Montesquiu

Montesquiu Del 30 de novembre fins al 26 de gener del 2020

Darrera mostra del cicle d'exposicions temporals actual a la Cabanya del Castell

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
22/11/2019

Arriba la darrera mostra del cicle actual d'exposicions temporals a la Cabanya del Castell, dins l'àmbit del Parc del Castell de Montesquiu. Entre el 30 de novembre i el 26 de gener del 2020, podeu visitar la mostra de pintures a l'oli de Maria Teresa Reig Subirà, 'Pintant passen les hores volant i em sento feliç'. L'entrada és lliure i gratuïta, tots els caps de setmana i festius. 

 
Montesquiu Es realitza un monitoreig continu de la plaga

L'eruga del boix al Parc del Castell de Montesquiu

Trampa de feromones. Autor: XPN
Trampa de feromones. Autor: XPN
11/11/2019

A l’abril del 2019, una quantitat important d’erugues van sortir dels capolls hivernals i van començar a alimentar-se de les fulles dels boixos. Per combatre-les, el Parc va contractar un servei de gestió de plagues que va fer un tractament en els 950 metres lineals de tanques de boix dels jardins, consistent en l’alliberament del bacteri Bacillus thuringensis, que causa la mort de les erugues que s’alimenten dels boixos. Els boixos del jardí van seguir en bon estat de salut, però els boixos dels boscos van patir una forta defoliació. Les erugues d’aquesta zona boscosa van completar el seu creixement fins a convertir-se en pupes a finals de primavera, a punt per transformar-se en papallones.

Guilleries-Savassona | Montesquiu A l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i al Parc del Castell de Montesquiu

Accions de conservació del cranc de riu

Exemplar de cranc de riu. Autor: XPN
Exemplar de cranc de riu. Autor: XPN
07/11/2019

El cranc de riu de potes blanques (Austrapotamobius pallipes) era una espècie molt abundant fa només trenta anys a gairebé totes les rieres del país, però actualment està en perill d’extinció i només està present a les capçaleres d’un centenar de rieres a tot Catalunya.

Montesquiu Elaborada pels alumnes i la comunitat educativa

15a edició de l'agenda escolar del Parc del Castell de Montesquiu

Agenda escolar 2019-2020. Autor: XPN
Agenda escolar 2019-2020. Autor: XPN
27/10/2019

Per quinzè any consecutiu en el marc del programa escolar Viu el parc, s'ha editat l'agenda escolar del Parc del Castell de Montesquiu. La publicació, coordinada per Viladraueducacio.com, recull el treball fet pels alumnes de cicle mitjà i superior de les escoles del Parc amb l'objectiu que esdevingui un recurs didàctic útil.

Montesquiu Del 2 al 24 de novembre

El cinema de muntanya, protagonista de la nova exposició a la Cabanya del Castell

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
24/10/2019

Entre el 2 i el 24 de novembre, tots els caps de setmana i festius podeu visitar a la Cabanya del Castell la mostra següent: Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX i Jaumira-Vilaró - 'Cinema de muntanya' (disseny). L'entrada és lliure i gratuïta.

Montesquiu Es ressembren els prats de les Codines i de les Planeses

Assaig de millora de l'estat ecològic de les pastures del Parc del Castell de Montesquiu

Ressembrant les llavors. Autor: XPN
Ressembrant les llavors. Autor: XPN
24/10/2019

Al Parc del Castell de Montesquiu s’està realitzant un projecte de millora de l’estat ecològic de les pastures en col·laboració amb el Grup de Recerca en Biodiversitat, Ecologia, Tecnologia i Gestió Ambiental (BETA) i del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Guilleries-Savassona | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals En el marc del programa SEMICE

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Castell de Montesquiu incorporen estacions de seguiment de petits mamífers

Parany de captura. Autor: M. Vilella / Museu CN Granollers
Parany de captura. Autor: M. Vilella / Museu CN Granollers
24/10/2019

Enguany, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i el Parc del Castell de Montesquiu s’han adherit al conveni que la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers signen anualment per garantir el seguiment de la biodiversitat en els seus espais naturals. Un dels seguiments que s’ha iniciat és el de petits mamífers, emmarcat dins el programa SEMICE.

Montesquiu Del 5 al 27 d'octubre, dissabtes i festius

Mostra filatèlica i exposició de pintura a l'oli de Concepció Boixés

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
25/09/2019

El 29 de setembre finalitza la mostra 'BisaurArt' a la Cabanya del Castell. Uns dies després, entre el 5 i el 27 d'octubre, tots els dissabtes i festius de les 11 a les 14 h podreu visitar una mostra del Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll (la natura i els segells, filatèlia) i de les pintures a l'oli de Concepció Boixés i Coma. L'entrada és lliure i gratuïta.

Montesquiu Entre octubre i novembre, s'han programat sortides, tallers i visites en cap de setmana

La tardor omple d'activitats el Parc del Castell de Montesquiu

Detall del fullet. Autor: Oriol Clavera
Detall del fullet. Autor: Oriol Clavera
23/09/2019

Sortides ornitològiques, la tercera edició del nou format de visites teatralitzades al castell de Montesquiu, tallers de bolets i sobre fruits del bosc, sortida a les baumes i al castell d'Orís... El programa d'activitats de tardor 2019 ofereix, durant els caps de setmana d'octubre i novembre, nombroses propostes de descoberta relacionades amb la natura i la història d'aquest territori.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.