Marina

Marina Podeu descarregar-vos-la en PDF a la web del Parc

Disponible la Memòria de gestió 2017 del Parc de la Serralada de Marina

Detall de la portada. Autor: XPN
Detall de la portada. Autor: XPN
03/12/2018

La Memòria de gestió del Parc recull tant l'actualització de les principals dades estadístiques com les diverses actuacions de gestió que s'han dut a terme durant l'any. Conté apartats dedicats a l'àmbit geogràfic i administratiu, la relació de disposicions legals d'utilitat per a la gestió, els òrgans de gestió i participació i els mitjans i recursos (personal, equipaments i infraestructures i pressupost). També es recullen les activitats principals que s'han dut a terme al territori.

Marina S'han eliminat els rebrots de canya i les deixalles acumulades

Es duen a terme treballs de manteniment del tram final del torrent de la Vallençana

Eliminació de la canya. Autor: XPN
Eliminació de la canya. Autor: XPN
14/11/2018

Aquestes accions, executades per l’empresa Naturalea, suposen el manteniment dels treballs que van ser possibles l’any 2017 gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Consorci del Parc de la Serralada de Marina i el Consorci Besòs-Tordera.

Marina A Santa Coloma de Gramenet, és una zona amb una freqüentació molt elevada

Finalitzen les obres de millora de l'entorn del mirador del camí de la Font de l'Alzina

Indret arranjat. Autor: XPN
Indret arranjat. Autor: XPN
14/11/2018

Els treballs de millora han consistit a arranjar la interfase ciutat-parc existent entre el final del carrer Font de l’Alzina i la pista forestal Camí dels minerals, una zona d’entrada al Parc com a continuació de la trama urbana al barri de les Oliveres, de Santa Coloma de Gramenet. L’actuació dignifica l’indret i contraresta la degradació que el pas del temps havia fet en l’actuació ja realitzada pel Parc durant els seus inicis, l’any 2002, en aquest indret.

Marina Des de la pàgina web del Parc

Descarregueu-vos l'interactiu de descoberta vegetal 'La serralada de Marina clic a clic'

Interactiu. Autor: XPN
Interactiu. Autor: XPN
05/11/2018

La serralada de Marina té una flora rica i diversa que reflecteix els contrastos ambientals de la serra i la interacció secular de l'home amb la natura. Aquest interactiu, que porta per nom ‘La serralada de Marina clic a clic’, us acostarà a la vegetació del Parc mitjançant el joc i l'espectacle audiovisual. Com a novetat, ja us el podeu descarregar des de la pàgina web del Parc.

Marina Amb fitxes de fauna i flora, barres direccionals, mapes tàctils, etc.

Es dota de material inclusiu l'Escola de Natura Angeleta Ferrer i Ecometròpoli

Barra direccional. Autor: XPN
Barra direccional. Autor: XPN
05/11/2018

Per tal de millorar l'accessibilitat dels alumnes amb disminucions físiques a les activitats educatives dels equipaments ambientals vinculats al Parc de la Serralada de Marina, s'ha dotat de material inclusiu per a persones amb disminució visuals l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i Ecometròpoli, dos equipaments municipals amb conveni amb el Parc de la Serralada de Marina. 

Marina Del 5 al 15 de novembre

Tractament biològic contra la processionària del pi

Primers estadis de l'eruga. Autor: XPN
Primers estadis de l'eruga. Autor: XPN
05/11/2018

Si les condicions meteorològiques acompanyen, entre el 5 i el 15 de novembre es farà un tractament biològic de la processionària del pi a diferents indrets amb elevada freqüentació del Parc de la Serralada de Marina.

Marina Els voluntaris també van visitar el monestir de Sant Jeroni de la Murtra

Millora ambiental de l'itinerari del torrent de l'Amigó, al Parc de la Serralada de Marina

Voluntaris retirant figuera de moro. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris retirant figuera de moro. Autor: Cercle Voluntaris
22/10/2018

El dissabte 21 d’octubre, els voluntaris del Cercle de Voluntaris van millorar l'itinerari del torrent de l'Amigó. Van retirar plantes invasores com la canya, la falsa acàcia i la figuera de moro, van fer desembosc i, também van netejar el camí de deixalles.

Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Parc Fluvial Besòs Descarregueu-vos els fullets explicatius

Consells i recomanacions per collir bolets i castanyes

Castanyes a Viladrau. Autora: Susanna Ginesta
Castanyes a Viladrau. Autora: Susanna Ginesta
22/10/2018

Ja tenim aquí la tardor i, amb ella, la tradició d'anar al bosc a buscar bolets i castanyes. Tanmateix, per tal de ser respectuosos amb l'entorn natural i no interferir en l'aprofitament i conservació dels boscos, us oferim una sèrie d'indicacions i consells.

Marina Millores a la font, a la placeta i al torrent

S'inicien les obres d'arranjament i millora del torrent de les Bruixes, a Santa Coloma de Gramenet

Actuació al torrent de les Bruixes. Autor: XPN
Actuació al torrent de les Bruixes. Autor: XPN
18/10/2018

El torrent de les Bruixes és un espai interfase entre la trama urbana i el medi natural, punt de trobada entre la ciutat de Santa Coloma de Gramenet i la serralada de Marina. Tot l’espai està configurat per l’orografia d’un torrent que recull les aigües de pluja i que recollia l’aigua procedent d’una fuita d’aigua que va ser reparada i que, per tant, transformava la funcionalitat i estructura del torrent i la seva vegetació, per la qual cosa es feia imminent l’actuació sobre el torrent.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.