Selector d'idioma

CAESEN

Capçalera

Títol xarxa parcs naturals

Xarxa de Parcs Naturals

Listador de contenidos web

Xarxa de Parcs Naturals

Un nou mètode permet fer seguiment remot dels ratpenats cavernícoles sense causar-los molèsties

'Miniopterus schreibersii'. Autor: Adrià<br />López-Baucells
'Miniopterus schreibersii'. Autor: Adrià
López-Baucells
28/09/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha publicat a la revista Bioacoustics un nou mètode de seguiment de ratpenats cavernícoles que hauria de facilitar les tasques d’investigadors i gestors per conservar aquestes espècies catalogades d’amenaçades a Europa. La realització del treball ha rebut el suport del Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc del Montnegre i el Corredor, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, la Diputació de Barcelona, el Consorci de les Gavarres i la Generalitat de Catalunya i s’emmarca en la xarxa de seguiment de la plataforma www.ratpenats.org.

Xarxa de Parcs Naturals Sota el lema 'Conservar la natura és conservar la nostra salut'

La Setmana de la Natura aplega un centenar d'actes del Dia Europeu dels Parcs

La salut, eix de la Setmana de la Natura.<br />Autor: Oriol Clavera
La salut, eix de la Setmana de la Natura.
Autor: Oriol Clavera
27/09/2020

Del 3 a l'11 d'octubre la Xarxa de Parcs Naturals s'uneix a la celebració de la Setmana de la Natura que promou la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de l'Obra Social 'la Caixa'. En aquest sentit, es faran un centenar d'actes gratuïts que s'haurien fet pel Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) i altres de nous sota el mateix lema: 'Conservar la natura és conservar la nostra salut'.

Xarxa de Parcs Naturals Els propers recitals del cicle tindran lloc al Parc Natural de l'Alt Pirineu (3 d'octubre) i al Parc del Castell de Montesquiu (17 d'octubre)

Laura López Granell i Glòria Coll Domingo reciten a la cartoixa d'Escaladei, dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Laura López Granell. Autora: Antía Ameixeiras
Laura López Granell. Autora: Antía Ameixeiras
26/09/2020

El diumenge 20 de setembre al migdia, la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, va acollir la música i la poesia amb un recital de les autores Laura López Granell i Glòria Coll Domingo. Ambdues poetes van omplir de versos el refetor de l’edifici, un espai que va reunir una setantena de persones que van gaudir de la proposta poètica vinculada a l’Editorial Godall i a la seva editora, Matilde Martínez. Per a l’ocasió, el músic Apel·les Carod es va afegir a l’espectacle amb el seu violí  amb una mostra de talent i creativitat musical que van entusiasmar l’audiència aplegada al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Xarxa de Parcs Naturals El cicle s'ha fet a Talamanca, la Gornal i Vilanova del Vallès

Un concert de cançons en eusquera i català d'origen popular clou el cicle Òpera als parcs a Vilanova del Vallès

Els artistes, saludant el públic. Autor: J. Maddaleno
Els artistes, saludant el públic. Autor: J. Maddaleno
25/09/2020

El recital 'De la terra al Palau' va tancar el cicle de tres concerts d'Òpera als parcs d'enguany al Centre Cultural de Vilanova del Vallès el 18 de setembre. Judith Ibáñez n'ha fet la coordinació artística i Jordi Maddaleno, la presentació i direcció artística.

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Montnegre-Corredor | Diputació de Barcelona Els participants enquestats han valorat molt positivament el curs, amb un 8,9 sobre 10

Diverses empreses del Parc a taula realitzen un curs de manipulació d'aliments i COVID-19

Autora: @carolineattwood (Unsplash)
Autora: @carolineattwood (Unsplash)
23/09/2020

La Diputació de Barcelona ha ofert un curs en línia, gratuït, amb l’objectiu de proporcionar als manipuladors d’aliments de les empreses adherides al programa Parc a taula els coneixements sobre higiene alimentària en temps de COVID-19, necessaris per garantir la seguretat alimentària en el seu lloc de treball. Al curs s’hi han inscrit vint-i-cinc treballadors de tretze empreses del Parc a taula, vint dels quals l’han superat amb èxit.

Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana

Fins a finals d'any, la Xarxa de Parcs Naturals ofereix passejades guiades arreu dels parcs i espais naturals protegits

Passejada al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
Passejada al Parc de la Serralada de Marina. Autor: XPN
23/09/2020

Durant tot l'any, nou espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. Atesa la situació actual, els grups s’han reduït i en totes elles és necessari inscriure-s’hi prèviament i seguir les mesures de seguretat i protecció. Una pàgina web aplega tots els programes de passejades guiades dels parcs així com el protocol de seguretat.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Diputació de Barcelona La dotació del Premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros

Ja es poden enviar originals a la 6a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Masia Mariona. Autor: Univers Patxot
Masia Mariona. Autor: Univers Patxot
14/09/2020

Fins al 30 de novembre es poden fer arribar a l'Institut d’Estudis Catalans (IEC) els treballs i monografies originals participants en el 6è Premi Rafael Patxot i Jubert, guardó que forma part del XC Cartell de premis i borses d'estudi de l'IEC. L’entrega es fa mitjançant un formulari en què cal adjuntar una versió en PDF del document a més de lliurar una còpia impresa a l'IEC.

Xarxa de Parcs Naturals | Litoral | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Montseny | Montesquiu Del 20 de setembre al 25 d'octubre

La Xarxa de Parcs Naturals acull Parcs en concert, un cicle de concerts en espais naturals i patrimonials

Detall del cartell del cicle. Autor: Parcs en concert
Detall del cartell del cicle. Autor: Parcs en concert
14/09/2020

La música en diàleg amb l'entorn natural. Del 20 de setembre al 25 d'octubre, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona acollirà el cicle musical anual Parcs en concert (abans Música als parcs), amb la participació d'artistes com Marala, Ferran Palau, Guillem Roma, Meritxell Neddermann i Rusó Sala així com dels artistes i poetes convidats Pablo Macho, Maria Sevilla, Momi Maiga, Alexandrae i Mario Petrucci.

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac Prèvia reserva, en grups reduïts i d’acord amb les mesures de seguretat adoptades

Es reprenen les rutes teatralitzades inclusives als parcs del Montnegre i el Corredor, Sant Llorenç i Montseny

Santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
Santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
04/09/2020

El proper dissabte 19 de setembre es reprenen les rutes teatralitzades inclusives de la Xarxa de Parcs Naturals amb la ruta 'Camins', al Parc del Montnegre i el Corredor. Entre els mesos de setembre i novembre s’han programat diverses rutes teatralitzades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i Parc del Montnegre i el Corredor. Totes tenen una durada d'una hora aproximadament (de les 12 a les 13 h) i una dificultat baixa. És imprescindible reservar prèviament i seguir les mesures de seguretat adoptades.

Xarxa de Parcs Naturals | Garraf Es renoven els convenis amb el Parc de Port Comte i l'Obra Cultural de l'Alguer

Sardenya acull els primers recitals amb públic del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges per reforçar el lligam cultural

El segon recital a Sardenya. Autor: XPN
El segon recital a Sardenya. Autor: XPN
02/09/2020

Una delegació de la Xarxa de Parcs Naturals va assistir, el dijous 27 i el dissabte 29 d'agost, als dos recitals, dins del programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges, a l'illa de Sardenya. La visita va servir també per renovar el conveni d’agermanament entre els parcs del Garraf i de Port Comte i establir col·laboracions per a la difusió de la cultura catalana a l'Alguer i per promoure el turisme sostenible.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.