Xarxa de Parcs Naturals

Xarxa de Parcs Naturals El projecte cooperatiu entre la Xarxa de Biblioteques Municipals i la Xarxa de Parcs Naturals es consolida

'Parcs i biblioteques, naturalment!' enceta nova agenda per al primer trimestre del 2018

Activitat inaugural del programa. Autor: XBM
Activitat inaugural del programa. Autor: XBM
16/01/2018

Per segon any, les biblioteques d’Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, el Masnou, Mataró Pompeu Fabra, Premià de Dalt, Teià, Tiana, Tordera i Vilassar de Dalt conviden els seus usuaris a gaudir més i millor de l’entorn natural més proper -el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina, tots tres amb part del seu territori al Maresme- amb una nova proposta d'activitats per al primer trimestre del 2018.

Xarxa de Parcs Naturals S'ha posat en marxa un programa de formació contínua

El Cercle de Voluntaris prepara un 2018 amb una major rellevància de la formació

Voluntaris en una activitat. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris en una activitat. Autor: Cercle Voluntaris
15/01/2018

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals és un projecte de voluntariat ambiental, impulsat i coordinat per la Diputació de Barcelona, que es desenvolupa en els espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN). Anualment acostuma a organitzar una quinzena de sortides, sempre en cap de setmana i horari de matí. La iniciativa promou i vehicula la participació voluntària en la conservació, manteniment i difusió del patrimoni natural i cultural del nostre entorn.

Xarxa de Parcs Naturals Hi trobareu indicades també aquelles caminades que transcorren per la XPN

A punt el calendari de caminades de Catalunya 2018 de la FEEC

Detall del calendari. Autor: FEEC
Detall del calendari. Autor: FEEC
14/01/2018

El calendari de caminades de Catalunya per al 2018 conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El document s’ha realitzat amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals Entre els 140 participants

Ja es coneixen els guanyadors del sorteig #NadalÉsMoltMés

Imatge del concurs. Autor: Diputació Barcelona
Imatge del concurs. Autor: Diputació Barcelona
13/01/2018

El concurs #NadalÉsMoltMés ja té guanyadors, escollits per sorteig. Els dos afortunats són Fernando Morillas López (@braspit) i Marta González Parés (@m_a_r_t_a_1972), que han estat premiats, cadascun d'ells, amb un cap de setmana per a dues persones en un allotjament de la demarcació de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals El període de sol·licitud finalitza el 28 de febrer inclòs

Subvencions 2018 per als centres educatius que vulguin fer estades als equipaments pedagògics de la XPN

Educació ambiental. Autor: XPN
Educació ambiental. Autor: XPN
11/01/2018

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del dimecres 3 de gener del 2018 ha publicat les bases específiques i convocatòria per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva als centres d'educació infantil i d'ensenyament primari i secundari, públics i concertats, que vulguin utilitzar els equipaments d’educació ambiental existents a la Xarxa de Parcs Naturals, que gestiona la Diputació de Barcelona, per a fer-hi estades ambientals durant l'any 2018.

Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació de sol·licituds acaba el 28 de febrer del 2018

Aprovades les bases de les subvencions 2018 de la Xarxa de Parcs Naturals

Biomassa. Autora: Eva Guillamet / Diputació Barcelona
Biomassa. Autora: Eva Guillamet / Diputació Barcelona
11/01/2018

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) del 3 de gener ha publicat les bases especifiques i la convocatòria de concessió de subvencions, corresponents a l'exercici 2018, mitjançant el procediment de concurrència competitiva amb l'objecte de fomentar les activitats d'explotacions forestals, empreses agrícoles i ramaderes, empreses de serveis, millora dels habitatges, restauració del patrimoni arquitectònic i de les entitats culturals i les instal·lacions tèrmiques amb biomassa en l'àmbit territorial dels espais naturals gestionats per la Diputació de Barcelona.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Per elaborar el document s'ha utilitzat l'eina del SITxell

Lliurat a la Garriga l''Informe dels espais lliures per a la planificació urbanística'

Moment de l'entrega. Autor: XPN
Moment de l'entrega. Autor: XPN
19/12/2017

El diputat adjunt d’Espai Naturals, Jesús Calderer, ha lliurat aquest matí a l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, l''Informe dels espais lliures per a processos de planificació urbanística i sectorial', una diagnosi dels espais lliures del municipi que permet aportar una visió del territori en el marc dels serveis ecosistèmics, i així argumentar la planificació futura inspirada en la infraestructura verda del municipi.

 

Xarxa de Parcs Naturals La sessió va comptar amb diverses ponències i taules de debat

Participació de la Xarxa de Parcs Naturals a la 4a Jornada IRBio

Taula rodona final. Autor: XPN
Taula rodona final. Autor: XPN
19/12/2017

Organitzada per l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio) de la Universitat de Barcelona (UB), el dilluns 11 de desembre es va celebrar a l'Aula Magna de la Facultat de Biologia de la UB la jornada anual 2017 dedicada, en aquesta ocasió, a debatre les noves estratègies en la gestió i conservació de la biodiversitat en el context del canvi global.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Hi haurà xerrades prèvies a diversos municipis

Convocatòria de selecció de personal per al Pla d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals

Personal del PVI. Autor: OTPMIF
Personal del PVI. Autor: OTPMIF
18/12/2017

A l’inici del 2018 començarà un procés selectiu de personal per tal de proveir les borses del Pla d'Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona amb un primer objectiu de cobrir un total de 182 places d'informadors, 40 guaites i 27 operadors de comunicacions de la campanya 2018.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona El conveni ja aporta dades rellevants

Reptes dels bioindicadors de la Xarxa de Parcs Naturals

Liró. Autora: Lídia Freixas / Museu CN Granollers
Liró. Autora: Lídia Freixas / Museu CN Granollers
15/12/2017

Des de l’any 2015 l’eix central de l’estratègia de conservació global de la Xarxa de Parcs Naturals (XPN) es basa en la monitorització de les espècies bioindicadores per tal d’adaptar la  gestió a la millora de la biodiversitat i reduir els efectes del canvi climàtic. En aquest context, es va establir un conveni entre la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers per assolir aquests objectius.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.