Montseny

Montseny Més endavant s'hi faran visites guiades

Tagamanent inaugura la restauració del conjunt monumental del turó

Un moment de la inauguració. Autor: XPN
Un moment de la inauguració. Autor: XPN
06/07/2020

La festa d'inauguració de la restauració del conjunt monumental de Tagamanent, que es va fer diumenge 5 de juliol al migdia, va acollir una trentena de persones. L'aplec recordava temps antics, quan el turó era el centre del municipi i acollia l'església de Santa Maria, la rectoria i l'ajuntament del municipi. Ara, el Parc Natural del Montseny prepara la contractació per a oferir visites guiades al conjunt i també estudia com fer un camí alternatiu d'accés en millors condicions.

Montseny Amb el cònsol britànic i familiars de les víctimes

L'Ajuntament d'Arbúcies homenatja les víctimes de l'accident aeri de fa cinquanta anys al Montseny

L'acte d'homenatge al cementiri. <br />Autor: Ajuntament d'Arbúcies
L'acte d'homenatge al cementiri.
Autor: Ajuntament d'Arbúcies
03/07/2020

El cementiri d’Arbúcies ha acollit el divendres 3 de Juliol al migdia l’acte d’homenatge a les 112 persones que van perdre la vida avui fa exactament 50 anys, en un accident aeri al Montseny, considerat com un dels més greus de la història del nostre país.  L’acte ha tingut lloc davant el memorial a les víctimes que hi ha al cementiri municipal, que és conegut popularment com la tomba dels anglesos i ha estat conduït per l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona La mostra ha estat produïda per la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Granollers

L'exposició 'Què mengem avui?' aborda la rellevància i efectes mediambientals dels nostres hàbits alimentaris

Les comissàries, Agnès Villamor i Ada Parellada.<br />Autor: Museu de Ciències Naturals de Granollers
Les comissàries, Agnès Villamor i Ada Parellada.
Autor: Museu de Ciències Naturals de Granollers
03/07/2020

El Museu de Ciències Naturals de Granollers acull l’exposició itinerant ‘Què mengem avui?’. Comissariada per la cuinera Ada Parellada i l’antropòloga Agnès Villamor i produïda pel Museu de Ciències Naturals de Granollers i l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, la mostra es una reflexió sobre les conseqüències de les nostres tries alimentàries i es podrà veure al Museu fins al 28 de febrer del 2021. Compta amb la col·laboració del programa Parc a taula.

Montseny Homenatge d'Arbúcies a les 112 víctimes

Es commemoren 50 anys de l’accident aeri del Montseny

Restes de l'avió. Foto: Ajuntament d'Arbúcies
Restes de l'avió. Foto: Ajuntament d'Arbúcies
02/07/2020

Aquest divendres 3 de juliol es commemoren 50 anys de l'accident aeri del Montseny de 1970 i en el qual van morir 112 passatgers anglesos. És per aquest motiu que l’Ajuntament d’Arbúcies ha organitzat un petit acte d’homenatge a les víctimes al mateix cementiri del municipi i en el qual hi ha la tomba de les persones que van perdre la vida a Les Agudes.

Montseny Tot i que encara no s'han acabat les obres

Reobre al trànsit la carretera BV-5301 entre Montseny i el Brull afectada per les pluges de desembre i gener

Visita d'obres. Autor: Departament de Territori <br />i Sostenibilitat
Visita d'obres. Autor: Departament de Territori
i Sostenibilitat
29/06/2020

La Generalitat de Catalunya ha reobert el divendres 26 de juny el trànsit en un dels eixos principals del Parc Natural del Montseny: la carretera BV-5301 entre el poble de Montseny i el Brull, afectada per una forta esllavissada per les pluges del desembre i gener. Les obres per reparar els desperfectes encara no han acabat, però l'estat de l'actuació ha permès reobrir el trànsit en els dos sentits.

Montseny Va ser cremat i abandonat a causa de la Guerra Civil

S'inaugura la restauració del conjunt monumental del turó de Tagamanent

Conjunt monumental de Tagamanent.<br />Autor: Bigas Grup
Conjunt monumental de Tagamanent.
Autor: Bigas Grup
29/06/2020

El diumenge 5 de juliol a les 11 del matí tindrà lloc l’acte d’inauguració de la restauració que, al llarg dels darrers anys, han dut a terme el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) i l'Oficina Tècnica d'Acció Territorial (OTAT) de la Diputació de Barcelona en el conjunt monumental del turó de Tagamanent, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El conjunt va ser cremat i abandonat l'any 1936 durant la Guerra Civil Espanyola.

Montseny | Collserola | Xarxa de Parcs Naturals Es va fer el desembre del 2019

L'estudi d'opinió sobre la percepció i hàbits ambientals a Catalunya mostra una elevada relació de la població amb la natura i els parcs naturals

El Montseny és el parc més conegut. Autor: XPN
El Montseny és el parc més conegut. Autor: XPN
26/06/2020

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ha publicat recentment els resultats de l’enquesta d'opinió sobre la percepció i hàbits ambientals 2019, en què la conservació de la natura i la biodiversitat pren especial rellevància. Entre d'altres, els resultats mostren una elevada relació de la ciutadania amb la natura i els parcs naturals. El Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de la Serra de Collserola, ambdós de la Xarxa de Parcs Naturals, són entre els més coneguts.

Montseny | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs Apleguen totes les activitats, equipaments, rutes, notícies, avisos, el temps, etc.

Planifiqueu les vostres visites als parcs amb les app 'Itineraris Parcs' i 'Parcs Naturals'

Aplicacions mòbils de la Xarxa de Parcs Naturals. <br />Autor: Oriol Clavera
Aplicacions mòbils de la Xarxa de Parcs Naturals.
Autor: Oriol Clavera
26/06/2020

Descarregueu-vos les app 'Itineraris Parcs' i 'Parcs Naturals' per gaudir de tota la informació dels espais naturals i parcs de la Xarxa de Parcs. De manera fàcil i senzilla podreu planificar les vostres sortides i visites a la natura així com consultar 220 itineraris senyalitzats i més de 650 punts d’interès, els equipaments, notícies, agenda d’activitats, avisos o el temps dels parcs. Gratuïtes, estan disponibles per a Android i iOS.

Montseny | Diputació de Barcelona Es difondrà un nou vídeo cada dijous fins a mitjan agost

Vuit microcàpsules de vídeo difonen les accions més rellevants del projecte Life Tritó Montseny

Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).<br />Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
Exemplar de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi).
Autor: Iñaki Relanzón / Life Tritó Montseny
25/06/2020

El projecte Life Tritó Montseny compta, a partir d’ara, amb nou material divulgatiu pensat per donar a conèixer la biologia i ecologia del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i transmetre la importància de millorar el seu hàbitat per recuperar aquesta espècie endèmica del massís, catalogada en perill crític. Es tracta de vuit microcàpsules de vídeo que permetran difondre les accions més rellevants que s’han portat a terme fins ara en el marc d’aquest projecte.

Montseny Article del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya

Per primera vegada, un estudi caracteritza la química forestal de l'aire per sota la copa dels arbres en un alzinar mediterrani

Persones passejant per un alzinar al Parc del <br/> Montnegre i el Corredor. Autor: XPN
Persones passejant per un alzinar al Parc del
Montnegre i el Corredor. Autor: XPN
25/06/2020

Una recerca realitzada per l’investigador Albert Bach de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) juntament amb investigadors del CTFC, el CREAF, el CSIC i el Departament de Geografia de la UAB, i impulsada per la Fundació Bancària La Caixa, ha estudiat les variacions de compostos químics monoterpens en un alzinar del Parc Natural del Montseny. Aquest estudi pioner, publicat a l'International Journal of Environmental Research and Public Health, obre un nou marc de recerca en els boscos mediterranis i constitueix una aportació important per a la comunitat científica i de la sanitat pública.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.