caes

Xarxa de Parcs

FAQS - Funcionament dels parcs


Els parcs i espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, si bé estan gestionats per l’administració pública, no són totalment públics. Hi ha una part d’aquests parcs en què la propietat és privada, sent aquesta proporció molt més elevada en alguns parcs que en d’altres. Pots consultar aquesta informació a les memòries anuals dels parcs.

La Xarxa de Parcs Naturals està formada per dotze espais naturals, sis dels quals gestiona directament la Diputació de Barcelona (Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc del Garraf i Parc d’Olèrdola). Els altres sis es gestionen a través de consorcis (Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc Natural de la Serra de Collserola, Parc Agrari del Baix Llobregat i Parc del Foix).

Els òrgans de gestió dels parcs són òrgans col·lectius representats per ajuntaments i entitats del territori. Pots consultar els òrgans de gestió i les actes de les reunions en els enllaços següents:

Parc del Castell de Montesquiu. Òrgans de gestió

Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Òrgans de gestió

Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Òrgans de gestió

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Òrgans de gestió

Parc del Montnegre i el Corredor. Òrgans de gestió

Parc de la Serralada Litoral. Òrgans de gestió

Parc de la Serralada de Marina. Òrgans de gestió

Parc Natural de la Serra de Collserola. Òrgans de gestió

Parc Agrari del Baix Llobregat. Òrgans de gestió

Parc del Garraf. Òrgans de gestió

Parc d’Olèrdola. Òrgans de gestió

Parc del Foix. Òrgans de gestió

Tot i que és una dada difícil d’obtenir, pots consultar les dades de visitants dels parcs a les memòries anuals dels parcs.

#language("interest")

Mapa de la Xarxa

Mapa de la Xarxa