Xarxa de Parcs Naturals

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Del 15 de març al 15 d'octubre

Comença la prohibició de fer foc al bosc

Prohibició de fer foc. Autor: Gencat
Prohibició de fer foc. Autor: Gencat
16/03/2018

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació ha informat que a partir del dijous 15 de març fins al dilluns 15 d’octubre no es pot encendre foc en terreny forestal sense autorització. La prohibició, recollida en el Decret 64/1995, té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Xarxa de Parcs Naturals Narra amb detall el tancament del Servei Meteorològic de Catalunya l'any 1939

Ja està disponible el volum '1939: Els núvols confiscats'

Portada del llibre. Autor: IEC
Portada del llibre. Autor: IEC
12/03/2018

Ara fa unes setmanes, la Sala Prat de la Riba de l’Institut d'Estudis Catalans (IEC) va acollir la presentació del volum 1939: Els núvols confiscats. Relat d’Eduard Fontserè sobre els últims dies del Servei Meteorològic de Catalunya. L’obra de Josep Batlló i Montserrat Busto recull el testimoni de qui en va ser el seu darrer director en l’etapa republicana, Eduard Fontserè, sobre com es produí la confiscació dels béns i documents de l’SMC amb l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el 29 de gener del 1939, que va suposar el tancament de l’entitat i l’espoliació de les imatges i tot el material científic. Com a annex s’inclouen les gestions de Rafael Patxot amb què reclamava primer al mateix Instituto Nacional de Meteorología i després, als organismes meteorològics internacionals, demanant la restitució del material vinculat a l’estudi dels núvols que ell mateix havia finançat.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El termini per presentar la sol·licitud i la documentació acaba el 23 de març

Es publiquen al DOGC les bases de la convocatòria extraordinària de selecció de personal per al PVI 2018

#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
09/03/2018

Les bases han estat publicades al DOGC el divendres 9 de març i, per tant, el termini per presentar la sol·licitud i documentació corresponent és el dia 23 de març del 2018. Enguany, no es fa cap prova pràctica, només, si s'escau, la de català i s'ha de presentar el currículum amb la documentació acreditativa dels aspectes valorables mèrits.

Xarxa de Parcs Naturals L'Observatori reclutarà un mínim de quaranta voluntaris per monitoritzar espècies

Es crea una plataforma per observar papallones a Barcelona i Madrid

Logotip de l'Observatori uBMS. Autor: uBMS
Logotip de l'Observatori uBMS. Autor: uBMS
26/02/2018

El Museu de Ciències Naturals de Granollers coordina, conjuntament amb el CREAF, la Universidad Autónoma de Madrid i la Universidad Complutense de Madrid, un projecte que ha rebut el suport de la Fundación Biodiversidad per obtenir dades de la diversitat de papallones de les ciutats de Barcelona i Madrid. La iniciativa rep el nom de uBMS (de l'anglès urban Butterfly Monitoring Scheme).

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Podeu inscriure-us al cicle complet o a sessions específiques

Cicle de seminaris que promouen la biodiversitat a través dels espais verds urbans

Imatge del curs. Autor: Diputació de Barcelona
Imatge del curs. Autor: Diputació de Barcelona
26/02/2018

La Diputació de Barcelona, juntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona, sota la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, organitzen un cicle de seminaris tècnics de promoció de la biodiversitat urbana des del verd urbà de vuit sessions que han començat el divendres 23 de febrer i s’allargaran fins al 12 de juny. El cicle té com a objectiu aprofundir en les pràctiques de disseny i gestió sostenible del verd a les ciutats per incorporar i incrementar la biodiversitat urbana i donar a conèixer experiències aplicables per part dels ens locals.

Xarxa de Parcs Naturals Comencem el 5 de març amb el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Celebra amb els centres de documentació de la XPN les efemèrides ambientals 2018

Plaques fotovoltaiques al Montseny. Autor: XPN
Plaques fotovoltaiques al Montseny. Autor: XPN
26/02/2018

Durant l’any 2018, els centres de documentació, arxius i biblioteques amb fons ambientals col·laboren activament en la celebració de quatre efemèrides vinculades al medi ambient. La iniciativa vol transmetre més consciència ambiental i, alhora, donar a conèixer el contingut ambiental d'aquests més de 135 equipaments del nostre territori.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El dissabte 7 d'abril al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Comença una nova edició de les rutes teatralitzades inclusives

Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
22/02/2018

La Xarxa de Parcs Naturals inicia el mes de març un nou programa de rutes teatralitzades inclusives al Parc del Montnegre i el Corredor, Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Gratuïtes, consulteu les dates i feu la vostra reserva.

Xarxa de Parcs Naturals Amb selecció i textos de David Carrera i il·lustracions de Toni Llobet

Es publica la miniguia de camp '101 arbres de Catalunya que cal conèixer'

Portada de la miniguia. Autor: Cossetània i Oryx
Portada de la miniguia. Autor: Cossetània i Oryx
22/02/2018

Just a temps, quan comencen a sorgir els primers borrons i flors, apareix la nova miniguia de camp sobre els nostres arbres. L’expressió més majestuosa del regne vegetal, l’arbre, sempre ha atret i encuriosit els humans, ja sigui com a símbol de la natura, font de llegendes o proveïdor de béns. Malgrat que estan presents en el nostre entorn i són ben vistosos, sovint ens pot costar saber quin és l’arbre que tenim al davant.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Les podeu consultar i descarregar del web

Bases de la convocatòria extraordinària de selecció de personal per al Pla de Vigilància i Informació contra Incendis Forestals 2018 (PVI)

#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
#pvidiba 2018. Autor: OTPMIF
22/02/2018

La convocatòria d'aquest procés selectiu de personal ha de proveir la borsa del Pla de Vigilància i Informació contra Incendis Forestals per tal de cobrir un total de 182 places d'informadors, 40 guaites i 27 operadors de comunicacions de la campanya 2018.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Adreçat a comandaments i tècnics vinculats a la planificació i a la gestió territorial a escala local

Ja us podeu inscriure al curs 'Eines per a la gestió i millora de la infraestructura verda local'

Infraestructura verda local. Autor: OTPAT
Infraestructura verda local. Autor: OTPAT
22/02/2018

La Diputació de Barcelona ofereix aquest curs als ens locals amb l'objectiu d'introduir els conceptes de serveis dels ecosistemes i infraestructura verda, essencials per comprendre una nova visió de l'ordenació del territori que incorpora la conservació del patrimoni natural.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.