Collserola

Collserola Enguany ha celebrat la 6a edició

El Let’s Clean Up 2019 deixa una bona petjada al Parc Natural de la Serra de Collserola

Participants a les activitats. Autor: CPNSC
Participants a les activitats. Autor: CPNSC
17/06/2019

Amb motiu del Let’s Clean Up, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i diverses entitats del territori van organitzat diferents activitats de recollida de deixalles. Ara, un cop realitzades, en podem fer el resum. Finalment, s’han dut a terme vuit actuacions que han estat organitzades pel Consorci i més de tretze entitats entre les quals hi ha dos centres escolars (INS Balmes i INS Olorda), vuit entitats (BCN Fòrum District, A. Acer, A. Collserola verda,  Ambientúbers, l’AMPA de l’E. La Sínia, Els Amics de la Natura de Sant Feliu, l’AVV Mas Lluí i l’ADF de Sant Feliu de Llobregat), treballadors de diferents empreses, com Lafarge i diversos hotels de Barcelona, i l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Collserola S’organitzaran més de 300 activitats per tot Catalunya i per a totes les edats

Nova edició de la Setmana de la Natura al Parc Natural de Collserola

Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
02/06/2019

El Parc Natural de la Serra de Collserola acollirà diferents activitats de la Setmana de la Natura, una campanya que vol conscienciar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Collserola S'adapten a la legislació vigent i a les reformes administratives

Nous estatuts del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Nous estatuts. Autor: CPNSC
Nous estatuts. Autor: CPNSC
30/05/2019

Amb la publicació el 3 de maig al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya s’aproven definitivament els nous Estatuts del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Collserola Disposa de tres àrees d'estada amb bancs i taules

L'Àrea d'estada de Can Cuiàs, renovada

Can Cuiàs. Autor: CPNSC
Can Cuiàs. Autor: CPNSC
30/05/2019

S’ha substituït gran part del mobiliari de l’Àrea d’estada de Can Cuiàs, un important punt d’entrada al Parc Natural des de Montcada i Reixac.

Collserola La iniciativa està connectada amb el Projecte Nius

Segueix en directe la nidificació d'una família de mallerengues

Imatge de la càmera web. Autor: CPNSC
Imatge de la càmera web. Autor: CPNSC
15/05/2019

Un any més, una parella de mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus) s’ha instal·lat a la capsa niu del Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola. De moment, la posta és d’onze ous i ja han nascut els pollets.

Collserola | Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Del 15 d'abril al 15 de juny

Es duu a terme el seguiment de nidificants del projecte de Seguiment d'Ocells Comuns a Catalunya (SOCC)

Picot garser gros. Autor: Jordi Ribas
Picot garser gros. Autor: Jordi Ribas
06/05/2019

El SOCC té com a objectiu principal conèixer les tendències temporals que es produeixen en l’abundància dels ocells comuns, factor essencial per poder determinar l’estat de conservació de moltes espècies d’ocells i dels ambients on viuen. El SOCC va néixer l’any 2002 i de seguida va rebre una bona acceptació per part dels ornitòlegs catalans. El 2017 va arribar a un total de 301 itineraris realitzats a Catalunya, 46 dels quals es troben dins del conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i 3 d’aquests dins del Parc de la Serralada Litoral. Durant el període primaveral que va del 15 d'abril al 15 de juny es realitzarà el mateix itinerari dues vegades, i unes altres dues durant el període hivernal.

Collserola El Pla s'ha enriquit gràcies al procés participatiu i al conjunt d'informes i al·legacions rebudes

Aprovació provisional del nou Pla Especial de Protecció del Parc Natural de Collserola

Cronologia del PEPNat. Autor: CPNSC
Cronologia del PEPNat. Autor: CPNSC
06/05/2019

El Consell Metropolità ha aprovat provisionalment el PEPNat de Collserola (Pla Especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola), i la modificació del PGM (Pla General Metropolità) associada.

Collserola Sessió sobre diferents experiències de ramaderia extensiva properes als nuclis urbans

Jornada tècnica 'Pasturem Collserola. Ramaderia periurbana i gestió forestal'

Cabres de Can Puig. Autor: CPNSC
Cabres de Can Puig. Autor: CPNSC
07/05/2019

El 6 de maig, el Centre d’Educació Ambiental (CEA) Can Coll va acollir una jornada tècnica amb el títol 'Pasturem Collserola. Ramaderia periurbana i gestió forestal'. L’objectiu de la sessió era conèixer experiències de ramaderia extensiva properes als nuclis urbans, models d’acord amb l’administració pública, així com els reptes i beneficis de la pastura en àrees periurbanes.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.