Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La festa va tenir lloc el 10 de novembre a l'Auditori de Llinars del Vallès

Els projectes de les ADF de Teià i Terrassa guanyen els Premis de prevenció d'incendis forestals 2018 de la Diputació de Barcelona

Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
14/11/2018

Els Premis de prevenció d’incendis forestals 2018 que atorga la Diputació de Barcelona han reconegut el projecte 'Aprofitament dels recursos naturals de la finca del Vedat: aprofitament de l’aigua de les sobreeixides de les fonts de l’Ajupit', presentat per l’ADF de Teià en la categoria de planificació i gestió, i el projecte 'Accions de sensibilització en la prevenció d’incendis entre els ciutadans de Terrassa', presentat per l’ADF de Terrassa en l’àmbit d’accions de sensibilització en la prevenció.

Montnegre-Corredor El diumenge 9 de desembre a Sant Iscle de Vallalta

Nova convocatòria de la 12a edició del Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet'

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
14/11/2018

El passat 28 d'octubre, les condicions meteorològiques adverses van fer que s'anul·lés el XII Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet', al municipi de Sant Iscle de Vallalta. Ara, l'esdeveniment s'ha tornat a programar, en el mateix indret, el proper diumenge 9 de desembre. Us hi esperem!

Marina S'han eliminat els rebrots de canya i les deixalles acumulades

Es duen a terme treballs de manteniment del tram final del torrent de la Vallençana

Eliminació de la canya. Autor: XPN
Eliminació de la canya. Autor: XPN
14/11/2018

Aquestes accions, executades per l’empresa Naturalea, suposen el manteniment dels treballs que van ser possibles l’any 2017 gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Parc de la Serralada de Marina i el Consorci Besòs-Tordera.

Marina Una zona amb una freqüentació molt elevada

Finalitzen les obres del projecte de millora de l'entorn del mirador del camí de la Font de l'Alzina a Santa Coloma de Gramenet

Indret arranjat. Autor: XPN
Indret arranjat. Autor: XPN
14/11/2018

Els treballs de millora han consistit a arranjar la interfase ciutat-parc existent entre el final del carrer Font de l’alzina i la pista forestal Camí dels minerals, una zona d’entrada al Parc com a continuació de la trama urbana al barri de les Oliveres, de Santa Coloma de Gramenet. L’actuació dignifica l’indret i contraresta la degradació que el pas del temps havia fet en l’actuació ja realitzada pel Parc durant els seus inicis, l’any 2002, en aquest indret.

Xarxa de Parcs Naturals El termini acaba el 30 de novembre

Darreres setmanes per presentar-se a la 4a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Rafael Patxot. Autor: Univers Patxot
Rafael Patxot. Autor: Univers Patxot
06/11/2018

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la quarta edició del Premi Rafael Patxot i Jubert, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2019, a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun aspecte de la cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística). La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros. El termini de presentació dels treballs acaba el 30 de novembre.

 

Foix Es van organitzar exposicions, concerts, presentació de llibres, estands, etc.

Èxit de la Fira de la Transhumància i Viu el Parc, a Santa Margarida i els Monjos

Fira Transhumància. Autor: Aj. Santa Margarida Monjos
Fira Transhumància. Autor: Aj. Santa Margarida Monjos
05/11/2018

Els dies 19, 20 i 21 d’octubre, Santa Margarida i els Monjos va tancar un cap de setmana farcit d’activitats relacionades amb la transhumància i l’entorn natural del Parc del Foix.

Montseny En les sessions de Fogars de Montclús i de Viladrau

La cuina tradicional reviu per Tots Sants

Participants i jurat a Viladrau. Autor: Mariano Pagès
Participants i jurat a Viladrau. Autor: Mariano Pagès
05/11/2018

Cuineres de Fogars de Montclús i Viladrau mostren els seus coneixements gastronòmics, que en molts casos es remunten a generacions. Setze plats optaven el dimecres 31 d'octubre a Fogars de Montclús i el divendres 2 de novembre a Viladrau al pas a la final del 3r Concurs de Receptes de la Biosfera del Montseny.

Marina Des de la pàgina web del Parc

Descarregueu-vos l'interactiu de descoberta vegetal 'La serralada de Marina clic a clic'

Interactiu. Autor: XPN
Interactiu. Autor: XPN
05/11/2018

La serralada de Marina té una flora rica i diversa que reflecteix els contrastos ambientals de la serra i la interacció secular de l'home amb la natura. Aquest interactiu, que porta per nom ‘La serralada de Marina clic a clic’, us acostarà a la vegetació del Parc mitjançant el joc i l'espectacle audiovisual. Com a novetat, ja us el podeu descarregar des de la pàgina web del Parc.

Marina Amb fitxes de fauna i flora, barres direccionals, mapes tàctils, etc.

Es dota de material inclusiu l'Escola de Natura Angeleta Ferrer i Ecometròpoli

Barra direccional. Autor: XPN
Barra direccional. Autor: XPN
05/11/2018

Per tal de millorar l'accessibilitat dels alumnes amb disminucions físiques a les activitats educatives dels equipaments ambientals vinculats al Parc de la Serralada de Marina, s'ha dotat de material inclusiu per a persones amb disminució visuals l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i Ecometròpoli, dos equipaments municipals amb conveni amb el Parc de la Serralada de Marina. 

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.