Xarxa de Parcs Naturals Escollits entre els més de 12.000 participants

Ja es coneixen els guanyadors del sorteig #NadalÉsMoltMés

#NadalÉsMoltMés. Autor: Diputació Barcelona
#NadalÉsMoltMés. Autor: Diputació Barcelona
14/01/2019

El concurs #NadalÉsMoltMés ja té guanyadors, escollits per sorteig. Els tres afortunats han estat premiats, cadascun d'ells, amb un vol en globus per a dues persones pels voltants de Montserrat.

Montseny El 24 de març serà a Cànoves i el 28 d'abril, a Riells i Viabrea

Un carpa itinerant celebra els 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Carpa itinerant. Autor: Itinerart
Carpa itinerant. Autor: Itinerart
14/01/2019

Amb motiu dels quaranta anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny i per tal d’arribar a les persones que hi viuen i en formen part, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona i el Zoo de Barcelona posen a disposició dels municipis de la Reserva una carpa itinerant que aprofita les fires i festes que s'hi organitzen. En aquesta carpa hi trobareu un vídeo explicatiu d’aquests quaranta anys de declaració de la Reserva així com d’altres esdeveniments que hi ocorren.

Litoral A la masia Can Llaurador de Teià

Lliurament de premis del 10è Concurs Fotogràfic del Parc

1r premi: 'Junts dins la boira'. Autor: Xavier Rafanell Jacas
1r premi: 'Junts dins la boira'. Autor: Xavier Rafanell Jacas
14/01/2019

El proper dimarts 22 de gener a les set del vespre, la masia Can Llaurador de Teià (av. Roca Suárez-Llanos, 32-38) acollirà l’acte de lliurament de premis de la desena edició del Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral.

Xarxa de Parcs Naturals Els recursos estan destinats a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entre d'altres

L'anàlisi i planificació d'espais lliures i la conservació, restauració i millora del patrimoni natural, presents en el Catàleg de serveis 2019

Restauració de punts d'aigua al Montnegre. Autor: OTPAT
Restauració de punts d'aigua al Montnegre. Autor: OTPAT
14/01/2019

Ja podeu consultar el Catàleg de serveis 2019. Hi trobareu tres recursos de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (OTPAT) adreçats a l’anàlisi i planificació dels espais lliures i a la conservació, restauració i millora del patrimoni natural. Així mateix, enguany el Catàleg també recull un recurs de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals per a la reducció dels danys causats per mamífers salvatges.

Parc Agrari Gratuït, podeu demanar-ne exemplars a la Masia Can Comas

Edició 2019 del Calendari de les llunes del Parc Agrari del Baix Llobregat

Capçalera del calendari 2019. Autor: XPN
Capçalera del calendari 2019. Autor: XPN
11/01/2019

Com torna a ser tradició des del 2016, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat celebra l’inici d’any amb una nova edició del Calendari de les llunes. El disseny és vertical i mostra, dia a dia, les fases de l’únic satèl·lit natural de la Terra.

Xarxa de Parcs Naturals El període de sol·licitud finalitza el 28 de febrer. Enguany, la tramitació caldrà fer-se a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona

Subvencions 2019 per a estades escolars als equipaments pedagògics

Grup d'escolars al Parc del Garraf. Autor: XPN
Grup d'escolars al Parc del Garraf. Autor: XPN
11/01/2019

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 28 de desembre del 2018 ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva als centres d'educació infantil i d'ensenyament primari i secundari, públics i concertats, que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental existents a la Xarxa de Parcs Naturals, que gestiona la Diputació de Barcelona, per a fer-hi estades ambientals durant l'any 2019. 

Xarxa de Parcs Naturals Del 15 de gener al 10 de novembre del 2019 a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

S'inaugura 'Som Natura', una exposició que lluita per conservar la biodiversitat

"Som Natura". Autor: Museu Ciències Naturals Barcelona
11/01/2019

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han coproduït ‘Som Natura’, una exposició que anima la ciutadania a sumar esforços en la lluita per conservar la biodiversitat. La inauguració tindrà lloc el dimarts 15 de gener a les 19 h a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciencies Naturals de Barcelona. Podeu visitar-la fins al 10 de novembre del 2019.

Xarxa de Parcs Naturals També hi trobareu els espectacles dels cicles anteriors

Tots els recitals i espectacles del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018', al canal Youtube del cicle

Recital a Montesquiu. Autor: XPN
Recital a Montesquiu. Autor: XPN
10/01/2019

La catorzena edició del cicle de recitals poeticomusicals Poesia als parcs. Lletres i paisatges es va desenvolupar entre el 18 de maig i el 4 de novembre del 2018. Ara, gràcies al canal Youtube d’aquest programa podeu tornar a gaudir de tots els espectacles. El canal acull també els recitals de les edicions anteriors del cicle.

Garraf Del 7 de gener al 28 de febrer amb motiu de la portada d'aigua d'ATLL

Queda tallada per obres la carretera entre Olivella i Plana Novella

Rètol d'avís d'obres. Autor: XPN
Rètol d'avís d'obres. Autor: XPN
10/01/2019
A causa de les obres de portada d’aigua d’ATLL, d urant els mesos de gener i febrer queda tallat completament el camí d’accés a la Plana Novella des del nucli d’Olivella (creuament amb la carretera BV-2111) fins al trencant del camí de la Plana Novella amb el camí del Parc i el carrer de Mestral . El tancament afecta tant als vehicles motoritzats com als no motoritzats (bicicletes).
Xarxa de Parcs Naturals Un munt de propostes que apropen la lectura i la natura

'Parcs i biblioteques... naturalment!': més de trenta activitats durant el primer trimestre de l'any

Activitats gener-març 2019. Autor: XBM
Activitats gener-març 2019. Autor: XBM
09/01/2019

Per tercer any, les biblioteques d’Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, el Masnou, Mataró Pompeu Fabra, Premià de Dalt, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt conviden els seus usuaris a gaudir més i millor de l’entorn natural més proper -el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina, tots tres amb part del seu territori al Maresme- amb una nova proposta d'activitats per al primer trimestre del 2019.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.