Collserola

Collserola L’estudi el desenvolupa l'expert naturalista José Luis Romero

Què ens expliquen les abelles?

'Osmia cornuta'. Autor: José Luís Romero
'Osmia cornuta'. Autor: José Luís Romero
22/07/2019

En marxa el projecte de recerca que té com a objectiu establir un inventari de les espècies d’abelles i vespes presents als diferents ambients del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Collserola Voleu participar-hi?

Campanya del Projecte de participació en l'erradicació de l'ailant

Ailants. Autor: CPNSC
Ailants. Autor: CPNSC
15/07/2019

El 3 de juliol es va fer al Centre d’Informació del Parc una reunió amb representants de diferents associacions veïnals i entitats, tècnics d’ajuntaments i del Consorci. La trobada va servir per valorar la campanya de l’any passat i consensuar les diferents activitats a realitzar aquest 2019.

Collserola Disponible al web del Parc (visor de mapes – PDF)

Nova publicació del mapa dels camins d'ús ciclista al Parc Natural de Collserola

Mapa per a ús ciclista. Autor: CPNSC
Mapa per a ús ciclista. Autor: CPNSC
15/07/2019

Disponible al web del Parc el mapa per a ús ciclista en format PDF. Durant la tardor s’editarà en format paper i es distribuirà als centres del Parc Natural. Aquesta nova publicació té per objectiu facilitar la circulació pels camins autoritzats per a aquest ús. Compta amb més de 250 km de pistes i camins i complementa el mapa en línia publicat la tardor del 2018.

Collserola És el número 124

Butlletí d'estiu del Parc Natural de la Serra de Collserola

Butlletí núm. 124. Autor: CPNSC
Butlletí núm. 124. Autor: CPNSC
01/07/2019

Nova edició del Butlletí de Collserola amb les principals novetats sobre la gestió d’aquest Parc Natural. També s'ha editat l'Agenda d'activitats amb propostes per a aquests mesos d'estiu.

Collserola | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Descarregueu-vos les ponències al web

Aportacions de la Jornada Tècnica d'Espais Naturals

Ponències inaugurals. Autor: XPN
Ponències inaugurals. Autor: XPN
21/06/2019

El dimarts 18 de juny, es va celebrar la Jornada tècnica ‘Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural’, al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió va aplegar vuitanta-cinc persones, entre responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis, i tot el personal tècnic que treballi per a la gestió i conservació d'instal·lacions ubicades en entorns naturals, la gestió del territori i el medi ambient.

Collserola Enguany s'iniciarà un nou estudi amb la col·laboració de la UB

Seguiment de la presència de vespa asiàtica al Parc Natural de la Serra de Collserola

Exemplars de vespa asiàtica. Autor: CPNSC
Exemplars de vespa asiàtica. Autor: CPNSC
17/06/2019

Des de l’any 2018, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola realitza un seguiment de la presència d’aquesta espècie exòtica al Parc, de manera coordinada amb els altres organismes implicats en la seva gestió i control.

Collserola Enguany ha celebrat la 6a edició

El Let's Clean Up 2019 deixa una bona petjada a Collserola

Participants a les activitats. Autor: CPNSC
Participants a les activitats. Autor: CPNSC
17/06/2019

Amb motiu del Let’s Clean Up, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i diverses entitats del territori van organitzat diferents activitats de recollida de deixalles. Ara, un cop realitzades, en podem fer el resum. Finalment, s’han dut a terme vuit actuacions que han estat organitzades pel Consorci i més de tretze entitats entre les quals hi ha dos centres escolars (INS Balmes i INS Olorda), vuit entitats (BCN Fòrum District, A. Acer, A. Collserola verda,  Ambientúbers, l’AMPA de l’E. La Sínia, Els Amics de la Natura de Sant Feliu, l’AVV Mas Lluí i l’ADF de Sant Feliu de Llobregat), treballadors de diferents empreses, com Lafarge i diversos hotels de Barcelona, i l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Collserola S’organitzaran més de 300 activitats per tot Catalunya i per a totes les edats

Nova edició de la Setmana de la Natura al Parc Natural de Collserola

Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
Setmana de la Natura 2019. Autor: Setmana Natura
02/06/2019

El Parc Natural de la Serra de Collserola acollirà diferents activitats de la Setmana de la Natura, una campanya que vol conscienciar sobre la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.