Xarxa de Parcs Naturals

Xarxa de Parcs Naturals Escollits entre els més de 12.000 participants

Ja es coneixen els guanyadors del sorteig #NadalÉsMoltMés

#NadalÉsMoltMés. Autor: Diputació Barcelona
#NadalÉsMoltMés. Autor: Diputació Barcelona
14/01/2019

El concurs #NadalÉsMoltMés ja té guanyadors, escollits per sorteig. Els tres afortunats han estat premiats, cadascun d'ells, amb un vol en globus per a dues persones pels voltants de Montserrat.

Xarxa de Parcs Naturals Els recursos estan destinats a ajuntaments, consells comarcals, mancomunitats, consorcis locals, entre d'altres

L'anàlisi i planificació d'espais lliures i la conservació, restauració i millora del patrimoni natural, presents en el Catàleg de serveis 2019

Restauració de punts d'aigua al Montnegre. Autor: OTPAT
Restauració de punts d'aigua al Montnegre. Autor: OTPAT
14/01/2019

Ja podeu consultar el Catàleg de serveis 2019. Hi trobareu tres recursos de l’Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (OTPAT) adreçats a l’anàlisi i planificació dels espais lliures i a la conservació, restauració i millora del patrimoni natural. Així mateix, enguany el Catàleg també recull un recurs de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals per a la reducció dels danys causats per mamífers salvatges.

Xarxa de Parcs Naturals El període de sol·licitud finalitza el 28 de febrer. Enguany, la tramitació caldrà fer-se a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona

Subvencions 2019 per a estades escolars als equipaments pedagògics

Grup d'escolars al Parc del Garraf. Autor: XPN
Grup d'escolars al Parc del Garraf. Autor: XPN
11/01/2019

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 28 de desembre del 2018 ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva als centres d'educació infantil i d'ensenyament primari i secundari, públics i concertats, que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental existents a la Xarxa de Parcs Naturals, que gestiona la Diputació de Barcelona, per a fer-hi estades ambientals durant l'any 2019. 

Xarxa de Parcs Naturals Del 15 de gener al 10 de novembre del 2019 a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

S'inaugura 'Som Natura', una exposició que lluita per conservar la biodiversitat

"Som Natura". Autor: Museu Ciències Naturals Barcelona
11/01/2019

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han coproduït ‘Som Natura’, una exposició que anima la ciutadania a sumar esforços en la lluita per conservar la biodiversitat. La inauguració tindrà lloc el dimarts 15 de gener a les 19 h a la sala d'exposicions temporals del Museu de Ciencies Naturals de Barcelona. Podeu visitar-la fins al 10 de novembre del 2019.

Xarxa de Parcs Naturals També hi trobareu els espectacles dels cicles anteriors

Tots els recitals i espectacles del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018', al canal Youtube del cicle

Recital a Montesquiu. Autor: XPN
Recital a Montesquiu. Autor: XPN
10/01/2019

La catorzena edició del cicle de recitals poeticomusicals Poesia als parcs. Lletres i paisatges es va desenvolupar entre el 18 de maig i el 4 de novembre del 2018. Ara, gràcies al canal Youtube d’aquest programa podeu tornar a gaudir de tots els espectacles. El canal acull també els recitals de les edicions anteriors del cicle.

Xarxa de Parcs Naturals Un munt de propostes que apropen la lectura i la natura

'Parcs i biblioteques... naturalment!': més de trenta activitats durant el primer trimestre de l'any

Activitats gener-març 2019. Autor: XBM
Activitats gener-març 2019. Autor: XBM
09/01/2019

Per tercer any, les biblioteques d’Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, el Masnou, Mataró Pompeu Fabra, Premià de Dalt, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt conviden els seus usuaris a gaudir més i millor de l’entorn natural més proper -el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina, tots tres amb part del seu territori al Maresme- amb una nova proposta d'activitats per al primer trimestre del 2019.

Xarxa de Parcs Naturals Recull tota la informació d’onze parcs: activitats, equipaments, serveis, el temps, notificacions, etc.

Descarregueu-vos Parcs Naturals, l'app amb tota la informació dels parcs de la XPN

Avatar de la nova app. Autor: XPN
Avatar de la nova app. Autor: XPN
09/01/2019

Ja us heu instal·lat la nova aplicació Parcs Naturals per a telèfons mòbils i tauletes que aplega onze parcs de la XPN? Tindreu a l'abast tota la informació sobre el Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural del Montseny, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix i Parc Fluvial del Besòs.

Xarxa de Parcs Naturals A causa de les condicions climàtiques, amb una primavera i tardor molt humides

2018, un bon any per als petits mamífers a la Xarxa de Parcs Naturals

Ratolí de camp ('Mus spretus'). Autor: I. Torre / Museu CN Granollers
Ratolí de camp ('Mus spretus'). Autor: I. Torre / Museu CN Granollers
08/01/2019

Des de l’any 2008, a la Xarxa de Parcs Naturals es realitza el seguiment de petits mamífers (SEMICE) amb un total de vint-i-quatre estacions de trampeig en set espais naturals. Si bé durant el període 2008-2017 es va detectar la davallada poblacional d'algunes espècies comunes, un 2018 excepcionalment humit ha capgirat aquesta tendència. Us ho expliquem tot seguit.

Xarxa de Parcs Naturals Hi trobareu indicades aquelles caminades que transcorren per la Xarxa de Parcs Naturals

Ja podeu consultar el calendari de caminades de Catalunya 2019 de la FEEC

Detall del calendari. Autor: FEEC
Detall del calendari. Autor: FEEC
08/01/2019

El calendari de caminades de Catalunya per al 2019 conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El document és fruit de la tasca organitzativa dels socis de les entitats excursionistes federades 'Caminar és salut'. S’ha realitzat amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals Disponible en català, castellà i anglès

Responeu l'enquesta de valoració de la vostra estada als parcs

Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
17/12/2018

En el seu portal web, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona es pot trobar un apartat d'enquesta per tal que els visitants i usuaris valorin les seves visites i estades en els diversos espais naturals que la integren.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.