Sant Llorenç-Obac

Sant Llorenç-Obac S'han organitzat sis sessions entre desembre del 2018 i febrer del 2019

Crida de voluntaris per realitzar el cens de rapinyaires nocturnes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

28/11/2018

Voleu participar en el cens de rapinyaires nocturnes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac? No és necessari ser un expert, la proposta s'adreça a totes aquelles persones interessades en la biodiversitat, la natura, la conservació i la coneixença dels espais naturals i el seu entorn.

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Podeu descarregar-vos-la en PDF

Guia de mesures per reduir els danys causats per mamífers de la fauna salvatge

Moment de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
Moment de la presentació. Autor: Diputació Barcelona
27/11/2018

La Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, ha promogut l’elaboració d’una guia de mesures més adequades i eficients per reduir danys de mamífers de la fauna salvatge, en particular del senglar, tant en conreus i pastures, com en zones urbanes i infraestructures.

Sant Llorenç-Obac Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Plantació d'arbres a l'Àrea d'esplai de les Arenes i neteja de la ribera del riu Ripoll

Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
19/11/2018

El dissabte 17 de novembre, voluntaris i voluntàries del Cercle van plantar una desena de lledoners a l’Àrea d’esplai de les Arenes per crear ombres a la zona, van netejar els entorns del riu Ripoll i van retirar un cactus invasor de la zona.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Són gratuïtes, prèvia reserva

Darreres rutes teatralitzades inclusives de l'any

Moment de la ruta 'Emboscada'. Autor: CIMA
Moment de la ruta 'Emboscada'. Autor: CIMA
03/11/2018

No us deixeu perdre les últimes rutes teatralitzades inclusives d’enguany al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Consulteu les dates i feu la vostra reserva. Són gratuïtes.

Sant Llorenç-Obac Trist final per a dos aufranys de Sant Llorenç

La migració de l'aufrany a l'Àfrica: un camí ple de perills

Aufrany. Autor: Equip Biologia Conservació UB
Aufrany. Autor: Equip Biologia Conservació UB
02/11/2018

En el marc del projecte 'Aplicación de nuevas tecnologías para conocer los efectos del cambio global y local en las poblaciones ibéricas de alimoche. Aplicaciones para la conservación' es van marcar amb emissors GPS un total de sis individus d’aufrany durant l’estació de reproducció del 2018. D’aquests, tres eren polls nascuts el 2018 i procedien d’un territori situat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (Ros i Obac) i un altre a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona (Avenc). Els altres tres individus eren de major edat, però no territorials: Orís, un jove nascut el 2017 procedent d’un centre de recuperació (veure notícia relacionada), en Picatxo, nascut el 2016 a la Garrotxa, i l’Asticot, nascut el 2014 al sud de França; tots ells capturats i/o alliberats a la comarca d’Osona.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs Descarregueu-vos els fullets explicatius

Consells i recomanacions per collir bolets i castanyes

Castanyes a Viladrau. Autora: Susanna Ginesta
Castanyes a Viladrau. Autora: Susanna Ginesta
22/10/2018

Ja tenim aquí la tardor i, amb ella, la tradició d'anar al bosc a buscar bolets i castanyes. Tanmateix, per tal de ser respectuosos amb l'entorn natural i no interferir en l'aprofitament i conservació dels boscos, us oferim una sèrie d'indicacions i consells.

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Tots els caps de setmana i festius

Noves línies regulars de transport públic per accedir al Montseny i a Sant Llorenç del Munt i l'Obac

De casa al parc. Autor: Diputació Barcelona
De casa al parc. Autor: Diputació Barcelona
05/10/2018

A partir del 12 d’octubre, el Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona posen en funcionament nous serveis d’autobusos que permetran millorar l’accés amb transport públic sostenible als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. El dijous 4 d’octubre va tenir lloc la presentació de les noves línies. L’acte va comptar amb la presència del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i del diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer.

Montseny | Montnegre-Corredor | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Gratuïtes, cal fer reserva prèvia

Aquesta tardor, no et perdis les rutes teatralitzades inclusives arreu de la XPN

Moment d'una ruta al Corredor. Autor: XPN
Moment d'una ruta al Corredor. Autor: XPN
03/09/2018

Després de l’aturada estival, continuen les rutes teatralitzades inclusives al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor i Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Gratuïtes, consulteu les dates i feu la vostra reserva.

Guilleries-Savassona | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals L'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB) lidera el projecte

S'equipen amb emissors GPS els polls d'aufrany del Parc Natural de Sant Llorenç i de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
Aufrany. Autor: Equip de Biologia de la Conservació de la UB
30/07/2018

En el marc del projecte ‘Aplicación de nuevas tecnologías para conocer los efectos del cambio global y local en las poblaciones ibéricas de alimoche. Aplicaciones para la conservación’ s’han marcat mitjançant emissors GPS-GSM tres polls d’aufrany Neophron percnopterus, un voltor greument amenaçat en l’àmbit global. El projecte té el suport de Red Eléctrica de España SAU, la Fundació Catalunya La Pedrera i la Diputació de Barcelona i està liderat per l’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (EBC-UB).

Sant Llorenç-Obac En el marc del programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018

El Marquet de les Roques acull un homentage poètic a Francesc Garriga

Poetes i músics. Autor: Tramoia Cultura
Poetes i músics. Autor: Tramoia Cultura
25/07/2018

La llum de vespre d’estiu que tenyia les parets rogenques del camí que s’enfila fins arribar al Marquet de les Roques ja augurava una vesprada càlida de poesia i natura. El dissabte 7 de juliol, amb una vista privilegiada sobre el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Andreu Subirats i Marc Romera van oferir un sentit i inspirador homenatge a l’obra del poeta sabadellenc Francesc Garriga.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.