Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Del 15 de març al 15 d'octubre

Comença la prohibició de fer foc al bosc

Prohibició de fer foc. Autor: Gencat
Prohibició de fer foc. Autor: Gencat
16/03/2018

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació ha informat que a partir del dijous 15 de març fins al dilluns 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal sense autorització. La prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Litoral Al camí de la Creu de Can Boquet a la Roca d'en Toni i al camí de Sant Sebastià

Finalitzen les obres de millora en dos trams de la xarxa viària principal del Parc

Camí Creu de Can Boquet - Roca d'en Toni. Autor: CPSL
Camí Creu de Can Boquet - Roca d'en Toni. Autor: CPSL
16/03/2018

Aquests dies han acabat els treballs de millora amb aplicació de base de formigó en els següents trams de les vies principals del Parc: camí de Sant Sebastià (235 m) i camí de la Creu de Can Boquet a la Roca d’en Toni (285 m), ambdós al municipi de Vilassar de Dalt. També s’han realitzat petites millores i reparacions al camí de Can Boquet - Can Maimó.

Litoral En cap de setmana, cal inscriure's prèviament

El Parc de la Serralada Litoral ofereix passejades guiades tot l'any

Passejada pel Parc. Autor: CPSL
Passejada pel Parc. Autor: CPSL
09/03/2018

Entre els mesos de març i desembre (excepte l’agost), el Parc de la Serralada Litoral ofereix vint-i-una passejades guiades en cap de setmana. A través d’elles podreu conèixer el valuós patrimoni natural i cultural d'aquest espai singular. Jocs de pistes, senderisme, contes, sortides naturalistes... enguany disposeu d’un ampli ventall de possibilitats per acostar-vos al Parc. Recordeu que és necessari fer inscripció prèvia.

Montesquiu Hi trobareu tallers de natura, història, patrimoni...

Comença el programa d'activitats de primavera

Programa. Autor: XPN
Programa. Autor: XPN
09/03/2018

Entre els mesos de març i maig, el Parc del Castell de Montesquiu ofereix un seguit d’activitats molt variades que inclouen nombrosos tallers i sortides guiades. Amb elles descobrireu tant la fauna i la natura pròpies del territori com la seva història i riquesa patrimonial.

Litoral Gràcies a l'actuació realitzada ara fa uns mesos i a les pluges recents

Millora de l'hàbitat del tritó verd al Parc de la Serralada Litoral

Exemplar de tritó verd. Autor: CPSL
Exemplar de tritó verd. Autor: CPSL
12/03/2018

Des de l’any 2009, el Parc de la Serralada Litoral treballa en la conservació del tritó verd (Triturus marmoratus). Una de les poblacions d’aquest amfibi tan escàs i vulnerable ocupa una bassa a la comarca del Vallès Oriental, on s’han realitzat diverses actuacions de millora de l’hàbitat que han donat el seu fruit.

Garraf Trobareu tota la informació de les diverses nidificacions al blog i canal Youtube

Primeres imatges del niu d'àguila cuabarrada al Parc del Garraf

Parella d'àligues. Autor: XPN
Parella d'àligues. Autor: XPN
11/03/2018

Iniciem el blog de l’àguila cuabarrada del 2018 amb una imatge presa a finals del mes de febrer en el niu on hi ha instal·lada la càmera web (un dels tres que hi ha al Parc). Durant aquest dies, la càmera ha captat contínues entrades i sortides d’una parella d’àligues, si bé no hi ha indicis que estiguin arreglant aquest niu.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El termini per presentar la sol·licitud i la documentació acaba el 23 de març

Es publiquen al DOGC les bases de la convocatòria extraordinària de selecció de personal per al PVI 2018

#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
09/03/2018

Les bases han estat publicades al DOGC el divendres 9 de març i, per tant, el termini per presentar la sol·licitud i documentació corresponent és el dia 23 de març del 2018. Enguany, no es fa cap prova pràctica, només, si s'escau, la de català i s'ha de presentar el currículum amb la documentació acreditativa dels aspectes valorables mèrits.

Montseny Podeu seguir les accions del projecte #LifeTritóMontseny a través de la web

S'instal·len sensors als torrents on viu el tritó del Montseny

Instal·lació dels sensors. Autor: XPN
Instal·lació dels sensors. Autor: XPN
09/03/2018

A l’inici del 2018, els tècnics del projecte Life Tritó Montseny han instal·lat sensors als torrents on habita el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) per conèixer amb detalls les condicions i mesura dels cabals i el comportament d’aquesta espècie d’amfibi endèmica del Montseny.

Montseny Expliqueu-nos les vostres experiències i opinions sobre gènere i ruralitat

Estudi per conèixer la relació entre igualtat de tracte i oportunitats de gènere a la Reserva de la Biosfera del Montseny

Dones del Montseny. Autor: XPN
Dones del Montseny. Autor: XPN
09/03/2018

La Reserva de la Biosfera del Montseny impulsa un procés per promoure en aquest territori la igualtat de tracte i d’oportunitats sense prejudici de gènere i contribuir a l’apoderament de les dones rurals del Montseny. Amb aquesta finalitat, fa un estudi per conèixer la relació entre igualtat de gènere i món rural. Si sou habitants de la Reserva, us convidem a participar-hi responent un qüestionari. 

Sant Llorenç-Obac El major nombre de captures s'ha efectuat a Matadepera i Vacarisses

Primeres observacions del projecte d'immunocontracepció en senglar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Exemplar vacunat. Autor: Diputació Barcelona
Exemplar vacunat. Autor: Diputació Barcelona
07/03/2018

Investigadors del Grup de Recerca sobre Infertilitat (GRI-BCN) de la Facultat de Veterinària de la UAB han presentat recentment als representants del municipis de l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac com són Terrassa, Matadepera, Sant Cugat del Vallès i Vacarisses, així com de la Diputació de Barcelona, les primeres observacions de l’estudi científic que estan realitzant per avaluar l’efectivitat d’un tractament d’immunocontracepció en senglars urbans i periurbans. Les dades corresponen als animals capturats i vacunats durant els últims nou mesos de l’any 2017, així com el seu seguiment.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.