Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Foix | Garraf | Olèrdola Es van lliurar tres premis i tres accèssits per un valor total de 1.225 euros

S'entreguen els premis del XXVI Concurs de Fotografia dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix

Detall del 1r premi. Autor: Oriol Domingo Llorens
Detall del 1r premi. Autor: Oriol Domingo Llorens
30/11/2020

El divendres 27 de novembre, la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels va acollir el lliurament dels premis del XXVI Concurs de fotografia del Parc del Garraf, d’Olèrdola i del Foix. Oriol Domingo Llorens va ser el guanyador del 1r premi, Consu Aguilera Cristóbal del 2n premi i Nora A. Haro del 3r premi. Enguany, a causa de la COVID-19 l’acte es va difondre també pel Facebook Castelldefels Cultura.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Tot el material s'ha aplegat en una pàgina web i posat a disposició dels municipis

La Xarxa de Parcs Naturals posa en marxa una campanya sobre civisme als parcs

Detall del cartell genèric. Autor: XPN
Detall del cartell genèric. Autor: XPN
27/11/2020

Sota el lema 'Parcs naturals sí, però amb civisme', la Xarxa de Parcs Naturals ha engegat una campanya divulgativa de sensibilització ambiental per recordar l'actitud que cal mantenir durant la nostra visita o estada en el medi natural. Amb aquest propòsit, s'han elaborat materials diversos com cartells, pancartes, bàners, capçaleres per a les xarxes socials, etc. que estan disponibles a la pàgina web parcs.diba.cat/civismealsparcs i s'han posat també a disposició dels municipis de la província.

Xarxa de Parcs Naturals Es va fer en línia, amb prop de 80 participants

La quarta Jornada DocAmbCat promou la formació en la difusió en línia dels fons ambientals

Ponència de Jordi Cirach
Ponència de Jordi Cirach
26/11/2020

Prop de 80 persones van assistir el dimecres 25 de novembre a la quarta Jornada DocAmbCat dels centres de documentació i biblioteques ambientals de Catalunya, que es va fer en línia. La jornada va comptar amb diverses ponències formatives centrades en la difusió dels fons ambientals de les biblioteques i centres de documentació. La xarxa és una iniciativa conjunta del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Marina Podeu veure totes les imatges guardonades i les participants al Facebook del Parc

El 7è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina ja té guanyadors

'Ostentació de poder' (fragment), 1r premi<br />Flora i fauna. Autor: Antonio Garballo
'Ostentació de poder' (fragment), 1r premi
Flora i fauna. Autor: Antonio Garballo
26/11/2020

Les imatges d’Antonio Garballo Barrionuevo (categoria Flora i fauna), José Antonio Ríos Robles (categoria Patrimoni) i Daniel Góngora Molina (categoria Paisatge) s’enduen els tres primers premis de la 7a edició del Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de Marina. A l’edició d’enguany, que a causa de la pandèmia va allargar el termini per enviar imatges fins al 31 d’octubre, s’hi han presentat un total de 206 imatges.

Guilleries-Savassona Del 24 de novembre del 2020 a l'11 de gener del 2021

La Polivalent de Seva acull l'exposició itinerant 'L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona'

Detall de l'exposició a La Polivalent (Seva). Autor: XPN
Detall de l'exposició a La Polivalent (Seva). Autor: XPN
23/11/2020

L'exposició itinerant sobre l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona podrà visitar-se a La Polivalent de Seva fins l'11 de gener del 2021 en l'horari següent: dimarts, dimecres i divendres, de les 15 a les 20 h, i dijous, de les 10 a les 20 h. L'entrada és lliure.

Montseny Amb una acció reivindicativa a les xarxes socials

La Reserva de la Biosfera del Montseny se suma a la campanya contra la violència envers les dones

Detall del cartell elaborat per al 25N.<br />Autora: Cori Comajoncosa
Detall del cartell elaborat per al 25N.
Autora: Cori Comajoncosa
23/11/2020

Durant el proper dimecres 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, la Reserva de la Biosfera del Montseny mostrarà a les xarxes socials una sèrie de vídeos que posen l’èmfasi en la presència quotidiana de les violències i en la importància de les xarxes de suport mutu entre les dones per fer-hi front. L’acció, vinculada al Pla d'igualtat de gènere de la Reserva i als Objectius de desenvolupament sostenible (ODS), s’ha fet en col·laboració amb l’Associació Arremangades - Dones del Montseny.

Foix | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals En el marc d'un conveni entre la Diputació de Barcelona i la Universitat de Barcelona

Personal del Parc del Foix participa en una jornada de formació sobre el seguiment de la qualitat dels rius mediterranis amb eines de ciència ciutadana

Instant de la formació al Parc del Foix. Autor:XPN
Instant de la formació al Parc del Foix. Autor:XPN
23/11/2020

Organitzada pel grup de recerca Freshwater Ecology, Hydrology and Management (FEHM-Lab) de la Universitat de Barcelona, el dijous 19 de novembre va tenir lloc la segona jornada teoricopràctica de formació sobre ciència ciutadana relacionada amb els ecosistemes aquàtics a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona que va comptar amb la participació dels guardes i personal tècnic del Parc del Foix. Durant la jornada es va presentar als participants l’app RiuNet i la formació es va fer a la riera de Marmellar, a Castellet i la Gornal, en l’àmbit del Parc del Foix.

Garraf | Olèrdola Hi ha itineraris al Parc del Garraf i al Parc d'Olèrdola

La Ruta del Patrimoni del Garraf inclou sis punts d'interès patrimonial que descobreixen els paisatges comarcals més genuïns

Mirador del Puig de l'Àliga a Canyelles.<br />Autor: XPN
Mirador del Puig de l'Àliga a Canyelles.
Autor: XPN
23/11/2020

Ja es poden visitar les actuacions de la Ruta del Patrimoni del Garraf, que forma part del projecte comarcal 'Garraf: camins, patrimoni i natura'. A través d’aquesta iniciativa, el Consell Comarcal del Garraf proposa una sèrie d’itineraris al voltant de sis punts d’interès patrimonial, que permeten descobrir els paisatges més genuïns de la comarca: el mar, les muntanyes, les vinyes i el riu Foix. Una ruta passa pel Parc del Garraf i, una altra, pel Parc d'Olèrdola mentre que una tercera és a l'àmbit de la Carta Europea de Turisme Sostenible dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix.

Parc Fluvial Besòs L'espècie, considerada una raresa en l'àmbit peninsular, s'ha tornat regular al Parc Fluvial i entorns

El mosquiter de doble ratlla ('Phylloscopus inornatus') torna al Parc Fluvial del Besòs

Mosquiter de doble ratlla.<br />Autor: Diego Salido
Mosquiter de doble ratlla.
Autor: Diego Salido
22/11/2020

Durant el mes d’octubre, el Parc Fluvial del Besòs ha sigut l’escenari pel qual han passat diverses espècies d’ocells hivernants de gran valor per als ornitòlegs experts. Entre elles, trobem el mosquiter de doble ratlla (Phylloscopus inornatus), l’enganyapastors (Caprimulgus europaeus) i l’òliba (Tyto alba). Per altra banda, els seguiments faunístics al Parc Fluvial confirmen que aquest 2020 no hi ha hagut cap brot de botulisme. Cal recordar que la presència de persones a les zones restringides afecta negativament la fauna i que tant la pesca com la captura d'animals estan prohibides al Parc Fluvial.

Guilleries-Savassona Si es compara amb el període 2018-2020, el total de captures ha caigut un 86 %

La campanya de seguiment de la papallona del boix confirma la disminució de les captures

Captures de papallona del boix.<br />Autor: XPN
Captures de papallona del boix.
Autor: XPN
22/11/2020

Amb l’arribada del fred, les erugues de la papallona del boix (Cydalima perspectalis) entren en fase d’hivernació i és el moment de tancar el seguiment realitzat durant el 2020 a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i valorar-ne els resultats. La tendència a la baixa s’ha mantingut des del 2019 si bé aquest setembre s’ha detectat un augment de captures causat per la rebrotada d’una part del boix.

CookiesEU