Guilleries-Savassona

Guilleries-Savassona Malmeses per les tempestes d'agost

Arranjament de pistes forestals a l'Espai Natural

Millores als camins. Autor: XPN
Millores als camins. Autor: XPN
05/10/2018

Les intenses pluges del mes d’agost van tenir efectes negatius sobre l’estat dels camins de l’Espai Natural. Per millorar la seva transitabilitat, ha estat necessari planificar els treballs d’arranjament del ferm dels camins, fent una inversió extraordinària però totalment necessària.

Guilleries-Savassona Va aplegar prop de 500 persones

La Matinal al parc, a Folgueroles, tot un èxit

Jocs a la font Trobada. Autor: XPN
Jocs a la font Trobada. Autor: XPN
05/10/2018

En el marc incomparable de la font Trobada de Folgueroles, el diumenge 30 de setembre es va celebrar la Matinal al parc a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. L'activitat forma part de la 13a edició del programa Viu el parc.

Montseny | Guilleries-Savassona | Xarxa de Parcs Naturals Un itinerari de gran interès per les característiques singulars de l'indret

Es recupera a la XPN una estació CBMS (Catalan Butterfly Monitoring Scheme) al turó de l'Home en forma d'itinerari d'esforç reduït

Argentada de muntanya. Autor: A. Ubach / Museu CN Granollers
Argentada de muntanya. Autor: A. Ubach / Museu CN Granollers
05/10/2018

En l’àmbit de la Xarxa de Parcs Naturals, el seguiment de papallones diürnes de Catalunya (CBMS) -que es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers- inclou transsectes a diversos dels seus parcs. Recentment, s’han incorporat un itinerari de seguiment setmanal a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i un itinerari d’esforç reduït (això és, amb una periodicitat menor) al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Guilleries-Savassona Diumenge 30 de setembre a Folgueroles

Tot a punt per a la Matinal al parc, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
20/09/2018

Entre setembre i novembre, veniu a gaudir de la tardor a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona! La 13a edició del programa Viu el parc us proposa els actes centrals següents: la Matinal al parc (diumenge 30 de setembre a l’Àrea d’esplai de la font Trobada de Folgueroles), Poesia als parcs. Lletres i paisatges (divendres 5 d’octubre a la Casa Museu Verdaguer, Folgueroles) i la Nit d’estels (dissabte 10 de novembre a Vilanova de Sau).

 

Guilleries-Savassona Les actuacions milloren la seguretat de l'indret

Finalitzen els treballs de millora del mirador del Salt de la Minyona, a Tavèrnoles

Nova barana de protecció. Autor: XPN
Nova barana de protecció. Autor: XPN
20/09/2018

El Salt de la Minyona és un mirador situat als cingles de Vilanova, a tocar dels Munts, un paratge emblemàtic de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i molt visitat pel paisatge i les panoràmiques que des d’allí s’observen. El mirador tenia una barana de protecció malmesa i poc funcional que calia reparar. Amb aquest projecte s’ha millorat la seguretat i s’han fet actuacions complementàries.

Guilleries-Savassona Impulsat per l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Projecte de ciència ciutadana per combatre l'eruga del boix

Una de les trampes. Autor: XPN
Una de les trampes. Autor: XPN
06/09/2018

Aquesta primavera i estiu, l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis), un lepidòpter originari de l’est d’Àsia que es va detectar per primera vegada a Europa l’any 2007, s’ha estès de forma molt important pels boscos de les Guilleries, defoliant els boixos i posant en perill la seva supervivència.

Montseny | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Consulteu els programes diversos

Continuen les passejades guiades a la Xarxa de Parcs Naturals

Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
03/09/2018

Durant els caps de setmana de tardor i hivern, nou espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona us segueixen proposant passejades guiades pensades per a tota la família. A la majoria és imprescindible inscriure's prèviament. En moltes ocasions, les places són limitades i les reserves es fan segons l'ordre d'inscripció.

Guilleries-Savassona | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals L'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB) lidera el projecte

S'equipen amb emissors GPS els polls d'aufrany del Parc Natural de Sant Llorenç i de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
30/07/2018

En el marc del projecte ‘Aplicación de nuevas tecnologías para conocer los efectos del cambio global y local en las poblaciones ibéricas de alimoche. Aplicaciones para la conservación’ s’han marcat mitjançant emissors GPS-GSM tres polls d’aufrany Neophron percnopterus, un voltor greument amenaçat en l’àmbit global. El projecte té el suport de Red Eléctrica de España SAU, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona i està liderat per l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB).

Guilleries-Savassona Tècnics i investigadors cerquen una casa estable per a la colònia de ratpenats de ferradura gros

Ratpenat busca casa a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Ratpenat de ferradura gros. Autor: C. Flaquer / Museu CN Granollers
Ratpenat de ferradura gros. Autor: C. Flaquer / Museu CN Granollers
20/07/2018

Entre el 2005 i el 2017, el ratpenat de ferradura gros Rhinolophus ferrumequinum, una espècie molt fidel als seus refugis de cria, s’ha hagut de canviar de masia per criar més d’una desena de vegades fent servir sis masies diferents dins de l’àmbit de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i entorns.

Guilleries-Savassona En el marc del camp de treball organitzat per Fundesplai a Can Mateu

Una trentena de joves realitzen tasques de millora a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Joves del camp de treball. Autor: XPN
Joves del camp de treball. Autor: XPN
16/07/2018

Els nois i noies del camp de treball organitzat per Fundesplai a Can Mateu (pantà de Sau) han dut a terme diverses actuacions de millora a l’Àrea d’Esplai dels Vernets de Ca la Marta i a l’itinerari senyalitzat SL-122 El puig del Far (Vilanova de Sau).

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.