Dia Europeu dels Parcs. 24 de maig


Del 19 al 27 de maig, activitats gratuïtes per a tothom


$urlFileEntry

Lluís Martínez Ujaldón

Per commemorar el Dia Europeu dels Parcs, us convidem a participar en alguna de les més de cinquanta activitats gratuïtes, a la Xarxa de Parcs Naturals  del 19 al 27 de maig. Hi trobareu caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, recitals poètics, Parcs i biblioteques, etc. En algunes, us hi haureu d'inscriure prèviament.
 
Consulta al final d'aquesta pàgina, les activitats gratuïtes que s'organitzen els caps de setmana del 19 al 27 de maig. Tot un ventall ampli d'activitats que, de ben segur, no us decebran!
 

El 24 de maig de 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Uns quants anys més tard, el 1918, es declaraven a Espanya els primers parcs nacionals (Covadonga i Ordesa y Monte Perdido), amb un intent no reeixit d'afegir el Montseny a la llista. Tanmateix, el 1928, ara fa vuitanta-cinc anys, veuria néixer el Patronat de la Muntanya del Montseny, la primera figura de protecció d'un espai natural a Catalunya, a la qual va seguir, ja més tard, el 1972, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el primer espai declarat parc natural a tot l'Estat espanyol.

Al nostre país tenim un espai declarat parc nacional: el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (des del 1955), al qual s'ha de sumar la vintena de parcs naturals i uns altres 150 espais agrupats en diferents figures jurídiques de protecció. Això poc més d'un milió d'hectàrees protegides, que representa el 30% del nostre territori. Per la seva banda, a tot l'Estat espanyol són uns 940 els espais naturals protegits amb figures de protecció diverses, que abracen prop de set milions d'hectàrees terrestres, un 13% de la superfície espanyola, i 490.000 hectàrees marines.

Per recordar aquella primera declaració i difondre'n els valors entre la ciutadania, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (EUROPARC) que aglutina gairebé 400 membres pertanyents a 36 estats europeus, va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs.

Aquest any 2018 la Federació EUROPARC invita de nou, a tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar aquest esdeveniment i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat. I engany ho fa sota el lema: "El patrimoni cultural: també a la natura!”.

 

El Dia Europeu dels Parcs 2018 és, doncs, una nova oportunitat per transmetre a la societat:

 
  • Com els espais naturals protegits són espais  saludables per a milers de ciutadans del nostre país.
  • Com els parcs contribueixen a afrontar els efectes del canvi climàtic i minimitzar els seus impactes.
  • Com els parcs són escenaris per plantar, cuidar, restaurar i promoure la diversitat genètica.
  • Com els parcs poden ajudar a noves formes de reduir la petjada ecològica.
  • Com els parcs promouen la sostenibilitat dels pobles i ciutats circumdants.

 

<< Juny 2018 >>
dl dt dc dj dv ds dg
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

S'estan mostrant 1 - 3 de 3 resultats.

Litoral
02
juny

Itinerari guiat: Connectem-nos al bosc

Itineraris guiats
Lloc: Recorregut: Cabrils - Laberint - Cabrils
Població: Cabrils
Horari d'inici: 10 h

$urlFileEntry

Farem un petit itinerari, apte per a sèniors, amb activitats divertides i relaxants per entrar en contacte amb la natura i desconnectar del dia a dia. Arribarem fins al Laberint de Cabrils on podrem connectar amb la seva màgia.

Collserola
03
juny

Papallones a Collserola

Itineraris guiats | Passejades | Educació ambiental
Lloc: Can Coll i Centre d'Informació
Població: Barcelona i Cerdanyola del Vallès
Horari d'inici: 10 h

$urlFileEntry

Les papallones a Collserola. Aquesta activitat forma part del programa d’actes de celebració del Dia Europeu dels Parcs

Litoral
16
juny

El misteri de la cova de Can Nadal

Itineraris guiats
Lloc: Recorregut: Ajuntament - Cova de la Gruta - Cova de l’Escarpat - Turó de Can Nadal - Cova de Can Nadal - Ajuntament
Població: Vilanova del Vallès
Horari d'inici: 20 h

$urlFileEntry

Quin misteri ens amaga la cova de Can Nadal aquesta nit? El descobrirem tot seguint unes pistes i resolent unes proves... de ben segur que no ens deixarà indiferents aquesta aventura! 

S'estan mostrant 1 - 3 de 3 resultats.

interest

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa