Litoral

Litoral Com a continuació dels projectes de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'

Acció de conservació a la font d'en Mamet, a Vilassar de Dalt

Guarda i biòloga del Parc. Autor: Arxiu CPSL
Guarda i biòloga del Parc. Autor: Arxiu CPSL
15/06/2018

Per tal d’afavorir la circulació de l'aigua, el Parc de la Serralada Litoral va fer una actuació de neteja de vegetació a la font d'en Mamet, un indret del Parc molt conegut situat a Vilassar de Dalt que es va restaurar l'any passat. 

Litoral Amb les poetes Raquel Santanera, Núria Busquet i l’acompanyament musical de Natsuko Sugao

L'ermita de Santa Quitèria acull el segon recital de Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018

Busquet i Sugao. Autor: XPN
Busquet i Sugao. Autor: XPN
04/06/2018
El dissabte 19 de maig a les vuit del vespre, al Santuari de Santa Quitèria (Vilanova del Vallès), en el Parc de la Serralada Litoral, es va celebrar el segon recital de Poesia als Parcs. Lletres i Paisatges d’enguany. Una trentena de persones van gaudir d’aquest acte emmarcat en el programa Viu el parc.
Litoral Al Parc de la Serralada Litoral

Pla director per a la restauració del castell de Sant Miquel

Castell de Sant Miquel. Autor: SPAL
Castell de Sant Miquel. Autor: SPAL
01/06/2018

La Diputació de Barcelona ha lliurat als ajuntaments de Montornès del Vallès i Vallromanes el Pla director per a la restauració del castell de Sant Miquel, situat dins el Parc de la Serralada Litoral entre els dos municipis vallesans. El treball, realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), analitza la situació actual, l’estat de conservació i el funcionament d’aquest conjunt monumental, format per importants restes arqueològiques d’un castell medieval declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una iniciativa de vint-i-nou biblioteques i tres centres de documentació del Maresme

Es presenta a Mataró la guia de recursos 'Singularitats naturals del Maresme'

Detall de la portada de la guia. Autor: Biblioteques Maresme
Detall de la portada de la guia. Autor: Biblioteques Maresme
01/06/2018

El dilluns 14 de maig es va presentar a les 19.30 h a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró la guia de recursos 2018, 'Singularitats naturals dels Maresme'. L’acte s’emmarcava dins del projecte comarcal Guies de recursos, que editen anualment les biblioteques del Maresme des del 1996.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Una cinquantena de propostes entre el 16 i el 27 de maig

La Xarxa de Parcs Naturals celebra el Dia Europeu dels Parcs amb activitats gratuïtes

Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
Casa Museu Agustí. Autor: Lluís Martínez Ujaldón
04/05/2018

El 24 de maig del 1909 es declaraven els primers parcs nacionals europeus a Suècia. Per recordar aquella primera declaració, la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa (Europarc) va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs. Enguany, per commemorar l’efemèride els espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals organitzen, entre el 16 i el 27 de maig, més de cinquanta activitats gratuïtes. 

Litoral Amb la participació de disset escoles de diversos municipis de l'àmbit del Parc

Més de 600 alumnes visiten Sant Mateu amb el programa escolar Viu el parc

Infants durant la jornada. Autor: Viu el parc / CIMA
Infants durant la jornada. Autor: Viu el parc / CIMA
20/04/2018

Els dies 9, 10, 11 i 12 d’abril, l’ermita de Sant Mateu, al Parc de la Serralada Litoral, va rebre els infants participants en el programa escolar Viu el parc.

Litoral Podreu conèixer la biologia reproductora de l'astor, l'àguila marcenca, l'aligot vesper i el duc

El web Recerca en Acció mostra vídeos de les rapinyaires del Parc de la Serralada Litoral

Autor: Xesco Macià / FCRi
Autor: Xesco Macià / FCRi
06/04/2018

Vols saber què passa a l’interior d’un niu d’àliga marcenca, d’astor o d’aligot vesper? Amb aquesta pregunta, els visitants del portal web Recerca en Acció, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) són convidats a viure en directe les vicissituds de la reproducció de diverses espècies d’ocells rapinyaires que viuen al Parc de la Serralada Litoral, i també d’altres que són presents dins el territori català.

Litoral Amb un nou disseny

Es reedita el mapa de l'informador del Parc de la Serralada Litoral

Detall del mapa. Autor: XPN
Detall del mapa. Autor: XPN
05/04/2018

El mapa de l’informador és una eina molt útil que us serà de gran ajuda durant les vostres visites i excursions al Parc de la Serralada Litoral. Situa els diversos equipaments i serveis (carreteres, pistes, senders, oficina del Parc, miradors, construccions d’interès, entre d’altres) i ofereix informació més detallada sobre els itineraris senyalitzats i els centres i punts d’informació.

 

Litoral La Matinal al parc tindrà lloc el diumenge 29 d'abril a Sant Mateu

El Parc de la Serralada Litoral celebra la 16a edició del programa Viu el parc

Detall del programa. Autor: XPN
Detall del programa. Autor: XPN
23/03/2018

En el marc de les diverses propostes que us ofereix la 16a edició del programa Viu el parc, el proper diumenge 29 d’abril els voltants de Sant Mateu, a Premià de Dalt, acolliran la clàssica festa Matinal al parc. Unes setmanes més tard, el dissabte 19 de maig, es farà un recital poètic al santuari de Santa Quitèria, a Vilanova del Vallès.

Litoral El castell, corriol d'accés, ermita i estructures visibles del poblat ibèric

Els voluntaris condicionen l'entorn del castell de Sant Miquel

Voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
23/03/2018

Vint-i-sis voluntaris van dedicar el matí del dissabte 17 de març a retirar i organitzar amb cura les restes vegetals resultants dels treballs forestals de millora a l'entorn del patrimoni arqueològic al poblat ibèric de Sant Miquel (Vallromanes, Montornès del Vallès) que van executar-se aquest hivern.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.