Litoral

Litoral A Vilassar de Dalt i Premià de Dalt

S'adeqüen dues noves zones d'aparcament al Parc de la Serralada Litoral

Aparcament de la Roca d'en Toni. Autor: CPSL
Aparcament de la Roca d'en Toni. Autor: CPSL
20/07/2018

Aquest estiu s'han arranjat dos nous espais destinats a l'estacionament de vehicles al marge de la pista carenera: l'aparcament de la Roca d'en Toni, a Vilassar de Dalt, amb 28 places, i l'aparcament de la Plana del Mestre, a Premià de Dalt, amb un total de 34 places.

Litoral Va comptar amb la participació de nombrosos especialistes

Èxit de la jornada naturalista 'El futur dels espais naturals del Maresme'

Riera a la presentació jornada. Autora: R. Loire - Arxiu CPSL
Riera a la presentació jornada. Autora: R. Loire - Arxiu CPSL
12/07/2018

La Biblioteca pública de Can Manyer, emplaçada en l’antiga fàbrica tèxtil del mateix nom a Vilassar de Dalt, va acollir la celebració de la jornada 'El futur dels espais naturals del Maresme. Seguint l'estela d'en Salvador Grau', impulsada per antics membres del CATAM (Centre d’Acció Territorial i Ambiental del Maresme), amb la col·laboració del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt, l’Escola de Natura del Corredor i el Parc de la Serralada Litoral.

Litoral Podeu enviar les imatges fins al 15 d'octubre

Convocat el 10è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Cartell a partir del 1r premi 2017. Autor: M. Pérez
Cartell a partir del 1r premi 2017. Autor: M. Pérez
28/06/2018

Un any més, s’ha convocat el Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada Litoral, que enguany arriba a la 10a edició. Hi ha dues categories, una per al públic en general, i una altra per a infants de fins a 12 anys. El tema de la desena convocatòria és 'Un color del parc' i les fotografies han d’estar realitzades dins l'àmbit del Parc.

Litoral En homenatge a Salvador Grau i Tort

Jornada de debat 'El futur dels sistemes naturals del Maresme'

Jornada. Autor: CATAM
Jornada. Autor: CATAM
26/06/2018

Us convidem a participar en la Jornada de debat en homenatge a Salvador Grau i Tort 'El futur dels sistemes naturals del Maresme'. La sessió tindrà lloc el dissabte 7 de juliol, de les 9.30 a les 13.30 h a la Biblioteca Can Manyer (pl. Miquel Martí i Pol, 6) de Vilassar de Dalt. La inscripció és gratuïta indicant nom i cognoms al correu electrònic catamassociacio@gmail.com (cal inscripció per tal d’assegurar la disponibilitat d’espai per a tots els assistents).

Litoral Com a continuació dels projectes de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'

Acció de conservació a la font d'en Mamet, a Vilassar de Dalt

Guarda i biòloga del Parc. Autor: Arxiu CPSL
Guarda i biòloga del Parc. Autor: Arxiu CPSL
15/06/2018

Per tal d’afavorir la circulació de l'aigua, el Parc de la Serralada Litoral va fer una actuació de neteja de vegetació a la font d'en Mamet, un indret del Parc molt conegut situat a Vilassar de Dalt que es va restaurar l'any passat. 

Litoral Amb les poetes Raquel Santanera, Núria Busquet i l’acompanyament musical de Natsuko Sugao

L'ermita de Santa Quitèria acull el segon recital de Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018

Busquet i Sugao. Autor: XPN
Busquet i Sugao. Autor: XPN
04/06/2018
El dissabte 19 de maig a les vuit del vespre, al Santuari de Santa Quitèria (Vilanova del Vallès), en el Parc de la Serralada Litoral, es va celebrar el segon recital de Poesia als Parcs. Lletres i Paisatges d’enguany. Una trentena de persones van gaudir d’aquest acte emmarcat en el programa Viu el parc.
Litoral Al Parc de la Serralada Litoral

Pla director per a la restauració del castell de Sant Miquel

Castell de Sant Miquel. Autor: SPAL
Castell de Sant Miquel. Autor: SPAL
01/06/2018

La Diputació de Barcelona ha lliurat als ajuntaments de Montornès del Vallès i Vallromanes el Pla director per a la restauració del castell de Sant Miquel, situat dins el Parc de la Serralada Litoral entre els dos municipis vallesans. El treball, realitzat pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), analitza la situació actual, l’estat de conservació i el funcionament d’aquest conjunt monumental, format per importants restes arqueològiques d’un castell medieval declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una iniciativa de vint-i-nou biblioteques i tres centres de documentació del Maresme

Es presenta a Mataró la guia de recursos 'Singularitats naturals del Maresme'

Detall de la portada de la guia. Autor: Biblioteques Maresme
Detall de la portada de la guia. Autor: Biblioteques Maresme
01/06/2018

El dilluns 14 de maig es va presentar a les 19.30 h a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró la guia de recursos 2018, 'Singularitats naturals dels Maresme'. L’acte s’emmarcava dins del projecte comarcal Guies de recursos, que editen anualment les biblioteques del Maresme des del 1996.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.