Xarxa de Parcs Naturals

Xarxa de Parcs Naturals Gratuïtes, si bé cal fer reserva prèvia

Nova temporada de les rutes teatralitzades inclusives

Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
Ruta al santuari del Corredor. Autor: Oriol Clavera
16/05/2018

La Xarxa de Parcs Naturals ha iniciat un nou programa de rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Gratuïtes, consulteu les dates i feu la vostra reserva.

Xarxa de Parcs Naturals Una jornada de sensibilització

Té lloc la primera edició del Dia de la Prevenció d'Incendis Forestals a Vacarisses

Administracions coordinades. Autor: Diputació Barcelona
Administracions coordinades. Autor: Diputació Barcelona
07/05/2018

El dissabte 5 de maig, Vacarisses va acollir la 1a edició del Dia de la Prevenció d’Incendis Forestals amb diverses activitats, tallers i jocs adreçades a persones de totes les edats, per sensibilitzar-les sobre la necessitat d’adoptar i realitzar mesures preventives per evitar focs al bosc. L’esdeveniment va estar organitzat per la Diputació de Barcelona i la Pau Costa Foundation, amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Defensa Forestal (ADF) i l’Ajuntament de Vacarisses.

Foix | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals S'organitzen a nombroses localitats, entre abril i setembre

La 14a Nit dels Ratpenats ofereix activitats arreu

Taller de ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
Taller de ratpenats. Autor: Museu CN Granollers
07/05/2018

Els ratpenats cada cop són menys desconeguts. Molta gent ja sap que aquests mamífers voladors mengen tones d’insectes. Aquest canvi de percepció es deu a molts anys de difusió i sensibilització, sobretot gràcies a iniciatives com la Nit dels Ratpenats. No us deixeu perdre l’edició d’enguany!

Xarxa de Parcs Naturals Amb la participació de la Gerència d'Espais Naturals

Les Muntanyes Emblemàtiques del Mediterrani, al Berguedà

Trobada a Saldes. Autor: EMbleMatiC
Trobada a Saldes. Autor: EMbleMatiC
07/05/2018

Del 20 al 23 de març, la Gerència d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona va participar en el tercer seminari internacional del projecte EMbleMatiC, muntanyes emblemàtiques del Mediterrani, a Saldes.

Xarxa de Parcs Naturals Una cinquantena de propostes entre el 16 i el 27 de maig

La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes

Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
04/05/2018

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Enguany, per commemorar l’efemèride els espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals organitzen, entre el 16 i el 27 de maig, més de cinquanta activitats gratuïtes. 

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals En el marc de col·laboració establert entre la Xarxa de Parcs Naturals i l'Obra Cultural de l'Alguer

L'exposició 'Dring de Mars 2' es presenta a Catalunya

Collage participants. Autor: XPN
Collage participants. Autor: XPN
03/05/2018

Una delegació algueresa, formada per a representants del Liceu artístic i de l’Obra Cultural van visitar diversos indrets catalans la setmana del 16 d’abril. Una nova acció que consolida el pont de germanor establert entre l’Obra Cultural de l’Alguer i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, amb tantes actuacions realitzades al llarg d’aquests anys, sempre encaminades a la dinamització dels espais naturals protegits a partir del seu patrimoni comú, la llengua i la cultura catalana.

Montesquiu | Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Comença el 13 de maig, amb un concert gratuït al Parc del Castell de Montesquiu

En marxa la 2a edició del cicle Òpera als parcs

Sarsuela. Autor: XPN
Sarsuela. Autor: XPN
02/05/2018

Amb la voluntat de continuar treballant per la difusió de la cultura als espais naturals protegits que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals, engega la segona edició del cicle Òpera als parcs. Enguany, el primer concert serà 'Cançó d’amor i de guerra', al Parc del Castell de Montesquiu, el diumenge 13 de maig a les 12 h.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació acaba el 30 de novembre

Es convoca la 4a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert

Premiats. Autor: IEC
Premiats. Autor: IEC
23/04/2018

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la quarta edició del Premi Rafael Patxot i Jubert, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2019, a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun aspecte de la cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística). La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros.

Xarxa de Parcs Naturals Més cinquanta mantenidors de senders participen en la trobada anual del Comitè de Senders de la FEEC

El Pla d'itineraris de la XPN es presenta a les II Jornades Nacionals de Senderisme

Tècnics de la XPN. Autor: XPN
Tècnics de la XPN. Autor: XPN
23/04/2018

El passat cap de setmana del 7 i 8 d’abril va tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols (el Baix Empordà) les II Jornades Nacionals de Senderisme que anualment organitza el Comitè de Senders de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Les jornades són una ocasió idònia perquè les entitats excursionistes, els cuidadors de senders i els ens públics i privats que se n’ocupen, reflexionin i debatin conjuntament sobre temes d’interès comú.

 

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Es compleixen vint anys dels seguiments

La primavera és la millor època per observar les papallones diürnes del Garraf

Blaveta del crespinell. Autor: Jordi Corbera
Blaveta del crespinell. Autor: Jordi Corbera
23/04/2018

Aquest massís litoral alberga una fauna de papallones diürnes considerablement rica, amb al voltant d'unes setanta espècies. D'aquestes, dues es consideren com a 'gairebé amenaçades' a Catalunya. Malgrat que la sequera dels darrers anys ha fet minvar les poblacions, encara és possible observar una gran abundància de papallones en determinats moments de la temporada.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.