Parc Fluvial del Besòs

Parc Fluvial Besòs A l'actualitat, se segueix treballant per tornar a la normalitat

Crònica de la riuada al Parc Fluvial del Besòs

Esvoranc. Autor: Parc Fluvial del Besòs
Esvoranc. Autor: Parc Fluvial del Besòs
05/03/2020

El passat 21 de gener de 2020 es va produir a tot Catalunya el temporal Glòria que va provocar fortes ràfegues de vent, onatge i acumulació de pluja que va suposar la crescuda dels rius. Les conseqüències d’aquest temporal al Parc Fluvial del Besòs van ser, per primera vegada en molts anys, desastroses.

Parc Fluvial Besòs S'han identificat quatre colltorts

Seguiment ornitològic del mes de febrer al Parc Fluvial del Besòs

Colltort anellat l'octubre passat. Autor: Xavier Larruy
Colltort anellat l'octubre passat. Autor: Xavier Larruy
04/03/2020

Des del punt de vista migratori, febrer és un mes sense canvis notables ja que són molt poques les espècies que inicien en aquest moment la migració cap a les zones de cria més nòrdiques. Tampoc hi ha hagut onades de fred que hagin fet desplaçar cap al sud individus provinents d’altres zones. Així doncs, amb aquesta premissa únicament s’ha constatat l’arribada d’algunes gavines corses (Larus audouinii) a la desembocadura.

Montseny | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Recull tota la informació de les activitats, equipaments, serveis, el temps, notificacions, etc.

Descarregueu-vos 'Parcs Naturals', l'app amb tota la informació i serveis de la XPN

Avatar de l'app. Autor: XPN
Avatar de l'app. Autor: XPN
17/02/2020

Ja us heu instal·lat l'aplicació 'Parcs Naturals' per a telèfons mòbils i tauletes que aplega onze espais naturals de la XPN? Tindreu a l'abast tota la informació del Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix i Parc Fluvial del Besòs.

Parc Fluvial Besòs L'impacte del vessament en els ocells no ha estat alarmant

Seguiment ornitològic durant el desembre del 2019 al Parc Fluvial

Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
13/01/2020

Durant el mes de desembre del 2019, el nombre d’espècies que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada ja és molt baix. Les temperatures suaus no han potenciat l’arribada d’exemplars nous i, únicament, podem destacar 3 xarxets comuns (Anas crecca) a la desembocadura.

Parc Fluvial Besòs De les 10 a les 17 h, entre el 21 de desembre i el 20 de març

El Parc Fluvial del Besòs inicia l'horari d'hivern

Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
22/12/2019

A partir del diumenge 21 de desembre i fins al 20 de març, el Parc Fluvial del Besòs obre a les 10 h del matí i tanca a les 17 h de la tarda.

Parc Fluvial Besòs Després que l'ACA hagi certificat una millora de la qualitat de l'aigua

Reobren els accessos al Parc Fluvial del Besòs

Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
Parc Fluvial del Besòs. Autor: Parc Fluvial
18/12/2019

La Diputació de Barcelona ha reobert el dimecres 18 de desembre els accessos al Parc Fluvial del Besòs, tancat des del dijous 12 de desembre a causa dels abocaments a les aigües del riu Besòs per l’incendi en una fàbrica de Montornès del Vallès. El Parc obrirà en el seu horari habitual de tardor, de les 10 a les 18 h, després que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) hagi certificat dimarts 17 de desembre una millora de la qualitat de l’aigua una vegada ha dut a terme diverses inspeccions a la zona. A partir del 21 de desembre, l'horari serà el d'hivern, de les 10 a les 17 h.

Parc Fluvial Besòs La contaminació de les aigües ha provocat una mortaldat de fauna aquàtica

El Parc Fluvial del Besòs tancat per l'emergència declarada en les aigües del riu

Riu Besòs, l'11 de desembre. Autor: Parc Fluvial
Riu Besòs, l'11 de desembre. Autor: Parc Fluvial
12/12/2019

A causa dels abocaments produïts a les aigües del riu Besòs per l’incendi en una fàbrica ubicada a Montornès del Vallès, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Parc, conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua, han acordat mantenir tancat l’accés al Parc Fluvial del Besòs en tot el seu àmbit, des de Santa Coloma de Gramenet fins a la desembocadura al mar a Sant Adrià de Besòs, davant la situació d’emergència declarada i fins que la qualitat de l’aigua així ho permeti.

Parc Fluvial Besòs La intervenció reduirà els danys que es causava sobre els ocells

Desmuntatge de les torres elèctriques a la part baixa del Parc Fluvial del Besòs

Torre desmuntada. Autor: Parc Fluvial
Torre desmuntada. Autor: Parc Fluvial
29/11/2019

El dijous 28 de novembre, Endesa va iniciar les tasques de desmuntatge de les línies elèctriques de mitja tensió que creuaven el Parc Fluvial del Besòs al terme municipal de Sant Adrià de Besòs.

Parc Fluvial Besòs S'ha desactivat el protocol preventiu de botulisme

Observacions faunístiques destacades durant l'octubre al Parc Fluvial

Flamenc jove vist a la desembocadura. Autor: Xavier Larruy
Flamenc jove vist a la desembocadura. Autor: Xavier Larruy
05/11/2019

Com és sabut, durant el mes d’octubre el flux migratori d’ocells que es desplacen des de les seves zones de nidificació fins a les zones d’hivernada continua sent màxim. Les espècies que passen l’hivern al sud del Sàhara comencen a ser escasses i, en canvi, comencen a arribar un bon nombre d’espècies hivernants a la nostra latitud.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.