Montseny

Montseny Una eina molt útil durant les vostres visites al Parc

Es reedita, actualitzat, el mapa de l'informador del Parc Natural del Montseny

Mapa de l'informador. Autor: XPN
Mapa de l'informador. Autor: XPN
20/02/2019

Amb un nou disseny, el mapa situa les diverses carreteres, pistes, senders, equipaments i resta d'accessos i serveis del Parc Natural. A més, conté la relació dels diversos itineraris senyalitzats i centres i punts d’informació del Parc i altra informació d'interès com el servei de transport públic integrat Bus Parc, els establiments adherits a la Carta Europea de Turisme Sostenible o el servei gratuït de préstec de material adaptat.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals El podeu visionar en el canal Youtube Univers Patxot

Un documental aborda l'ús del fonògraf a l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya

L'ús del fonògraf. Autor: XPN
L'ús del fonògraf. Autor: XPN
11/02/2019

El documental 'L’ús del fonògraf' aplega diverses entrevistes amb persones responsables d’entitats i arxius on es conserven cilindres de cera gravats amb fonògraf durant l’època de les anomenades “Missions” del Cançoner Popular de Catalunya (Biblioteca de Catalunya, Abadia de Montserrat, Orfeó Català) i amb persones vinculades amb la divulgació de l’Obra del Cançoner.

Montseny S’ubicarà a la finca del Vilar, a Fogars de Montclús

La Diputació de Barcelona habilitarà al Parc Natural del Montseny un nou espai de creació per a escriptors i artistes

Castells i Borràs davant del Vilar. Autor: S. Ramos / Diputació Barcelona
Castells i Borràs davant del Vilar. Autor: S. Ramos / Diputació Barcelona
11/02/2019

Aquest nou equipament cultural s’ubicarà a la finca del Vilar, propietat de la Diputació de Barcelona a Fogars de Montclús, dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El projecte el lidera la Diputació de Barcelona amb l’acompanyament del Departament de Cultura.

Montseny Per a la preservació dels espais oberts de muntanya

El Parc Natural del Montseny participa en el projecte europeu Open2Preserve

Ramats al pla de la Calma. Autora: M. J. Broncano / UAB
Ramats al pla de la Calma. Autora: M. J. Broncano / UAB
11/02/2019

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny participa, com a membre associat, en el projecte europeu 'Model de Gestió Sostenible per a la Preservació d'Espais oberts de muntanya (Open2Preserve)'. 'Open2Preserve' és un projecte seleccionat dins del Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sud-oest Europeu (SUDOE), cofinançat a través del FEDER (Fons Europeu del Desenvolupament Regional), per la Unió Europea, i hi col·laboren un total de tretze organismes, dos de Portugal, tres de França, dos de Galicia, dos d’Andalusia, dos de Navarra i dos de Catalunya: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Pau Costa Alcubierre.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Es prepara una nova temporada de cria durant la qual s'espera augmentar considerablement el nombre d'exemplars

El Centre de Fauna de Torreferrussa trasllada 36 exemplars de tritó del Montseny al Centre de Pont de Suert i al Zoo de Barcelona

Cria en captivitat. Autor: Life Tritó Montseny
Cria en captivitat. Autor: Life Tritó Montseny
05/02/2019

En el marc del projecte europeu Life Tritó Montseny, el Centre de Fauna de Torreferrussa ha cedit divuit parelles de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi): 10 parelles de la població occidental al Centre de Fauna de Pont de Suert (Lleida) i 8 parelles de la població oriental al Zoo de Barcelona, dins del programa de cria en captivitat d’aquesta espècie. D’aquesta manera, el Centre de Fauna del Pont de Suert compta ara amb 17 parelles i 2 trios, mentre que el Zoo de Barcelona, acull 18 parelles i 6 grups de cria.

Montseny En català, castellà i anglès

Es reimprimeix el quadríptic del projecte Life Tritó Montseny

Detall del fullet. Autor: LifeTritóMontseny
Detall del fullet. Autor: LifeTritóMontseny
31/01/2019

La Diputació de Barcelona s’ha encarregat de fer una segona impressió del quadríptic del projecte. El nou fullet, aparegut el gener del 2019, no conté modificacions del contingut, si bé s’ha incorporat alguna modificació en el disseny. En aquesta ocasió, s'ha fet el tiratge següent: 6.000 exemplars en català, 3.000 en castellà i 1.000 en anglès.

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals Fins al 15 de febrer. L'entrada és lliure

El recinte de l'Escola Industrial acull l'exposició sobre el tritó del Montseny

Reproducció a escala del tritó. Autor: XPN
Reproducció a escala del tritó. Autor: XPN
28/01/2019

Fins al 15 de febrer podeu descobrir l'exposició 'El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!' a la planta baixa del recinte de l'Escola Industrial, Edifici del Rellotge, al c. del Comte Urgell, 187 (Barcelona).

Montseny Les reserves es fan segons l'ordre d'inscripció

El Parc Natural del Montseny ofereix passejades guiades tot l'any

Paisatge del Montseny. Autor: XPN
Paisatge del Montseny. Autor: XPN
24/01/2019

A partir del 3 de febrer, tots els diumenges de l’any el Parc Natural del Montseny us proposa passejades guiades que us permetran conèixer el ric patrimoni natural i cultural d'aquest espai singular, declarat l’any 1978 Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Per participar-hi, cal fer la reserva als diferents organitzadors de cada sortida, que trobareu indicats en el programa.

Montseny Des de l'inici del servei el mes d'octubre passat

Prop de 5.000 usuaris han utilitzat el transport públic per accedir al Parc Natural del Montseny

Bus Parc al Montseny. Autor: Diputació Barcelona
Bus Parc al Montseny. Autor: Diputació Barcelona
24/01/2019

Des de la seva posada en servei el 12 d’octubre passat fins al 31 de desembre del 2018, un total de 4.595 usuaris han utilitzat les noves línies d’autobús per accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Durant aquest temps, les tres línies de transport públic que donen accés a punts centrals del Parc Natural com són Fontmartina i Santa Fe, des de Sant Celoni i Mosqueroles, han tingut una utilització mitjana diària de 157 passatgers. En total, han estat vint-i-nou els dies que hi ha hagut aquest servei de transport públic, concentrats en caps de setmana i festius.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona | Parc Fluvial Besòs Facebook, Twitter, Instagram i Youtube

Descobreix les xarxes socials de la Xarxa de Parcs Naturals

Pàgines de Facebook de la XPN. Autor: XPN
Pàgines de Facebook de la XPN. Autor: XPN
17/12/2018

La Xarxa de Parcs Naturals disposa de 23 pàgines de Facebook, 8 comptes de Twitter, 7 perfils d'Instagram i 9 canals Youtube. Ara, una nova pàgina web les recull i en facilita l’accés. Si no en sou seguidors, us convidem a ser-ne, són una vida directa de comunicació!

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.