Montseny Fou el primer equipament d'educació ambiental de l'Estat espanyol

Seminari de formació a l'Escola de Natura Can Lleonart, a Santa Fe de Montseny

Jornades de formació. Autor: J. M. Riera
Jornades de formació. Autor: J. M. Riera
16/07/2018

Tot traçant aliances, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el programa Escoles Verdes (Generalitat de Catalunya) i la Societat Catalana d'Educació Ambiental van celebrar un seminari de formació del professorat a Can Lleonart i a l'Espai Montseny de Viladrau. Van participar-hi Martí Boada, Lluís Pagespetit i Joan Manel Riera.

Marina En el marc del programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Mireia Calafell i Laia Noguera ofereixen un recital a l'ermita de Sant Pere de Reixac

Moment del recital. Autor: XPN
Moment del recital. Autor: XPN
16/07/2018

La tarda del 30 de juny es presentava molt calorosa. La pujada fins a l’ermita de Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), sota un sol de justícia, va fer pensar que potser aquell dia el públic optaria per opcions més properes a l’aigua, per fer passar la calor. Tanmateix, cap als volts de les 18 h, nombroses persones van començar a treure el cap i apropar-se a l’ermita per escoltar el recital proposat.

Guilleries-Savassona En el marc del camp de treball organitzat per Fundesplai a Can Mateu

Una trentena de joves realitzen tasques de millora a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Joves del camp de treball. Autor: XPN
Joves del camp de treball. Autor: XPN
16/07/2018

Els nois i noies del camp de treball organitzat per Fundesplai a Can Mateu (pantà de Sau) han dut a terme diverses actuacions de millora a l’Àrea d’Esplai dels Vernets de Ca la Marta i a l’itinerari senyalitzat SL-122 El puig del Far (Vilanova de Sau).

Foix De juliol a octubre, activitats gratuïtes

Comença el programa d'observació de migracions d'ocells al Parc del Foix

Rapinyaires. Autor: Xavier Bayer
Rapinyaires. Autor: Xavier Bayer
16/07/2018

Entre el 26 de juliol i el 6 d'octubre, el Parc del Foix acull un nou cicle d'observacions de migracions d'ocells. El programa està organitzat per Còbit, recerca i estudi de natura al Foix, Gaià i Anoia amb la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa i compta amb el suport del Parc del Foix i la Fundació Abertis.

Garraf Els animals provenen del zoo clausurat d'Almuñécar

El Parc del Garraf, nou hàbitat de set ponis pottoka

El grup de ponis pottoka. Autor: Diputació de Barcelona
El grup de ponis pottoka. Autor: Diputació de Barcelona
16/07/2018

Set exemplars de poni pottoka, sis eugues i un semental vasectomitzat han arribat aquest dijous al Parc del Garraf provinents del Zoo de Peña Escrita d’Almuñécar (Granada), clausurat per la Junta d’Andalusia, on viuran en règim de semillibertat en un espai tancat de sis hectàrees. El trasllat d’aquests animals des d’Almuñécar ha estat organitzat per la Fundació Miranda i forma part d’un projecte pilot per avaluar la idoneïtat del Parc del Garraf com a hàbitat permanent al llarg de tot l’any.

Litoral Va comptar amb la participació de nombrosos especialistes

Èxit de la jornada naturalista 'El futur dels espais naturals del Maresme'

Riera a la presentació jornada. Autora: R. Loire - Arxiu CPSL
Riera a la presentació jornada. Autora: R. Loire - Arxiu CPSL
12/07/2018

La Biblioteca pública de Can Manyer, emplaçada en l’antiga fàbrica tèxtil del mateix nom a Vilassar de Dalt, va acollir la celebració de la jornada 'El futur dels espais naturals del Maresme. Seguint l'estela d'en Salvador Grau', impulsada per antics membres del CATAM (Centre d’Acció Territorial i Ambiental del Maresme), amb la col·laboració del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, l’Escola de Natura del Corredor i el Parc de la Serralada Litoral.

Parc Fluvial Besòs El dimecres 11 de juliol

El Parc Fluvial realitza un tractament larvari al riu Besòs

Tractament larvari. Autor: Parc Fluvial del Besòs
Tractament larvari. Autor: Parc Fluvial del Besòs
12/07/2018

En la segona campanya de seguiment de les larves dels dípters quironòmids de la temporada 2018, s’ha realitzat el seguiment de vuit punts de mostreig distribuïts al llarg del tram baix del riu Besòs (Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs).

Montseny | Diputació de Barcelona Ja han nascut al Zoo 38 larves de tritó

El Zoo inaugura una instal·lació per a la conservació del tritó del Montseny

Inauguració. Autor: Zoo de Barcelona
Inauguració. Autor: Zoo de Barcelona
10/07/2018

El Zoo de Barcelona ja té una nova instal·lació per als tritons del Montseny (Calotriton arnoldi), una espècie endèmica catalana que està en perill crític d’extinció. Amb la posada en marxa de la nova instal·lació el passat 28 de juny es dona un impuls a la labor iniciada pel Zoo de Barcelona en relació amb la reproducció i conservació del tritó, que es duu a terme des del 2012.

Montseny Amb la participació de setze voluntaris d'una desena de països

Camp de treball internacional al conjunt arqueològic del Montgròs, al Brull

Visita de Mut al conjunt arqueològic. Autor: Diputació Barcelona
Visita de Mut al conjunt arqueològic. Autor: Diputació Barcelona
10/07/2018

Del 27 de juny a l'11 de juliol i per setè any consecutiu es realitza, al conjunt arqueològic del Montgròs, un camp de treball internacional destinat a joves d’entre 18 i 29 anys, organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Brull i l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació. El diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, va visitar el dilluns 9 de juliol el camp de treball, en què setze voluntaris amb tres monitors col·laboren en les tasques d’excavació.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.