espècie ha anat colonitzant aquest territoris degut a l'activitat de conservació.

  Veure tots els vídeos del canal Falco pelegrí 

 


Canal Youtube Univers Patxot

Aquest canal conté diferents registres amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la mort de Rafael Patxot i Jubert. Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà, 1872 —Ginebra, 1964. Meteoròleg, mecenes, bibliòfil i escriptor.

  Veure tots els vídeos del canal Univers Patxot 

 


Canal Youtube Patrimoni cultural immaterial del Montseny

El patrimoni cultural immaterial del Montseny és el resultat d'un projecte que l'any 2013 va ser reconegut com a bona pràctica per la UNESCO. En aquest canal podreu descobrir tradicions, festes, artesanies, costums i part del patrimoni cultural immaterial que s'ha identificat fins ara al Montseny. 

  Veure tots els vídeos del canal Patrimoni cultural immaterial del Montseny 

 


Canal Youtube Projecte Senglar Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

El canal conté els vídeos captats per a l'estudi i activitat del senglar al Parc Natural de Sant Llorenç del l'Munt i l'Obac, dins el conveni de col·laboració entre el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona.

  Veure tots els vídeos del canal Projecto Senglar 

 


Canal Youtube Parc de la Serralada Litoral

Tres unitats, la Conreria, Sant Mateu i Céllecs, enllacen el litoral amb les valls interiors. Superfície Pla especial: 4.042 ha. Superfície EIN 7.408 ha 

  Veure tots els vídeos del canal Parc de la Serralada Litoral

 


Canal Youtube Astor Parc de la Serralada Litoral

En aquest canal es pot veure un niu d'astor (Accipiter gentilis) al Parc de la Serralada Litoral durant l'època de nidificació. Aquest contingut pretén ser una eina per a l'educació i la sensibilització ambiental de tots els públics. Conèixer i posar en valor aquesta espècie és un primer pas per aconseguir la conservació del patrimoni natural del Parc. L'astor és un rapinyaire emblemàtic que té gran importància ecològica i és un bioindicador de la riquesa biològica d'un territori.

  Veure tots els vídeos del canal Astor Parc de la Serralada Litoral