caes

Xarxa de Parcs

Avisos i informació d'interès


Regulació de l’accés a l’àrea d’esplai del pantà de Sau


L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona regula l’accés motoritzat a l’àrea d’esplai del pantà de Sau amb un sistema de reserves en línia. A partir del 22 de juny i fins a l’11 de setembre, es regulen els caps de setmana de juny, juliol i setembre, i tots els dies d'agost.
Podeu fer la vostra reserva a la plataforma habilitada per a aquesta finalitat.
Actualitzarem la informació sobre l’accés aquí i als nostres perfils de les xarxes socials.


 

Normativa general del procés de reserva per l'accés en època de regulació activa

 • És obligatori fer pagament del preu públic si es vol accedir amb vehicle motoritzat a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau i entorns en els dies i horaris assenyalats amb regulació d'accés.
 • Es pot fer la reserva en qualsevol moment sempre que hi hagi disponibilitat d'aparcament.
 • És imprescindible fer una reserva en línia (a partir del 22 de juny, els dies assenyalats al calendari) per vehicle.
 • En cas que no es pugui utilitzar la reserva, no serà possible la devolució.
 • La reserva només serveix per un dia dins l'horari de visita comprès entre les 11 h i les 19 h de juny, juliol i setembre, i de 10 h a 19 h durant l’agost. El vehicle no podrà quedar estacionat dins l'àrea regulada fora d'aquest horari i l’acampada i/o la pernoctació està prohibida.
 • Un cop feta la reserva, el vehicle hi podrà accedir una sola vegada a través del punt de regulació d'accés a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau i entorns.

Normativa general de l'Àrea d'esplai del pantà de Sau i entorns

 • No és permès fer foc ni utilitzar fogonets o aparells similars (Decret 64/1995, pel qual s'estableixen mesures de prevenció d'incendis forestals, i Article 65 del Pla especial de protecció i millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona).
 • No és permès acampar (Article 65 del Pla especial de protecció i millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona).
 • No és permès pernoctar per motius de seguretat ciutadana i per la conservació de l'Espai Natural.
 • Els usuaris tindran un comportament respectuós envers el medi natural, les persones i els béns.
 • No és permès instal·lar taules, cadires, hamaques, tendals, paravents, tendes, ni infraestructures similars per la conservació de l'entorn natural i del paisatge.
 • No és permès posar música o fer soroll (Article 65 del Pla especial de protecció i millora de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona) per tal de no destorbar la resta d’usuaris ni la fauna present a la zona.
 • No és permès deixar deixalles.
 • No és permès malmetre l'entorn natural, ni arrencar plantes, flors o recollir llenya per utilitzar a la zona habilitada amb barbacoes.
 • No és permès agafar o molestar la fauna salvatge.
 • No és permès fer cabanes amb les restes vegetals arrossegades per les aigües del pantà.
 • No és permès malmetre el mobiliari o els equipaments i serveis.
 • Les mascotes s'han de portar lligades per evitar conflictes amb els altres usuaris, la ramaderia i la fauna de l'Espai Natural.
 • A fi d'evitar la propagació d'espècies exòtiques invasores, les embarcacions han de ser rentades i desinfectades en un moment o altre conforme al protocol de neteja i desinfecció d'embarcacions aprovat per l'Agència Catalana de l'Aigua. També cal tenir en compte el manual de bones pràctiques en matèria de bioseguretat redactat en el marc del Life Tritó Montseny.
 • Per complir amb aquesta darrera norma, el visitant pot posar-se en contacte amb alguna de les empreses turístiques i esportives que desenvolupen activitats al pantà de Sau i que poden oferir aquest servei.
 • Queden restringits tots els permisos de rodatges i de fotografia amb caràcter comercial, així com el vol de drons, a l'obtenció de permisos específics per part de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i de l'Ajuntament de Vilanova de Sau.

 

Preguntes i respostes freqüents - Reserves accés al pantà de Sau


, és obligatori reservar si vols accedir amb vehicle a la riba del pantà de Sau en els dies i horaris assenyalats amb restricció d'accés (estiu i Setmana santa).
Per garantir les mesures de seguretat i sanitàries en situació de pandèmia de la COVID-19, seguint el Protocol de mesures addicionals i preventives per a la gestió d’aigües de bany de la Generalitat de Catalunya, i per prevenir l’aglomeració de persones al medi natural, l’Ajuntament de Vilanova de Sau i el Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona hem establert un sistema de gestió en línia de l’aforament per regular l’accés a la riba del pantà.

Sempre que hi hagi places disponibles, es pot reservar fins al mateix dia de la visita.

Aquesta mesura busca que les persones que vulgueu entrar en aquest espai ho feu amb totes les garanties. Per tant, no respectar la normativa d’usos i accés pot comportar sancions administratives.
A més, la teva aportació va destinada a seguir mantenint aquest espai natural protegit i a fer accions per conservar-ne la biodiversitat.

Els diners recaptats dels tiquets van destinats íntegrament a cobrir el cost de dos informadors ambientals i el cost dels serveis oferts a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau, a més de fer accions per mantenir i conservar aquest espai natural protegit.
Per saber més del projecte i les accions que s’hi han realitzat, pots consultar l'Informatiu dels Parcs.

S’accedeix a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau a través d’un tiquet de dia que atorga el dret d’accés als espais habilitats. El tiquet és per vehicle.
Un cop feta la reserva, rebràs un correu electrònic que et servirà de tiquet, amb un número de reserva i un codi QR. Aquest tiquet serà imprescindible per accedir a l’espai, ja que hi haurà un aforament limitat de persones per dia i caldrà passar el codi pel lector QR perquè s’obri la barrera automàtica.
D’aquesta manera, es garanteix l’accés al pantà de Sau de la manera més segura possible per a tots els visitants, i alhora es vetlla per la preservació de l'entorn natural de l'Espai Natural i de la fauna i la flora que hi habiten.

Un cop feta la reserva ja no serà possible la devolució de la taxa.

La reserva et permet accedir a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau un sol dia. El vehicle no pot quedar estacionat a la nit a l'aparcament i la pernoctació està prohibida per normativa municipal.

No, un cop feta la reserva el vehicle només podrà accedir a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau una sola vegada.

A la zona de l'Àrea d'esplai del pantà de Sau, només es pot portar el menjar imprescindible per passar un dia a la natura, però està prohibit portar neveres i elements de pícnic.
Hi ha un espai habilitat per fer els àpats, que és la zona de pícnic.
Per a més informació sobre la normativa d’usos, descarregueu-vos aquesta informació.
Si teniu més dubtes sobre les reserves de grups, si us plau contacteu amb l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona mitjançant el correu electrònic en.guilleries@diba.cat.

Et donem a conèixer diverses propostes d’activitats que es poden fer a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i en entorns propers:

https://parcs.diba.cat/web/agenda/guilleries-savassona
https://osonaturisme.cat/fullets/ 
https://parcs.diba.cat/web/guilleries

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa