Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Generador RSS Portlet

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals

Un nou mètode permet fer seguiment remot dels ratpenats cavernícoles sense causar-los molèsties

'Miniopterus schreibersii'. Autor: Adrià<br />López-Baucells
'Miniopterus schreibersii'. Autor: Adrià
López-Baucells
28/09/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha publicat a la revista Bioacoustics un nou mètode de seguiment de ratpenats cavernícoles que hauria de facilitar les tasques d’investigadors i gestors per conservar aquestes espècies catalogades d’amenaçades a Europa. La realització del treball ha rebut el suport del Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc del Montnegre i el Corredor, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, la Diputació de Barcelona, el Consorci de les Gavarres i la Generalitat de Catalunya i s’emmarca en la xarxa de seguiment de la plataforma www.ratpenats.org.

Xarxa de Parcs Naturals Sota el lema 'Conservar la natura és conservar la nostra salut'

La Setmana de la Natura aplega un centenar d'actes del Dia Europeu dels Parcs

La salut, eix de la Setmana de la Natura.<br />Autor: Oriol Clavera
La salut, eix de la Setmana de la Natura.
Autor: Oriol Clavera
27/09/2020

Del 3 a l'11 d'octubre la Xarxa de Parcs Naturals s'uneix a la celebració de la Setmana de la Natura que promou la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Obra Social 'la Caixa'. En aquest sentit, es faran un centenar d'actes gratuïts que s'haurien fet pel Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) i altres de nous sota el mateix lema: 'Conservar la natura és conservar la nostra salut'.

Montesquiu El mapa s'ha editat en català, castellà, anglès i francès

Disponibles les versions en idiomes del mapa de l'informador del Parc del Castell de Montesquiu

Detall del mapa. Autor: XPN
Detall del mapa. Autor: XPN
28/09/2020

El document, reeditat amb un disseny nou, situa en el mapa del Parc els diversos equipaments i serveis i altres dades rellevants com carreteres, pistes, aparcaments, GR, PR, SL, cims, masos i colls, entre d’altres. També conté informació sobre els itineraris senyalitzats, consells i recomanacions. Disponible en català, castellà, anglès i francès, és una bona eina per planificar les sortides i visites al Parc del Castell de Montesquiu.

Xarxa de Parcs Naturals Els propers recitals del cicle tindran lloc al Parc Natural de l'Alt Pirineu (3 d'octubre) i al Parc del Castell de Montesquiu (17 d'octubre)

Laura López Granell i Glòria Coll Domingo reciten a la cartoixa d'Escaladei, dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Laura López Granell. Autora: Antía Ameixeiras
Laura López Granell. Autora: Antía Ameixeiras
26/09/2020

El diumenge 20 de setembre al migdia, la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, va acollir la música i la poesia amb un recital de les autores Laura López Granell i Glòria Coll Domingo. Ambdues poetes van omplir de versos el refetor de l’edifici, un espai que va reunir una setantena de persones que van gaudir de la proposta poètica vinculada a l’Editorial Godall i a la seva editora, Matilde Martínez. Per a l’ocasió, el músic Apel·les Carod es va afegir a l’espectacle amb el seu violí  amb una mostra de talent i creativitat musical que van entusiasmar l’audiència aplegada al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Xarxa de Parcs Naturals El cicle s'ha fet a Talamanca, la Gornal i Vilanova del Vallès

Un concert de cançons en eusquera i català d'origen popular clou el cicle Òpera als parcs a Vilanova del Vallès

Els artistes, saludant el públic. Autor: J. Maddaleno
Els artistes, saludant el públic. Autor: J. Maddaleno
25/09/2020

El recital 'De la terra al Palau' va tancar el cicle de tres concerts d'Òpera als parcs d'enguany al Centre Cultural de Vilanova del Vallès el 18 de setembre. Judith Ibáñez n'ha fet la coordinació artística i Jordi Maddaleno, la presentació i direcció artística.

Marina Fins al 19 d’octubre, prèvia inscripció

L'Ateneu Sant Roc de Badalona acull l'exposició 'Parc de la Serralada de Marina'

Visita guiada. Autor: Fundació Ateneu Sant Roc
Visita guiada. Autor: Fundació Ateneu Sant Roc
25/09/2020

Després d’una llarga itinerància pels municipis del Parc, l’exposició 'Parc de la Serralada de Marina' arriba ara a l’Ateneu Sant Roc, de Badalona. La mostra es podrà visitar des del 22 de setembre fins al 20 d’octubre amb inscripció prèvia i d’acord amb les mesures sanitàries i de seguretat necessàries. Al llarg d’aquestes setmanes, la Fundació Ateneu Sant Roc, que gestiona l’equipament, organitzarà visites guiades i activitats al voltant de la mostra amb diversos col·lectius en risc social.

Montesquiu Bany de bosc, sortida guiada, taller de sabons, curs de bolets i d'ocells i la Matinal Viu el parc

El Parc del Castell de Montesquiu programa activitats de descoberta de la natura i del territori

Cartell de la programació. Autor: XPN
Cartell de la programació. Autor: XPN
25/09/2020

Després d’una primavera sense programació a causa de la COVID-19, torna la programació cultural i d’activitats de descoberta de la natura i el territori al Parc del Castell de Montesquiu. Les activitats comencen el primer cap de setmana d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia Europeu dels Parcs i la Setmana de la Natura 2020.

Montesquiu Inici del cicle Parcs en concert 2020

Marala i Pablo Macho apleguen més d'un centenar de persones als jardins del Castell de Montesquiu

Marala en concert, davant de la Cabanya del castell. <br />Autor: XPN
Marala en concert, davant de la Cabanya del castell.
Autor: XPN
23/09/2020

El cicle Parcs en concert va tenir un inici exitós el diumenge 20 de setembre als jardins del castell de Montesquiu, amb totes les mesures per evitar la transmissió de la pandèmia. Més d'un centenar de persones van poder gaudir de les veus del trio Marala i les poesies de Pablo Macho. El proper acte del cicle serà el 4 d'octubre a l'Espai Montseny de Viladrau amb Ferran Palau i Maria Sevilla.

Litoral Tots els caps de setmana fins a mitjan desembre, prèvia reserva

El Parc de la Serralada Litoral organitza passejades guiades i tallers per donar a conèixer el seu patrimoni natural i cultural

Grup realitzant un taller. Autor: XPN
Grup realitzant un taller. Autor: XPN
23/09/2020

Un cop represa l’activitat després de l’aturada a causa de la COVID-19, el Parc de la Serralada Litoral torna a oferir fins a finals d’any passejades guiades i altres activitats a la natura per gaudir del Parc amb una nova mirada. Per participar-hi és imprescindible reservar prèviament i actuar d’acord amb el protocol sanitari i de seguretat. Podeu consultar-les al programa de Passejades guiades i altres activitats 2020.

Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana

Fins a finals d'any, la Xarxa de Parcs Naturals ofereix passejades guiades arreu dels parcs i espais naturals protegits

Passejada al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
Passejada al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
23/09/2020

Durant tot l'any, nou espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. Atesa la situació actual, els grups s’han reduït i en totes elles és necessari inscriure-s’hi prèviament i seguir les mesures de seguretat i protecció. Una pàgina web aplega tots els programes de passejades guiades dels parcs així com el protocol de seguretat.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.