Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Els destinataris són els 284 ajuntaments que disposen de PPI redactat per la Diputació

La Diputació de Barcelona destina 2,7 milions d'euros per conservar infraestructures estratègiques en la prevenció d'incendis forestals

Pista forestal per a prevenció d'incendis. Autor: Diputació Barcelona
Pista forestal per a prevenció d'incendis. Autor: Diputació Barcelona
18/03/2019

La Diputació de Barcelona ha aprovat un ajut de 2.784.725 euros destinat a 284 municipis de la demarcació per infraestructures estratègiques en la prevenció d’incendis forestals. Aquest suport econòmic ha de servir per executar actuacions de manteniment, consolidació i millora de vials, instal·lacions de la xarxa bàsica de punts d'aigua i altres infraestructures estratègiques establertes en el Pla municipal de prevenció d’incendis forestals (PPI).

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Del 15 de març al 15 d'octubre

Inici de la prohibició de fer foc al bosc

Bosc del Corredor. Autor: XPN
Bosc del Corredor. Autor: XPN
15/03/2019

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació ha informat que a partir del divendres 15 de març fins al dimarts 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal sense autorització. La prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Marina | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs Així ho revelen les conclusions de prop de 1.000 qüestionaris a usuaris d'aquests espais

Els espais verds contribueixen a la millora del benestar per als seus visitants

Beneficis de la natura. Autor: XPN
Beneficis de la natura. Autor: XPN
15/03/2019

Un estudi impulsat per la Gerència d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i desenvolupat per l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona ha permès identificar la importància dels espais verds i blaus per a la salut i el benestar de les persones, en tant que espais que són visitats en els seus moments de lleure.

Litoral S'actualitzarà el protocol per a la coordinació operativa pel control de l'accés motoritzat al Parc

Guardes del Parc de la Serralada Litoral i cossos de seguretat es coordinen per millorar el control de l'accés motoritzat al Parc

Control de motocicletes. Autor: CPSL
Control de motocicletes. Autor: CPSL
15/03/2019
En els darrers anys l’activitat amb vehicle motoritzat al Parc de la Serralada Litoral s’ha incrementat. L’ús indegut del vehicle a motor comporta afectacions al medi natural, als veïns i als usuaris del Parc.
Marina Ubicat a la serralada de Marina

El poblat iber de les Maleses continua descobrint-nos el seu passat

Materials documentats. Autor: Museu Municipal Montcada
Materials documentats. Autor: Museu Municipal Montcada
11/03/2019

El dijous 7 de març es van presentar els resultats de la darrera intervenció arqueològica al poblat de les Maleses, duta a terme durant l'estiu del 2018. L'acte, que va aplegar un públic nombrós, es va fer a l’Ajuntament de Montcada i Reixac i va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Laura Campos.

Montseny La jornada, molt profitosa, va donar peu a obrir noves línies de treball

2a reunió del Comitè d'experts del projecte Life Tritó Montseny

Comitè d'experts. Autor: Life Tritó Montseny
Comitè d'experts. Autor: Life Tritó Montseny
11/03/2019

El 28 de febrer es va celebrar la segona reunió del Comitè d'experts del projecte Life Tritó Montseny. La trobada es va fer a l'Estació Biològica del Montseny (Fontmartina), al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Van assistir-hi vint-i-una persones, entre elles científics i representants de les diferents entitats implicades. 

Montseny | Foix El dimarts 26 de febrer al Casal de Cultura del poble de Montseny

Segona trobada conjunta de les Meses Territorials de l'Alt Penedès, Montseny i Terres de l'Ebre

Trobada al Casal de Cultura. Autor: XPN
Trobada al Casal de Cultura. Autor: XPN
11/03/2019

En el marc del projecte Life Clinomics, el qual té per objectiu principal trobar oportunitats i reptes de l'economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic, es van aplegar al poble de Montseny al voltant d'una seixantena de persones, responsables d'administracions públiques i del sector privat dels tres territoris.

Montseny | Marina | Xarxa de Parcs Naturals Us els podeu descarregar a la web d'Educació ambiental a la XPN

Retallables del monestir de Sant Jeroni de la Murtra i del castell de Montsoriu

Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Autor: XPN
Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Autor: XPN
11/03/2019

A la pàgina web de la Xarxa de Parcs Naturals trobareu els retallables del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, ubicat al Parc de la Serralada de Marina, i del castell de Montsoriu, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Es tracta de dues publicacions nascudes en el marc de la campanya escolar del Viu el parc que, ara, es posen a l’abast de tothom.

Montseny Caldrà que realitzin un pla d'acció per als propers tres anys

Jornada de formació per al procés d'adhesió de les noves empreses a la CETS

Instant de la jornada. Autor: XPN
Instant de la jornada. Autor: XPN
11/03/2019

El dimecres 20 de febrer a les 10 h va tenir lloc a Sant Celoni una jornada de formació per a les noves empreses que compleixen els requisits per acreditar-se amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Repte Territorial els va explicar quins eren els passos a seguir des d’ara fins a finals de juny, moment en què finalitzarà el procés d’acreditació de les empreses.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.