Marina

Marina Va oferir un recital en el marc del programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges

VerdCel, poesia i compromís, al Parc de la Serralada de Marina

Instant del concert. Autor: XPN
Instant del concert. Autor: XPN
10/07/2019

El dissabte 29 de juny, l’ermita de Sant Pere de Reixac es va convertir en l’indret ideal on refugiar-se de l’onada de calor i gaudir del recital poètic que va oferir VerdCel. L’artista, originari del País Valencià, va traçar un recorregut per la seva discografia sota el títol “Ras i poesia” amb poemes cantats davant d’un públic heterogeni format per visitants dels Parc de la Serralada de Marina i veïns i veïnes de les poblacions del voltant.

Marina Al Parc de la Serralada de Marina

Inici dels treballs de trituració de restes vegetals afectades per la plaga del 'Tomicus'

Treballs forestals de trituració. Autor: XPN
Treballs forestals de trituració. Autor: XPN
08/07/2019

El Parc de la Serralada de Marina ha iniciat aquesta setmana els treballs forestals de trituració de les restes vegetals afectades per l’escolítid Tomicus destruens, un escarabat perforador que ataca els boscos de pins, especialment del Maresme i del Barcelonès, i que els deixa secs i els acaba matant. Aquesta actuació s’ha iniciat a les zones forestals de Santa Coloma de Gramenet,  concretament a l’àrea del camí dels Minerals - font de l’Alzina, continuarà pels voltants de Torre Pallaresa i Can Botinyà i finalitzarà a l’interior del recinte de Torribera.

Marina | Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Una vintena d'activitats entre juliol i setembre a les biblioteques del Maresme

Durant els mesos d'estiu, 'Parcs i biblioteques... naturalment!' no s'atura

#ParcsiBiblios. Autor: XBM
#ParcsiBiblios. Autor: XBM
01/07/2019

Ja podeu consultar les prop de vint activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s’han organitzat durant el tercer trimestre del 2019. Els diversos tallers, exposicions, hora del conte, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.

Marina Dins les accions per preservar el Parc

El Parc de la Serralada de Marina reforça la senyalització dels usos dels camins

Senyalització al turó d'en Seriol. Autor: XPN
Senyalització al turó d'en Seriol. Autor: XPN
28/06/2019

La biodiversitat del Parc de la Serralada de Marina és una font de benestar per a moltes persones que el visiten i que tenen la consciència de promoure’n la seva preservació. El valor essencial de la biodiversitat del Parc rau en el fet que és el resultat d’un procés històric dels seus diferents usos.

Marina S'exposen a la Biblioteca Elisenda de Montcada

Ja es coneixen els guanyadors del 6è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de la Marina

Guanyadors i organitzadors. Autor: Aj. Montcada i Reixac
Guanyadors i organitzadors. Autor: Aj. Montcada i Reixac
21/06/2019

La sisena edició del Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de la Marina, que organitzen el Centre de Documentació del Parc de la Serralada de la Marina, la Biblioteca Elisenda de Montcada, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el Parc de la Serralada de Marina amb la col·laboració de l’AFOTMIR, va finalitzar el dijous 20 de juny amb la lectura del veredicte i l’entrega de premis a les tres millors fotografies a les categories de flora i fauna, patrimoni i paisatge.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals A la web de cada parc i a la pàgina Conservació de la biodiversitat

Ja podeu consultar L'Aguait. Observacions de biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals

Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
Pantalla tàctil al CI de Fogars. Autor: XPN
14/06/2019

L’Aguait és una eina en línia que permet consultar les observacions sobre biodiversitat que s’han realitzat en els darrers trenta dies en els diversos parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’eina s’alimenta de les dades que introdueixen més de 2.500 observadors voluntaris en el portal www.ornitho.cat, un bon exemple de ciència ciutadana. 

Marina Es preveu que sigui la primera d'un seguit d'activitats de descoberta de l'entorn

El Parc de la Serralada de Marina acull una passejada guiada per a professionals de l'Hospital Germans Trias

Grup de participants. Autor: Hospital Germans Trias
Grup de participants. Autor: Hospital Germans Trias
13/06/2019

En el marc de les activitats commemoratives del Dia Europeu dels Parcs, el divendres 31 de maig va tenir lloc una passejada guiada per a professionals de Germans Trias i Pujol a la serralada de Marina organitzada per l'Hospital i el Parc.

Marina Amb textos de Francesc Xavier Macià i il·lustracions de Martí Franch

Plafó sobre la migració de les aus rapinyaires diürnes al cim del Puig Castellar

Plafó sobre rapinyaires. Autor: XPN
Plafó sobre rapinyaires. Autor: XPN
03/06/2019

El cim del Puig Castellar, a Santa Coloma de Gramenet, és un indret idoni per a l’observació de les aus rapinyaires en migració ja que, a més de la bona visibilitat, l’indret forma part de la ruta migratòria d’aquestes i altres espècies d’aus.

Marina A la Biblioteca Pompeu Fabra

L'exposició 'Parc de la Serralada de Marina', a Mataró

Detall del tríptic. Autor: XPN
Detall del tríptic. Autor: XPN
31/05/2019

En el marc de les activitats organitzades dins la Setmana de la Natura, la mostra itinerant 'Parc de la Serralada de Marina' estarà instal·lada a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró fins al 17 de juny. 

Marina S'han netejat i naturalitzat els espais

Conclouen les obres de millora de l'entorn del mirador del turó de Montigalà i de les ermites de Sant Onofre i Sant Climent

Feixines ermites. Autor: XPN
Feixines ermites. Autor: XPN
20/05/2019

El turó de Montigalà, indret on es troba la Creu del mateix nom, és una zona de referència per a la ciutadania de Badalona i el seu entorn a causa de les seves dimensions, visible ja sigui des de la ciutat o des de la muntanya, principalment des de la vall de Sant Jeroni de la Murtra. Per la seva elevació (152 m), aquest turó ofereix una bona panoràmica de tota la serralada de Marina (cara nord) i de la ciutat de Badalona (cara sud).

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.