Montseny En el marc del 19è Fòrum Permanent

Les primeres deu empreses de l'àmbit del Parc Natural del Montseny acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible renoven certificació

Assistents al 19è Fòrum Permanent. Autor: XPN
Assistents al 19è Fòrum Permanent. Autor: XPN
15/12/2017

El 19è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) es va reunir el dimarts 12 de desembre a la sala polivalent de l’Ajuntament de Tagamanent. L’acte va comptar amb la presència de 42 persones, entre representants d’empreses, entitats i representants dels municipis i del Parc Natural.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El conveni ja aporta dades rellevants

Reptes dels bioindicadors de la Xarxa de Parcs Naturals

Liró. Autor: Lídia Freixas / Museu CN Granollers
Liró. Autor: Lídia Freixas / Museu CN Granollers
15/12/2017

Des de l’any 2015 l’eix central de l’estratègia de conservació global de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN) es basa en la monitorització de les espècies bioindicadores per tal d’adaptar la  gestió a la millora de la biodiversitat i reduir els efectes del canvi climàtic. En aquest context, es va establir un conveni entre la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per assolir aquests objectius.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Podrà gaudir d'una estada d'un nit per a dues persones en un establiment acreditat amb la CETS

El concurs 'Quant saps dels nostres parcs?' ja té guanyador

Jordi Català amb el diputat Calderer. Autor: Diputació Barcelona
Jordi Català amb el diputat Calderer. Autor: Diputació Barcelona
14/12/2017

Jordi Català Vilanova és el guanyador del concurs 'Quant saps dels nostres parcs?', organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals a través de les diversos pàgines corporatives de Facebook.

Foix | Garraf | Olèrdola | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona

Ja són al Parc del Garraf els divuit cavalls que hi passaran l’hivern

Calderer, Galindo i Llacuna explicant el projecte. Autor: Diputació Barcelona
Calderer, Galindo i Llacuna explicant el projecte. Autor: Diputació Barcelona
14/12/2017

Un grup de divuit cavalls de la Fundació Miranda van arribar el dilluns 11 de desembre al Parc del Garraf, on hi passaran els mesos d’hivern. Els cavalls han arribat a destí després d’haver recorregut prop de 200 km seguint el camí ramader de Marina, que són els que separen el pla de l’Orri, a la serra del Catllaràs, a l’Alt Berguedà, d’Olivella, al Parc del Garraf. 

Montseny El programa aplegava Schubert, Casasses, molins paperers i l’obra del Cançoner Popular Català

El VII Festival de Tardor del Baix Montseny omple Masia Mariona

Casasses amb Torrent i Mas. Autor: XPN
Casasses amb Torrent i Mas. Autor: XPN
13/12/2017

El dissabte 9 de desembre a la tarda va tenir lloc a Masia Mariona un concert organitzat per la Fàbrica de Lied en el marc del VII Festival de Tardor del Baix Montseny - En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny. El cartell, excepcional, estava format per Enric Casasses (rapsode), Jaume Torrent (guitarra), Jordi Mas (tenor) i Victòria Rabal (conferenciant).

Sant Llorenç-Obac Ja es poden consultar els treballs presentats en les comunicacions

Interessants aportacions a la IX Trobada d’Estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

Ponència. Autor: XPN
Ponència. Autor: XPN
12/12/2017

Els dies 21 i 22 de novembre va tenir lloc la IX Trobada d'Estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, a l’edifici El Mirador de Castellar del Vallès, que va acollir a les 110 persones que van assistir, tot un èxit de convocatòria. Entre elles, bé com a ponents o com a oients, veïns i veïnes del municipi interessades i compromeses amb la preservació del patrimoni natural i cultural del Parc.

Litoral Un recorregut per la història i la prehistòria d'Òrrius

Última passejada guiada de l'any, al Parc de la Serralada Litoral

Moment d'una passejada. Autor: ENC
Moment d'una passejada. Autor: ENC
12/12/2017

La darrera sortida guiada de l’any es va realitzar als voltants del turó de Céllecs amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni de la zona.

Foix | Garraf S'organitzen activitats per rebre el grup de 18 cavalls

Els cavalls de la Fundació Miranda arriben al Parc del Garraf

Transhumància. Autor: Fundació Miranda
Transhumància. Autor: Fundació Miranda
05/12/2017

Divuit cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a recuperar animals en situació de maltractaments i d'abandonament, fan l’antic camí ramader de Marina, que comunica el Pirineu amb el mar, per anar a passar els mesos d’hivern a unes pastures del Parc del Garraf. El cap de setmana del 9 i 10 de desembre, el grup de cavalls arriba al seu destí. El Parc del Garraf, el Parc del Foix i els ajuntaments per on passaran han organitzat un acompanyament dels cavalls en el seu últim tram. El dilluns 11 de desembre, arribaran al Parc del Garraf.

Montseny Es van desplaçar a Masia Mariona, Santa Fe, Sant Marçal i el coll de Bordoriol

Estudiants del Màster en Patrimoni de la Universitat de Girona visiten el Parc Natural del Montseny

Narcís Vicens amb els estudiants. Autor: XPN
Narcís Vicens amb els estudiants. Autor: XPN
05/12/2017

El dilluns 27 de novembre, una desena d’estudiants de l’assignatura 'Paisatges culturals' del Màster en Patrimoni (especialitats en Patrimoni Cultural i en Patrimoni Natural) de la Universitat de Girona (UdG) van realitzar una sortida d'estudi al Parc Natural del Montseny.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.