Xarxa de Parcs Naturals

Xarxa de Parcs Naturals Amb #LlegeixNatura, el concurs fotogràfic a Instagram

Les biblioteques i els centres de documentació se sumen a la celebració de la Setmana de la Natura

Activitat a les biblioteques. Autor: XBM
Activitat a les biblioteques. Autor: XBM
19/05/2019

Les biblioteques es sumen a la 4a edició de la Setmana Natura sota el lema 'Llegeix Natura'. Els diferents serveis de lectura pública de Catalunya organitzaran activitats per animar els usuaris a llegir o consultar el fons ambiental documental: un gran repertori de llibres sobre natura i medi ambient.

Xarxa de Parcs Naturals Al Pati Manning de Barcelona

Recital inaugural del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019

Instant del recital. Autor: XPN
Instant del recital. Autor: XPN
17/05/2019

El Pati Manning de l'antiga Casa de la Caritat de Barcelona va acollir el dijous 2 de maig el recital inaugural del cicle Poesia als Parcs. Lletres i paisatges 2019. Per a l’ocasió, una bona representació dels poetes presents en el programa d’enguany van participar en un recital coral en homenatge a l’obra poètica de Joan Brossa, del qual es commemora enguany el centenari del seu naixement.

Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Sessió oberta i gratuïta al castell de Montesquiu. Inscripcions fins al 14 de juny

Inscripcions obertes per a la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Jornada Tècnica d'Espais Naturals. Autor: XPN
Jornada Tècnica d'Espais Naturals. Autor: XPN
17/05/2019

Les 'Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural' són la temàtica de la propera Jornada Tècnica d’Espais Naturals que tindrà lloc el proper dimarts 18 de juny al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió és gratuïta però, per raons organitzatives, cal formalitzar la inscripció abans del 14 de juny.

Xarxa de Parcs Naturals Enguany sota el lema 'Natura a tocar de les persones: el nostre tresor (Our Natural Treasures)'

La Xarxa de Parcs Naturals us proposa activitats gratuïtes per celebrar el Dia Europeu dels Parcs

Dia Europeu dels Parcs. Autor: XPN
Dia Europeu dels Parcs. Autor: XPN
17/05/2019

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Per commemorar l’efemèride, enguany la Xarxa de Parcs Naturals organitza, entre el 25 de maig i el 9 de juny, nombroses activitats gratuïtes. 

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Organitzada per la Federació Europarc al Parc Nacional de Tzoumerka, Acheloos Valley, Agrafa i Meteora

Els parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç participen en l'XI Trobada europea de parcs amb CETS a Grècia

Representants catalanes. Autor: XPN
Representants catalanes. Autor: XPN
06/05/2019

Entre el 9 i el 12 d’abril, més de dues-centes persones de vint països diferents es van reunir al centre de Pramanta, un petit poble grec de 300 habitants envoltats per les muntanyes de Tzoumerka, per tal de treballar conjuntament i compartir experiències sobre el turisme sostenible.

Collserola | Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Del 15 d'abril al 15 de juny

Es duu a terme el seguiment de nidificants del projecte de Seguiment d'Ocells Comuns a Catalunya (SOCC)

Picot garser gros. Autor: Jordi Ribas
Picot garser gros. Autor: Jordi Ribas
06/05/2019

El SOCC té com a objectiu principal conèixer les tendències temporals que es produeixen en l’abundància dels ocells comuns, factor essencial per poder determinar l’estat de conservació de moltes espècies d’ocells i dels ambients on viuen. El SOCC va néixer l’any 2002 i de seguida va rebre una bona acceptació per part dels ornitòlegs catalans. El 2017 va arribar a un total de 301 itineraris realitzats a Catalunya, 46 dels quals es troben dins del conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i 3 d’aquests dins del Parc de la Serralada Litoral. Durant el període primaveral que va del 15 d'abril al 15 de juny es realitzarà el mateix itinerari dues vegades, i unes altres dues durant el període hivernal.

Xarxa de Parcs Naturals S'han programat 15 recitals en diferents indrets de la Xarxa de Parcs Naturals

Comença el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019

Miriam Cano, en el recital inaugural. Autor: XPN
Miriam Cano, en el recital inaugural. Autor: XPN
06/05/2019

El dijous 2 de maig es va donar el tret d’inici del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019. El Pati Manning de Barcelona va acollir el recital 'Un home reparteix fulls clandestins', del poeta Carles Rebassa, acompanyat de poetes participants a la present edició i dedicat a Joan Brossa, en commemoració del centenari del seu naixement.

Xarxa de Parcs Naturals Al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc del Castell de Montesquiu

Treballs forestals per a l'adaptació al canvi climàtic dels boscos mixtos en finques de la Diputació de Barcelona

Parcel·la de seguiment de castanyer. Autora: S. Navarro (CTFC)
Parcel·la de seguiment de castanyer. Autora: S. Navarro (CTFC)
06/05/2019

Els boscos mediterranis subhumits són un ecosistema forestal de gran singularitat i d’elevada biodiversitat que estan formats per arbres de diferents espècies, alguns de fulla caduca, i que formen un bosc mixt. Es localitzen en muntanyes litorals i prelitorals amb precipitacions elevades.

Xarxa de Parcs Naturals Acosteu-vos durant la Diada de Sant Jordi a l'estand de la Llibreria de la Diputació

La Llibreria de la Diputació celebra 25 anys!

Diada de Sant Jordi. Autor: Diputació de Barcelona
Diada de Sant Jordi. Autor: Diputació de Barcelona
23/04/2019

Com cada any, per celebrar la Diada de Sant Jordi, la Llibreria de la Diputació de Barcelona surt al carrer per apropar la cultura i el coneixement a la ciutadania. Entre les nombroses i diverses publicacions, hi trobareu aquelles relatives als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals: guies, reculls de rutes i passejades, monografies, mapes, fullets, contes, etc.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Entre els mesos d'abril i juny a 11 biblioteques del Maresme

El programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!' t'ofereix més de cinquanta activitats aquesta primavera

#Parcsibiblios. Autor: XBM
#Parcsibiblios. Autor: XBM
21/04/2019

Ja podeu consultar la cinquantena d'activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s’han organitzat durant el segon trimestre del 2019. Els diversos tallers, exposicions, hora del conte, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.