Litoral

Litoral Andreu Bosch i Rodoreda n'és el president

Constitució del Consell plenari del Consorci del Parc de la Serralada Litoral

Tarín i Bosch a Can Magarola. Autor: CPSL
Tarín i Bosch a Can Magarola. Autor: CPSL
20/10/2019
A la Sala del Plens del Consorci, a Alella, s’ha celebrat el dijous 17 d'octubre la sessió de constitució de la vuitena legislatura amb la presència de la majoria dels representants dels dinou ens que el conformen.
Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals D'octubre a desembre a les biblioteques del Maresme

El programa 'Parcs i biblioteques... naturalment!' ofereix una trentena d'activitats aquesta tardor

#Parcsibiblios. Autor: XBM
#Parcsibiblios. Autor: XBM
14/10/2019

Ja podeu consultar les activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s’han organitzat durant el quart trimestre del 2019. Els diversos tallers, mostres documentals, hores del conte, xerrades, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor Es va centrar en el canvi climàtic i la difusió d’aquesta problemàtica

Sessió de treball i formació del personal d'informació de la Direcció Territorial Oriental (DTE)

Sessió de treball. Autor: XPN
Sessió de treball. Autor: XPN
08/10/2019

El dissabte 5 d’octubre es va celebrar la sessió anual de treball i formació per a l’equip de persones vinculades al Servei d’informació dels parcs de la Direcció Territorial Oriental (formada pels parcs del Montnegre i el Corredor, Serralada de Marina i Serralada Litoral) al Museu del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina, equipament propietat de l’Ajuntament de Vallgorguina. Enguany, s’ha aprofundit en el coneixement d’aspectes relatius al canvi climàtic i al seu tractament comunicatiu.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Un espai d'intercanvi d'experiències ApS d'arreu de Catalunya

I Simposi d'Aprenentatge Servei i Servei Comunitari ambiental

Una de les presentacions del Simposi. Autor: XPN
Una de les presentacions del Simposi. Autor: XPN
28/09/2019

Més de tres-centes persones van participar en el I Simposi d'ApS i Servei Comunitari ambiental celebrat el dijous 5 de setembre al CosmoCaixa (Barcelona). Durant la jornada, es van presentar més de quaranta-cinc projectes i experiències de la mà de centres educatius, entitats ambientals i administracions que els estan desenvolupant, entre elles la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals A Vallgorguina

Inscripcions obertes per a la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor

Cartell de la Trobada d'Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
Cartell de la Trobada d'Estudiosos. Autor: Iñaki Relanzón
14/06/2019

Els propers 19 i 20 de novembre del 2019 tindrà lloc la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, a Vallgorguina, al Parc del Montnegre i el Corredor. Història, fauna, patrimoni cultural, gestió, vegetació, educació ambiental, geologia... Tant si feu investigació en una institució acadèmica o de recerca, com si sou membres d’una entitat o ho feu a títol particular, us animem a presentar una comunicació amb els resultats dels vostres treballs. El període d’inscripció per als ponents finalitza el 20 d’octubre.

Montseny | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Tots els caps de setmana

Fins a finals d'any, gaudiu dels programes de passejades guiades arreu dels parcs

Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
Marxa nòrdica a Montesquiu. Autor: XPN
10/09/2019

Durant els caps de setmana, nou espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona us proposen passejades guiades pensades per a tota la família. A la majoria és imprescindible inscriure's prèviament. En ocasions, les places són limitades i les reserves es fan segons l'ordre d'inscripció.

Litoral A indrets diversos del Parc de la Serralada Litoral

Actuacions de neteja de grafits fets amb esprai

Neteja d'un grafit. Autor: CPSL
Neteja d'un grafit. Autor: CPSL
23/07/2019

Durant el transcurs de l’any, els guardes del Parc de la Serralada Litoral realitzen rutes de reconeixement del territori i recullen les incidències amb què es troben a l’entorn natural. Un tipus d’incidència malauradament força freqüent és la dels grafits i pintades realitzats amb esprai en diversos elements del Parc. Podem trobar grafits sobre equipaments, senyalització, baranes de fusta, fonts, pedres i grans blocs de granit, mobiliari exterior, entre d’altres.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una vintena d'activitats entre juliol i setembre a les biblioteques del Maresme

Durant els mesos d'estiu, 'Parcs i biblioteques... naturalment!' no s'atura

#ParcsiBiblios. Autor: XBM
#ParcsiBiblios. Autor: XBM
01/07/2019

Ja podeu consultar les prop de vint activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s’han organitzat durant el tercer trimestre del 2019. Els diversos tallers, exposicions, hora del conte, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.

Litoral Podeu enviar un màxim de 4 imatges fins al 15 d'octubre

En marxa l'11è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

11è Concurs Fotogràfic. Autor: CPSL
11è Concurs Fotogràfic. Autor: CPSL
29/06/2019

El Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada Litoral arriba, enguany, a l’11a edició. Hi ha dues categories, una per al públic en general, i una altra per a infants de fins a 12 anys. El tema de la convocatòria 2019 és ‘El Parc a través dels sentits' i les fotografies han d’estar realitzades dins l'àmbit del Parc.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.