Montseny

Montseny La participació és exclusivament en línia a través de la web del concurs

Es convoca FotoMontseny, nou concurs internacional de fotografia de natura

Detall del cartell. Autor: FotoMontseny2018
Detall del cartell. Autor: FotoMontseny2018
09/08/2018

Amb motiu de la celebració, enguany, dels quaranta anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny, FotoMontseny esdevé un concurs internacional de fotografia de natura que se centra en les reserves de la biosfera. El certamen de fotografia està organitzat pel Museu Etnològic del Montseny, l’Ajuntament d’Arbúcies i la Secció Fotogràfica Centre d’Arbúcies amb la col·laboració del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i de les diputacions de Barcelona i Girona, que gestionen el Parc Natural.

Montseny Us convidem a fer-vos-en seguidors!

El projecte #LifeTritóMontseny ja disposa de compte de Twitter

Twitter @LifeTrito. Autor: LifeTritó
Twitter @LifeTrito. Autor: LifeTritó
27/07/2018

El projecte europeu #LifeTritóMontseny ha posat en marxa recentment un compte de Twitter (@LifeTrito) per a la difusió i seguiment de les accions dissenyades per a la conservació i protecció del tritó del Montseny i el seu hàbitat. Aquesta és una de les accions comunicatives previstes per donar a conèixer el projecte que se suma a la pàgina web i al canal Youtube.

 

Montseny En el marc del projecte Life Clinomics

Arbúcies acull un curs sobre oportunitats i reptes de l’economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic

Bosc. Autor: XPN
Bosc. Autor: XPN
26/07/2018

El 2 de juliol, el Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, d'Arbúcies va acollir el curs ‘Gestió de l’adaptació al canvi climàtic dels boscos’, organitzat en el marc del projecte Life Clinomics. El projecte està coordinat per la Diputació de Barcelona i té com a socis la Cambra de Comerç de Barcelona, sindicats i altres institucions públiques com l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic.

Montseny A la Font Bona de Sant Marçal (Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera)

'Pianto', de Sílvia Bel Fransi, proper recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Imatge recital. Autor: XPN
Imatge recital. Autor: XPN
23/07/2018

Després de portar la poesia i la música al Parc del Castell de Montesquiu, Parc de la Serralada Litoral, Parc Natural de l’Alt Pirineu, Parc de la Serralada de Marina i Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el proper diumenge 5 d’agost, el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2018' arriba al Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera.

Montseny Fou el primer equipament d'educació ambiental de l'Estat espanyol

Seminari de formació a l'Escola de Natura Can Lleonart, a Santa Fe de Montseny

Jornades de formació. Autor: J. M. Riera
Jornades de formació. Autor: J. M. Riera
16/07/2018

Tot traçant aliances, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el programa Escoles Verdes (Generalitat de Catalunya) i la Societat Catalana d'Educació Ambiental van celebrar un seminari de formació del professorat a Can Lleonart i a l'Espai Montseny de Viladrau. Van participar-hi Martí Boada, Lluís Pagespetit i Joan Manel Riera.

Montseny | Diputació de Barcelona Ja han nascut al Zoo 38 larves de tritó

El Zoo inaugura una instal·lació per a la conservació del tritó del Montseny

Inauguració. Autor: Zoo de Barcelona
Inauguració. Autor: Zoo de Barcelona
10/07/2018

El Zoo de Barcelona ja té una nova instal·lació per als tritons del Montseny (Calotriton arnoldi), una espècie endèmica catalana que està en perill crític d’extinció. Amb la posada en marxa de la nova instal·lació el passat 28 de juny es dona un impuls a la labor iniciada pel Zoo de Barcelona en relació amb la reproducció i conservació del tritó, que es duu a terme des del 2012.

Montseny Amb la participació de setze voluntaris d'una desena de països

Camp de treball internacional al conjunt arqueològic del Montgròs, al Brull

Visita de Mut al conjunt arqueològic. Autor: Diputació Barcelona
Visita de Mut al conjunt arqueològic. Autor: Diputació Barcelona
10/07/2018

Del 27 de juny a l'11 de juliol i per setè any consecutiu es realitza, al conjunt arqueològic del Montgròs, un camp de treball internacional destinat a joves d’entre 18 i 29 anys, organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Brull i l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals de la Diputació. El diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, va visitar el dilluns 9 de juliol el camp de treball, en què setze voluntaris amb tres monitors col·laboren en les tasques d’excavació.

Montseny Podeu veure les imatges a l'Instagram de la Xarxa de Parcs Naturals

S'entreguen els premis del concurs #40RBMontseny

Entrega de premis. Autor: Diputació Barcelona
Entrega de premis. Autor: Diputació Barcelona
10/07/2018

El diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, ha lliurat el matí del dimarts 10 de juliol els premis del concurs de fotografia a Instagram sobre els 40 anys de la Reserva de la Biosfera del Montseny, #40RBMontseny. L’acte s’ha celebrat a la sala noble de l’Edifici del Rellotge, al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona. Aquests premis s’emmarquen en els actes de celebració del 40 aniversari de la declaració del Parc Natural del Montseny com a Reserva de la Biosfera.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.