Sant Llorenç-Obac

Sant Llorenç-Obac En el marc del programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018

El Marquet de les Roques acull un homentage poètic a Francesc Garriga

Poetes i músics. Autor: Tramoia Cultura
Poetes i músics. Autor: Tramoia Cultura
25/07/2018

La llum de vespre d’estiu que tenyia les parets rogenques del camí que s’enfila fins arribar al Marquet de les Roques ja augurava una vesprada càlida de poesia i natura. El dissabte 7 de juliol, amb una vista privilegiada sobre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Andreu Subirats i Marc Romera van oferir un sentit i inspirador homenatge a l’obra del poeta sabadellenc Francesc Garriga.

Sant Llorenç-Obac Un patrimoni únic i singular que gaudirà, ara, d'una protecció major

Les tines a peu de vinya del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, declarades Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN)

Tines del Tosques. Autor: Diputació de Barcelona
Tines del Tosques. Autor: Diputació de Barcelona
02/07/2018

Els tretze conjunts de tines declarats BCIN estan situats a les poblacions de Talamanca, Mura, i el Pont de Vilomara i Rocafort, la majoria d’ells dins l’àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Podeu descobrir-les gràcies a l’itinerari senyalitzat SL-C 52 Les tines de la vall del Flequer.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals En el marc del projecte de seguiment de petits mamífers comuns (SEMICE)

Retrobament de la rata cellarda ('Eliomys quercinus') a la Xarxa de Parcs Naturals

Exemplar de rata cellarda. Autor: I. Torre
Exemplar de rata cellarda. Autor: I. Torre
18/06/2018

Des que es va iniciar el seguiment de petits mamífers SEMICE l’any 2008, la rata cellarda ha estat absent de totes les estacions de trampeig situades a la Xarxa de Parcs Naturals en què es desenvolupa, amb un total de 24 estacions a set parcs.

Montseny | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals En una estada als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç i al Parc del Garraf

Un grup d'universitaris escocesos estudien la gestió dels ecosistemes mediterranis a tres parcs de la XPN

Ignasi Torre amb tres estudiants. Autor: Tim Stephen
Ignasi Torre amb tres estudiants. Autor: Tim Stephen
18/06/2018

Entre el 6 i el 14 de juny, quinze estudiants de la Universitat d'Aberdeen (Escòcia) acompanyats per dos professors van realitzar una estada al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i al Parc del Garraf per conèixer els programes de recerca vinculats a la gestió dels ecosistemes mediterranis.

Sant Llorenç-Obac La cova es troba dins l'àmbit del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Conferència sobre el tresor neolític de la cova de les Ànimes

Conferenciants. Autor: XPN
Conferenciants. Autor: XPN
21/05/2018

El divendres 11 de maig va tenir lloc la conferència 'La cova de les Ànimes, Matadepera. Un tresor neolític de la prehistòria vallesana i catalana'. La xerrada conjunta fou impartida per Artur Cebrià i F. Xavier Oms, del Seminari d’Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona (UB) i Joan Lleonart (Grup Sabadell) de l’Institut de Prehistòria i Arqueologia. També es va comptar amb la participació de Josep M. Fullola, catedràtic de Prehistòria de la UB.

Sant Llorenç-Obac Malgrat la pluja

Sant Llorenç gaudeix de les activitats del Viu el parc

Concert del grup Zing. Autor: Viu el parc
Concert del grup Zing. Autor: Viu el parc
16/05/2018

El cap de setmana del 5 i 6 de maig, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac s’havien programat diverses activitats dins el programa Viu el parc. El temps no va acompanyar, i l'activitat principal, la Matinal a la Casa Nova de l'Obac es va haver de suspendre. Per sort, altres activitats es van poder portar a terme amb èxit.

Sant Llorenç-Obac Amb el bandoler Capablanca com a protagonista

El Parc Natural de Sant Llorenç estrena nova ruta teatralitzada

Casa Nova de l'Obac. Autor: CIMA
Casa Nova de l'Obac. Autor: CIMA
16/05/2018

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac us proposa una nova ruta teatralitzada inclusiva: 'Emboscada, un viatge pels cinc sentits'. Conduïda per dos actors i un educador ambiental, té lloc a l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac a l'Obac Vell.

Sant Llorenç-Obac Es va aprovar el document de bones pràctiques esportives i el mapa d'usos per a activitats

Se celebra la Comissió Consultiva i el Fòrum Permanent de la CETS

Participants. Autor: XPN
Participants. Autor: XPN
04/05/2018

El dimarts 24 d’abril a la tarda, va tenir lloc a l’Ajuntament de Mura la Comissió Consultiva i el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Una cinquantena de propostes entre el 16 i el 27 de maig

La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes

Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
04/05/2018

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Enguany, per commemorar l’efemèride els espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals organitzen, entre el 16 i el 27 de maig, més de cinquanta activitats gratuïtes. 

Sant Llorenç-Obac La Matinal tindrà lloc el diumenge 6 de maig

Comença el Viu el parc al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac!

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
23/04/2018

Enguany, diverses activitats i propostes destaquen en el programa: la Matinal del diumenge 6 de maig; la nit d’estels a Monistrol de Calders del divendres 15 de juny, i el recital dins del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges del diumenge 20 de maig (al Centre d'Activitats Ambientals Espai Natura. Sabadell) i el dissabte 7 de juliol (al Marquet de les Roques).

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.