Guilleries-Savassona No us perdeu la Matinal del proper 30 de setembre

En marxa la 13a edició del Viu el parc a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
18/09/2018

Entre setembre i novembre, veniu a gaudir de la tardor a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona! La 13a edició del programa Viu el parc us proposa els actes centrals següents: la Matinal al parc (diumenge 30 de setembre a l’Àrea d’esplai de la font Trobada de Folgueroles), Poesia als parcs. Lletres i paisatges (divendres 5 d’octubre a la Casa Museu Verdaguer, Folgueroles) i la Nit d’estels (dissabte 10 de novembre a Vilanova de Sau).

Montseny Us el podeu descarregar en PDF

S'ha editat el volum que recull les ponències de la IX Trobada d'Estudiosos del Montseny

Detall de la portada. Autor: Diputació Barcelona
Detall de la portada. Autor: Diputació Barcelona
17/09/2018

El Teatre Municipal de la Garriga va ser l’escenari, els dies 18 i 19 de novembre del 2016, de la IX Trobada d'Estudiosos del Montseny. Durant dues jornades intenses, més d’una trentena d'especialistes d’àmbits diversos van exposar davant un auditori nombrós els resultats dels seus treballs de recerca. Recentment ha aparegut el volum que aplega les trenta-una ponències presentades.

Foix Un fet de gran interès

Anellament d'un híbrid d'oreneta al Parc del Foix

Exemplar anellat. Autors: M. Bonilla i V. Cadenas
Exemplar anellat. Autors: M. Bonilla i V. Cadenas
17/09/2018

Des de fa uns quants anys, a finals d’estiu es realitzen jornades d’anellament d’orenetes al Parc del Foix. En concret, l’ornitòleg i anellador expert Manel Bonilla porta prop d’una quinzena d’anys fent tasques d’anellament científic en aquest espai natural protegit. A més a més de les orenetes, s’han anellat un bon grapat d’altres espècies, entre les quals trobem mosquiters, teixidors, tallarols, blauets, etc.

Litoral S'han organitzat un seguit de sessions informatives i de debat a diversos municipis del Parc

Oberta la proposta de modificació del Pla especial del Parc de la Serralada Litoral

Modificació del Pla especial. Autor: XPN
Modificació del Pla especial. Autor: XPN
17/09/2018

Des de la seva creació, l’estructura territorial i social i el marc legislatiu del Parc de la Serralada Litoral han anat canviant. A l’actualitat, s’han endegat els treballs de modificació del Pla especial del Parc de la Serralada Litoral. Us convidem a fer-nos arribar les vostres aportacions i comentaris al procés.

Collserola Gratuïta, cal inscriure's prèviament

Nit dels ratpenats al Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, al Papiol

Nit dels ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
Nit dels ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
07/09/2018

Divendres 14 de setembre el Cementiri Comarcal Parc de Roques Blanques, situat al municipi del Papiol, acollirà una nova edició de la Nit dels Ratpenats al Parc Natural de Collserola. Es tracta d’una iniciativa de divulgació científica impulsada en l'àmbit català pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i que es realitza durant tot l’estiu a diferents municipis del Principat.

Montesquiu La presentació va tenir lloc el dijous 6 de setembre a la Cabanya del Castell

Èxit de públic a la presentació del volum 'Masos rònecs'

Moment de la presentació. Autor: XPN
Moment de la presentació. Autor: XPN
07/09/2018

Tot i la pluja intensa, un públic nombrós va omplir la Cabanya del Castell durant la presentació, dijous 6 de setembre, del libre 'Masos rònecs. Bisaura, Vidranès i alta conca del riu Ges', d’Antoni Prat i David Vilaseca. El volum ha estat editat per l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET) i ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments dels sis municipis del territori i del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura.

Foix | Garraf | Olèrdola Imatges fins al 20 de novembre

En marxa el 24è Concurs de Fotografia dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix

Detall de les bases. Autor: XPN
Detall de les bases. Autor: XPN
07/09/2018

Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix convoquen la 24a edició del seu concurs de fotografia, inclòs dins el programa Viu el parc, organitzat conjuntament amb el Grup de Fotografia Experimental de Castelldefels. El termini per enviar imatges acaba el 20 de novembre i hi ha més de 1.200 euros en premis.

Guilleries-Savassona Impulsat per l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Projecte de ciència ciutadana per combatre l'eruga del boix

Una de les trampes. Autor: XPN
Una de les trampes. Autor: XPN
06/09/2018

Aquesta primavera i estiu, l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis), un lepidòpter originari de l’est d’Àsia que es va detectar per primera vegada a Europa l’any 2007, s’ha estès de forma molt important pels boscos de les Guilleries, defoliant els boixos i posant en perill la seva supervivència.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El Pla d’Informació i Vigilància contra els Incendis Forestals (PVI) d'enguany ha finalitzat l'1 de setembre

La segona quinzena d'agost, molt per sota de la mitjana d'incendis del període 2008-2017

Membre de l'equip del PVI. Autor: Diputació Barcelona
Membre de l'equip del PVI. Autor: Diputació Barcelona
04/09/2018

El nombre d’incendis forestals de la segona quinzena del mes d’agost a les comarques de Barcelona ha estat per sota de la mitjana dels incendis del període 2008-2017. També la superfície afectada per aquests incendis està molt per sota de la mitjana en el mateix període. Aquestes dades es desprenen de l’informe realitzat per l’equip del Pla d’Informació i Vigilància contra els Incendis Forestals (PVI) que realitza la Diputació de Barcelona en col·laboració amb els ajuntaments i les agrupacions de defensa forestals (ADF) del territori.

Montseny El diumenge 16 de setembre al Brull

No us perdeu la 26a Gran festa del parc al Parc Natural del Montseny

Gran festa del parc 2017. Autor: XPN
Gran festa del parc 2017. Autor: XPN
04/09/2018

Després de la Nit d'estels (dissabte 27 de juliol) i el recital de Poesia als parcs. Lletres i paisatges (diumenge 5 d’agost), arriba una nova edició de la ja tradicional Gran festa del parc al Brull dins el programa Viu el parc al Parc Natural del Montseny. No us la podeu perdre!

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.