Montseny

Montseny L'acte, gratuït i obert a tothom, tindrà lloc el dijous 6 de juny a l'espai Les Albes de Campins

Jornada de presentació del Pla d'igualtat de gènere i desenvolupament rural sostenible de la Reserva de la Biosfera del Montseny

Dones del Montseny. Autor: Txema Morales / XPN
Dones del Montseny. Autor: Txema Morales / XPN
20/05/2019

El proper dijous 6 de juny de les 10 a les 19.30 h, l’espai Les Albes (Campins) acollirà la Jornada de presentació del Pla d’igualtat de gènere i desenvolupament rural sostenible de la Reserva de la Biosfera del Montseny. La trobada és gratuïta i oberta a totes les persones interessades. És recomanable inscriure's prèviament al correu electrònic p.montseny.rbiosfera@diba.cat.

Montseny La jornada de treball va aplegar 27 experts

Segona jornada d'hidròlegs en el marc del projecte Life Tritó Montseny

Trobada d'experts hidròlegs. Autor: Life Tritó Montseny
Trobada d'experts hidròlegs. Autor: Life Tritó Montseny
20/05/2019

El 14 de maig, a Masia Mariona va tenir lloc la segona trobada del grup d'hidròlegs del projecte Life Tritó Montseny. Els objectius d'aquest taller participatiu eren identificar les futures línies de treball i de recerca per conèixer la dinàmica hidrològica del Montseny i aconseguir els resultats següents: Consolidació del grup d'hidrologia; Definir-ne les necessitats concretes; Interpretar correctament els treballs científics, buits de coneixement i els aspectes que no compten amb un consens científic, Identificar les futures línies de treball a seguir pels hidròlegs implicats.

Montseny En el marc del cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera

El Life Tritó Montseny ofereix una ponència sobre bioseguretat que alerta de les malalties emergents que afecten els amfibis

Jornada. Autor: Life Tritó Montseny
Jornada. Autor: Life Tritó Montseny
17/05/2015

El divendres 10 de maig, la sala de la Unió Batllorienca (la Batllòria, Sant Celoni) va acollir el cens visual participatiu de la llúdriga a la conca de la Tordera. Durant la jornada, Daniel Guinart, tècnic de conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i coordinador tècnic del projecte Life Tritó Montseny, i Daniel Fernández, del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP), van exposar el tema de la bioseguretat.

Montseny En l'elaboració de l'inventari del patrimoni cultural immaterial de Menorca

L'inventari del patrimoni cultural immaterial del Montseny, model a Menorca

Instant del 'Jaleo'. Autor: IPACIM
Instant del 'Jaleo'. Autor: IPACIM
15/05/2019

Les IV Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, que van tenir lloc a començaments de maig a Maó (Menorca), van ser l’escenari on es va presentar el nou web de l’inventari del patrimoni cultural immaterial de Menorca. En la presentació del nou recurs, Pilar Vinent, del Consell Insular, i Antoni Camps, de l’Institut Menorquí d’Estudis, van recordar el projecte pioner dut a terme al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, on es va desenvolupar la metodologia que, millorada, s’ha seguit a Menorca per fer aquest inventari.

Montseny En el marc d'EcoVita. 3a Fira Mediambiental del Montseny

La carpa commemorativa dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera visita Riells i Viabrea

Taller familiar. Autor: XPN
Taller familiar. Autor: XPN
06/05/2019

Continuant la seva itinerància pels municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny, la carpa commemorativa dels 40 anys de la Reserva de la Biosfera va ser present el passat diumenge 28 d’abril a Riells i Viabrea en el marc de la 3a edició d'EcoVita. Fira Mediambiental del Montseny.

Montseny | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Organitzada per la Federació Europarc al Parc Nacional de Tzoumerka, Acheloos Valley, Agrafa i Meteora

Els parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç participen en l'XI Trobada europea de parcs amb CETS a Grècia

Representants catalanes. Autor: XPN
Representants catalanes. Autor: XPN
06/05/2019

Entre el 9 i el 12 d’abril, més de dues-centes persones de vint països diferents es van reunir al centre de Pramanta, un petit poble grec de 300 habitants envoltats per les muntanyes de Tzoumerka, per tal de treballar conjuntament i compartir experiències sobre el turisme sostenible.

Montseny En català, castellà i anglès

El projecte Life Tritó Montseny estrena butlletí

Núm. 1. Autor: Life Tritó Montseny
Núm. 1. Autor: Life Tritó Montseny
26/04/2019

S'edita el primer número del butlletí digital que, trimestralment, recollirà les novetats del projecte Life Tritó Montseny.

Montseny S'ofereix material adaptat i intèrpret de llenguatge de signes

Descobreix el Parc Natural del Montseny amb les rutes teatralitzades inclusives

Ruta teatralitzada al Montseny. Autor: XPN
Ruta teatralitzada al Montseny. Autor: XPN
18/04/2019

Les visites teatralitzades inclusives s'han programat en dates puntuals (amb una periodicitat mensual) entre abril i octubre, exceptuant agost. De la mà de personatges singulars, aquest itinerari inclusiu que porta per nom ‘Aigua, un viatge pels cinc sentits’ es fa a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe.

Montseny Podeu enviar els vostres vídeos fins l'1 de maig

Animeu-vos a participar a 'Videosfera 2018', el concurs de vídeos de les Reserves de la Biosfera

Concurs 'Videosfera 2018'. Autor: OAPN
Concurs 'Videosfera 2018'. Autor: OAPN
05/04/2019

Per participar en el certamen, cal realitzar un vídeo curt en què s’expliqui què ofereixen els productes de les 49 reserves de la biosfera que hi ha a l’Estat espanyol, entre elles la Reserva de la Biosfera del Montseny. El termini per presentar les vostres propostes finalitza l'1 de maig.

Montseny En el marc de les accions de conservació del programa Life Tritó Montseny

Trobada d'experts per definir l'estratègia de reintroducció del tritó del Montseny

Experts a Fontmartina. Autor: Life Tritó Montseny
Experts a Fontmartina. Autor: Life Tritó Montseny
03/04/2019

El dijous 28 de març, es va celebrar a Fontmartina una jornada de reintroducció del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) durant la qual es van consensuar tant els criteris sobre els indrets escollits com les característiques dels exemplars que s’haurien d’alliberar.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.