Parc Fluvial Besòs Cal destacar l'avistament d'un enganyapastors

Segueix el procés de migració d'ocells cap a les zones d'hivernada

Oca vulgar. Autor: Xavier Larruy
Oca vulgar. Autor: Xavier Larruy
18/11/2018

Durant el mes d’octubre, el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ha continuat essent màxim. Tot i així, les espècies que passen l’hivern al sud del Sàhara comencen a ser escasses i, en canvi, comencen a arribar un bon nombre d’espècies hivernants a la nostra latitud.

Montseny A la Universitat Autònoma de Tlaxcala

El Montseny, un referent per a Mèxic

Conferència a Tlaxcala. Autor: IPACIM
Conferència a Tlaxcala. Autor: IPACIM
18/11/2018

La metodologia d’inventaris del patrimoni cultural immaterial desenvolupada al Montseny arriba fins a Mèxic de la mà de l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM).

Foix Podeu tornar a veure els recitals al canal Youtube del cicle

Josep Pedrals al Parc del Foix, darrer espectacle del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018

Instant de l'espectacle. Autora: Cristina Capdevila
Instant de l'espectacle. Autora: Cristina Capdevila
15/11/2018

El diumenge 4 de novembre va tenir lloc al Parc del Foix el darrer recital del cicle Poesia als Parcs. Lletres i paisatges d’enguany. L’encarregat de posar el punt i final en aquesta edició va ser el polièdric Josep Pedrals, qui, amb l’acompanyament musical d’alguns integrants de l’Orquestra Fireluche, va oferir-nos ‘El poema de la vaca’, un espectacle poètic per a menuts i grans.

Collserola | Xarxa de Parcs Naturals Caldria tenir en compte una sèrie de criteris i pautes per triar l'indret adequat

Investigadors alerten que les caixes refugi poden ser una trampa per als ratpenats amb l’increment de temperatures degut al canvi climàtic

Caixa amb ratpenats. Autor: Oriol Massana
Caixa amb ratpenats. Autor: Oriol Massana
15/11/2018

L’equip de recerca del Museu de Ciències Naturals de Granollers ha publicat un estudi a la revista científica 'Biological & Conservation' en què s’explica per què les onades de calor, cada com més freqüents, poden provocar mortalitat en ratpenats que estiguin criant en caixes.

Collserola Disponible al web del Parc

Nou mapa d'ús ciclista

Bicicletes. Autor: CPNSC
Bicicletes. Autor: CPNSC
15/11/2018

S’ha actualitzat amb l’objectiu de facilitar la circulació pels camins autoritzats. Compta amb més de 250 km de pistes i camins.

Montseny Trobareu les fotografies dels plats al Facebook del Parc Natural del Montseny

Montseny i la vall de les Pomeres ens mostren la seva cuina tradicional

Jurat a Riells. Autor: Mariano Pagès
Jurat a Riells. Autor: Mariano Pagès
15/11/2018

Els concursos de receptes d’Arbúcies, Montseny i Riells i Viabrea ens van fer descobrir tresors culinaris amagats. Recordeu que la darrera cita de l’edició d’enguany serà el 20 de gener a Cànoves i Samalús. Si esteu empadronats a qualsevol dels municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny, podeu participar-hi!

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La festa va tenir lloc el 10 de novembre a l'Auditori de Llinars del Vallès

Els projectes de les ADF de Teià i Terrassa guanyen els Premis de prevenció d'incendis forestals 2018 de la Diputació de Barcelona

Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
Guardonats. Autor: Óscar Ferrer / Diputació Barcelona
14/11/2018

Els Premis de prevenció d’incendis forestals 2018 que atorga la Diputació de Barcelona han reconegut el projecte 'Aprofitament dels recursos naturals de la finca del Vedat: aprofitament de l’aigua de les sobreeixides de les fonts de l’Ajupit', presentat per l’ADF de Teià en la categoria de planificació i gestió, i el projecte 'Accions de sensibilització en la prevenció d’incendis entre els ciutadans de Terrassa', presentat per l’ADF de Terrassa en l’àmbit d’accions de sensibilització en la prevenció.

Montnegre-Corredor El diumenge 9 de desembre a Sant Iscle de Vallalta

Nova convocatòria de la 12a edició del Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet'

12è Ral·li Fotogràfic. Autor: XPN
12è Ral·li Fotogràfic. Autor: XPN
14/11/2018

El passat 28 d'octubre, les condicions meteorològiques adverses van fer que s'anul·lés el XII Ral·li Fotogràfic 'Tocats pel bolet', al municipi de Sant Iscle de Vallalta. Ara, l'esdeveniment s'ha tornat a programar, en el mateix indret, el proper diumenge 9 de desembre. Us hi esperem!

Marina S'han eliminat els rebrots de canya i les deixalles acumulades

Es duen a terme treballs de manteniment del tram final del torrent de la Vallençana

Eliminació de la canya. Autor: XPN
Eliminació de la canya. Autor: XPN
14/11/2018

Aquestes accions, executades per l’empresa Naturalea, suposen el manteniment dels treballs que van ser possibles l’any 2017 gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Parc de la Serralada de Marina i el Consorci Besòs-Tordera.

Mostrando el intervalo 1 - 10 de 20 resultados.