Xarxa de Parcs Naturals

Xarxa de Parcs Naturals Més informació a la web Turisme sostenible als espais naturals

Nou mapa per localitzar espais naturals i empreses amb la Carta Europea de Turisme Sostenible

Mapa. Autor: Diputació Barcelona i Generalitat Catalunya
Mapa. Autor: Diputació Barcelona i Generalitat Catalunya
16/07/2019

La nova eina permetrà la recerca àgil i ràpida dels set parcs naturals de Catalunya i 136 empreses que compten fins al moment amb aquesta acreditació que avala l’esforç d’entitats públiques i privades per implementar criteris de sostenibilitat ambiental en activitats vinculades al turisme.

Xarxa de Parcs Naturals Espais Escrits organitza rutes literàries, clubs de lectura, jornades i seminaris, entre d'altres iniciatives

La Xarxa de Parcs Naturals, soci protector d'Espais Escrits

Marquet de les Roques. Autor: XPN
Marquet de les Roques. Autor: XPN
15/07/2019

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha passat enguany a ser soci protector d'aquesta associació que aplega les entitats i iniciatives que vetllen i promouen autors i obres de la literatura catalana.

Xarxa de Parcs Naturals A l'Escola de Natura Angeleta Ferrer (Masia Can Miravitges) de Badalona

Aprenentatge i servei a l'XI Trobada d'Equipaments d'Educació Ambiental i Ús Públic

Assistents. Autor: XPN
Assistents. Autor: XPN
10/07/2019

El dijous 4 de juliol, diversos representants d’equipaments ambientals de la Xarxa de Parcs Naturals, d’empreses vinculades a l’educació ambiental, tècnics de la Diputació de Barcelona i representants del món educatiu, entre d’altres, van aplegar-se per reflexionar entorn la metodologia d’Aprenentatge servei i el servei comunitari en el marc de l'XI Trobada d’Equipaments d’Educació Ambiental i Ús Públic de la Xarxa de Parcs Naturals.

Xarxa de Parcs Naturals Amb vint-i-dues propostes arreu dels parcs de la XPN

Es reedita, millorada, la guia 'Descobreix el patrimoni arquitectònic dels nostres parcs'

Detall de la portada. Autor: XPN
Detall de la portada. Autor: XPN
01/07/2019

Ja està disponible la publicació 'Descobreix el patrimoni arquitectònic dels nostres parcs’, un conjunt de vint-i-dos itineraris senyalitzats pels dotze espais que formen la Xarxa de Parcs Naturals. Cadascun d’aquests itineraris ens permetrà descobrir les restes arqueològiques dels seus pobladors que testimonien la profunda relació cultural amb el territori.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una vintena d'activitats entre juliol i setembre a les biblioteques del Maresme

Durant els mesos d'estiu, 'Parcs i biblioteques... naturalment!' no s'atura

#ParcsiBiblios. Autor: XBM
#ParcsiBiblios. Autor: XBM
01/07/2019

Ja podeu consultar les prop de vint activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s’han organitzat durant el tercer trimestre del 2019. Els diversos tallers, exposicions, hora del conte, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.

Xarxa de Parcs Naturals Més de 400 activitats arreu del territori català

Balanç de la 4a Setmana de la Natura

Setmana de la Natura. Autor: XCN
Setmana de la Natura. Autor: XCN
30/06/2019

Des de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN) agraeixen la participació de les més de 260 organitzacions implicades amb la Setmana de la Natura, i de totes les persones que han participat en alguna activitat per conèixer més sobre la natura i per implicar-se en la conservació del territori.

Xarxa de Parcs Naturals Amb Enric Casasses i Meritxell Nus

El Centre d'Art i Natura de Farrera acull un magnífic cap de setmana poètic

Recital al CAN de Farrera. Autor: Tramoia
Recital al CAN de Farrera. Autor: Tramoia
30/06/2019

El cap de setmana del 15 i 16 de juny, es va celebrar el cinquè recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019. En aquesta ocasió, arribava una de les cites més esperades del cicle, la que es celebra al Centre d’Art i Natura (CAN) de Farrera, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, de la mà dels poetes Enric Casasses i Mertixell Nus, i el violinista Ivan Garriga.

Xarxa de Parcs Naturals En el marc de les accions formatives adreçades als membres del Cercle de Voluntaris

Els voluntaris assisteixen a una xerrada sobre incendis forestals

Moment de la xerrada. Autor: Cercle Voluntaris
Moment de la xerrada. Autor: Cercle Voluntaris
29/06/2019

El dimecres 12 de juny, una vintena de voluntaris i voluntàries del Cercle van gaudir de la xerrada 'El perill d'incendis a l'alzinar mediterrani i la seva prevenció', a càrrec de la Mariona i en David de la Fundació Pau Costa.

Collserola | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Descarregueu-vos les ponències al web

Aportacions de la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Ponències inaugurals. Autor: XPN
Ponències inaugurals. Autor: XPN
21/06/2019

El dimarts 18 de juny, es va celebrar la Jornada tècnica ‘Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural’, al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió va aplegar vuitanta-cinc persones, entre responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis, i tot el personal tècnic que treballi per a la gestió i conservació d'instal·lacions ubicades en entorns naturals, la gestió del territori i el medi ambient.

Xarxa de Parcs Naturals Us la podeu descarregar al web

S'edita la 'Guia per al disseny d'itineraris periurbans saludables en el marc de la Xarxa de Parcs Naturals'

Itinerari saludable. Autor: XPN
Itinerari saludable. Autor: XPN
19/06/2019

La publicació és una aproximació al disseny d’itineraris en espais periurbans i en parcs naturals amb la intenció de promocionar hàbits saludables, prevenir malalties relacionades amb el sedentarisme, així com el tractament complementari de patologies que presentin millors prognosis amb l’activitat física, d’acord amb les corresponents prescripcions sanitàries. S’ha desenvolupat a partir de l’experiència de quatre casos pilot en quatre municipis l’any 2018, i està basat en el coneixement de les activitats i propostes generades en el si del programa ‘Salut i Àrees Protegides’ de la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa (EUROPARC).

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.