FAQS - Preguntes i respostes freqüents


Arran dels dubtes sorgits en relació amb la malatia COVID-19, publiquem FAQS - Preguntes i respostes freqüents sobre els serveis que presta la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, que poden ser d'interès per als usuaris i els ajuntaments.

Puc accedir als parcs naturals, sol o amb algun amic o familiar?

No. Seguint les mesures de protecció civil contra l'extensió del coronavirus COVID-19, i atès l’estat d’alarma decretat pel govern (Reial Decret 463/2020), es recorda la necessitat que la població resti confinada a casa i s’eviti qualsevol sortida. Només s’admeten aquells desplaçaments que siguin estrictament necessaris i contemplats en l’esmentat decret.

A més, totes les activitats als parcs naturals han estat suspeses o anul·lades. Si alguna es pot posposar i realitzar més endavant, s’informarà convenientment.


Puc deixar l’automòbil en un aparcament d’un espai de la Xarxa de Parcs Naturals i fer un tomb pels entorns?

No. Pels motius anteriors esmentats, recordem que les àrees d'esplai resten tancades i s'han tancat també els accessos a tots els aparcaments públics de la Xarxa de Parcs Naturals. Saltar-se aquesta normativa per originar sancions administratives greus.


Puc anar a informar-me a un punt o centre d’informació de la Xarxa de Parcs Naturals?

No. Tots els equipaments d’informació, ús públic i educació ambiental, restaurants o allotjaments de la Xarxa de Parcs Naturals estan tancats fins a nou avís. No s’atén presencialment ni telefònicament. Des de la Xarxa de Parcs Naturals es treballa telemàticament en les hores d’atenció al públic habituals.

Si teniu algun dubte sobre la Xarxa de Parcs Naturals, us recomanen que visiteu el nostre portal web on trobareu el correus electrònics de les oficines de cada parc; o envieu-nos un correu a xarxaparcs@diba.cat  o gs.espaisn@diba.cat i mirarem de canalitzar la vostra petició.


Puc treure a passejar el meu gos per un espai natural?

No. A no ser que ja visquis en l’interior d’un espai protegit en un mas o edifici aïllat; els ciutadans que viuen en ciutats, pobles, urbanitzacions o nuclis dispersos només podran treure a passejar la seva mascota (sense l’acompanyament d’altres persones, ni en grup) pels entorns del domicili familiar, i mai a un parc públic, que romanen tancats. No cal dir que cal seguir les mesures higièniques habituals i que cal recollir els excrements que els vostres animals depositin a la via pública.


Puc tramitar alguna de les subvenció que atorga la Xarxa de Parcs Naturals?

Sí. Des del dimecres 18 de març del 2020 està obert el termini per a sol·licitar subvencions per explotacions forestals, empreses agrícoles-ramaderes i de serveis, millora d'habitatges, restauració del patrimoni arquitectònic, entitats culturals i instal·lacions tèrmiques amb biomassa. Trobareu les bases i els formularis aquí.

Inicialment, el període de recepció de sol·licituds finalitzava el dilluns 20 d’abril del 2020. Tanmateix, d’acord amb la declaració de l’estat d'alarma (Reial Decret 463/2020), l’inici del còmput dels terminis de tramitació restava suspès fins al 29 de març. Prorrogat l'estat d'alarma pel RD 476/2020, de 27 de març, els nous terminis es fixaran quan finalitzi aquest.

Per a dubtes i aclariments, podeu posar-vos en contacte a través de la bústia ot.parcsn@diba.cat. Cal recordar que el registre presencial de la Diputació de Barcelona romandrà temporalment tancat, però el registre electrònic està operatiu les 24 hores del dia, de dilluns a diumenge.


Puc tramitar algun permís de sol·licitud per a l'organització d'activitats d'ús públic a la Xarxa de Parcs Naturals per quan acabi el període de confinament?

Sí. A través de la Seu electrònica. Allí trobareu el formulari pertinent on haureu d’adjuntar tota la documentació requerida.

Els permisos per activitats a l’aire lliure sempre estan supeditades al compliment del text normatiu de cada parc i de la legislació vigent. Evidentment, no s’autoritzarà cap activitat a l’aire lliure mentre duri la vigència del Reial Decret 463/2020 o les seves pròrrogues.


Com puc seguir l’actualitat de la Xarxa de Parc Naturals?

Si tens ordinador o telèfon mòbil, pots subscriure't les xarxes socials de la XPN.

En els propers dies, difondrem continguts inclosos en la nostra web que ajudin les persones i famílies que ho desitgin a passar millor les estones de confinament amb jocs, recursos, vídeos i concursos per a tots els públics.

També, si encara no ets subscriptor i vols estar assabentat de les activitats que es realitzaran a la Xarxa de Parcs Naturals, un cop acabi l’estat d’alarma, recomanen que us subscriviu a l’Agenda d’activitats Gaudim als Parcs i al butlletí de notícies L’Informatiu dels Parcs.


Serveis a la ciutadania i atenció directa als ajuntaments (COVID-19) - Diputació de Barcelona

Com a conseqüència dels dubtes i trucades rebudes per la situació d’aquests dies, la Diputació de Barcelona publica en la pàgina web "Serveis a la ciutadania" la informació més actualitzada sobre els serveis de la corporació adreçats a la ciutadania i les entitats, amb la finalitat de facilitar la cerca de la informació.

Així mateix, també ha posat a disposició dels ajuntaments de la província de Barcelona la pàgina web "Atenció directa als ajuntaments", la bústia de correu electrònic (atencio.ajuntaments@diba.cat) per proporcionar una atenció més àgil i directa, i el telèfon 934 723 560, per atendre directament les consultes.

interest

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa