CAES

Xarxa de Parcs Naturals

FAQ - Preguntas y respuestas frecuentes


Mesures per evitar la transmissió de la COVID-19


Actualitzat, 30 d'octubre de 2020

Des de l'inici de l'etapa de la represa a Catalunya, en el marc de l'emergència sanitària vigent provocada per la COVID-19, les autoritats competents han adoptat diverses mesures, preventives i de control, per protegir la salut i la seguretat de la ciutadania. Amb elles, es vol contenir la propagació de la malaltia, en funció de la situació epidemiològica i assistencial de cada moment, d'acord amb els principis de necessitat i de proporcionalitat. Això comporta la suspensió d'activitats i serveis, així com el tancament d'alguns equipaments en l'àmbit de la Xarxa de Parcs Naturals.
RESOLUCIÓ SLT/27/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. 

Us recordem que l’ús obligatori de mascaretes, la higiene de mans, la distància social de metre i mig i la limitació de la mobilitat només per causes justificades, són els elements sobre els quals pivoten totes les mesures de seguretat sanitàries establertes. 

Per RESPONSABILITAT, sigueu curosos amb el compliment d’aquestes mesures.

 1. Com puc contactar amb les oficines de cada parc?

 2. Estan oberts els aparcaments?

 3. Estan oberts els centres i punts d’informació?

 4. Estan obertes les àrees d'esplai?

 5. Es poden fer Passejades guiades?

 6. Es poden fer activitats esportives organitzades? Com puc tramitar algun permís per a l'organització d'activitats d'ús públic?

 7. Es poden fer activitats culturals i de voluntariat organitzades?

 8. Funciona el Bus Parc als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac?

 9. Puc fer esport a un espai natural?

 10. Com puc tramitar alguna de les subvencions que atorga la Xarxa de Parcs Naturals?

 11. Com puc seguir l’actualitat de la Xarxa de Parc Naturals?


1. Com puc contactar amb les oficines de cada parc?

Algunes oficines dels parcs resten tancades al públic. Moltes atenen visites i consultes de caràcter tècnic en horari convingut. La resta, ofereixen informació general, només per telèfon o per correu electrònic. A sota trobareu l’enllaç al web de cada parc, i telèfons i correus electrònics de contacte.

Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Tel. 938 847 888; en.guilleries@diba.cat

Parc Agrari del Baix Llobregat. Tel. 933 788 190; parcagrari@diba.cat

Parc d’Olèrdola. Tel. 935 971 819; p.olerdola@diba.cat

Parc de la Serralada de Marina. 933 956 336; p.smarina@diba.cat

Parc de la Serralada Litoral. Tel. 937 540 024; p.slitoral@diba.cat

Parc del Castell de Montesquiu. Tel. 938 529 234; p.montesquiu@diba.cat

Parc del Foix. Tel. 977 670 169; p.foix@diba.cat

Parc del Garraf. Tel. 935 971 819; p.garraf@diba.cat

Parc del Montnegre i el Corredor. Tel. 934 727 670; p.montnegre@diba.cat

Parc Natural de la Serra de Collserola. Tel. 932 803 552; ci@parccollserola.net

Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Tel. 938 317 300; p.santllorenc.estena@diba.cat

Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Tel. 938475102; p.montseny@diba.cat


2. Estan oberts els aparcaments?

. Els aparcaments resten oberts.

Recordeu que està prohibit acampar i pernoctar a l’aire lliure als espais naturals protegits (també en autocaravanes) fora dels indrets expressament destinats en aquest ús. Consulteu a la web o a l'oficina del parc respectiu, els allotjaments rurals, àrees d’acampada o càmpings que, si s’escau, cadascun disposa.


3. Estan oberts els centres i punts d’informació?

Sí, tot i que en alguns parcs, només parcialment.

La majoria dels centres i punts d’informació estan oberts al públic, però d'altres estan tancats. Us recomanem que consulteu la web de cada parc.

Utilitzeu els codis QR que trobareu a l’exterior d'alguns equipaments per accedir a mapes, itineraris, consells o recomanacions, ja que no es poden lliurar publicacions en paper. Us recomanen baixar-vos l’app ParcsNaturals per estar al cas de novetats i avisos.


4. Estan obertes les àrees d'esplai?

No. Fins a nou avís les àrees d'esplai i de lleure estan tancades al públic, excepte per a les activitats docents i de lleure infantil i juvenil amb permís. Consulteu a l'oficina del parc respectiu informació addicional.


5. Es poden fer Passejades guiades?

No. Fins a nou avís resten suspeses totes les passejades guiades.


6. Es poden fer activitats esportives organitzades? Com puc tramitar algun permís per a l’organització d’activitats d’ús públic??

No. Fins a nou avís se suspenen totes les activitats esportives organitzades.


7. Es poden fer activitats culturals i de voluntariat organitzades?

No. Fins a nou avís se suspenen les activitats culturals i de voluntariat organitzades.


8. Funciona el Bus Parc als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac?

No. Fins a nou avís se suspèn el servei de transport públic integrat Bus Parc als parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Més informació en els enllaços següents: Bus Parc Montseny; Bus Parc Sant Llorenç


9. Puc fer esport a un espai natural?

Sí, però de manera individual i dins el mateix municipi de residència o termeners, tal i com s'estableix en la RESOLUCIÓ SLT/27/2020, de 29 d'octubrePel que fa a l’esport en grup aquest es podrà fer en grups estables (convivents o contacte diari) únicament.

Si sou un esportista federat, podeu consultar les recomanacions que promou la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya FEEC


10. Puc tramitar alguna de les subvencions que atorga la Xarxa de Parcs Naturals?

Nova informació d'obertura de l'Oficina de Registre de Can Serra a partir del 15 de juny.

. Des del dimecres 18 de març del 2020 està obert el termini per a sol·licitar subvencions per explotacions forestals, empreses agrícoles-ramaderes i de serveis, millora d'habitatges, restauració del patrimoni arquitectònic, entitats culturals i instal·lacions tèrmiques amb biomassa (any 2020-2021). El termini de presentació de les sol·licituds s’inicia el dimarts 2 de juny del 2020 i finalitza el dilluns 6 de juliol del 2020.

El RD 537/2020, de 22 de maig, va disposar la represa o reinici, segons el cas, dels terminis administratius suspesos en aplicació del RD 463/2020, de 14 de març, amb efectes a partir del dia 1 de juny de 2020. Per aquest motiu, es modifica el termini d’execució de les subvencions atorgades fins al 19 d’agost del 2020. Les subvencions podran  justificar-se, entre el 20 d’agost i al 20 de novembre de 2020. Aquesta represa de terminis  no afecta a les subvencions per a les Entitats Culturals.

Trobareu les bases i els formularis aquí.

Per a dubtes i aclariments, podeu posar-vos en contacte amb l'Oficina Tècnica de Parcs Naturals: Tel. 934 022 428, ot.parcsn@diba.cat. Cal recordar que el registre presencial de la Diputació de Barcelona romandrà temporalment tancat, si bé l'Oficina de Registre, ubicada a la planta baixa de Can Serra, tornarà a atendre presencialment la ciutadania a partir del dilluns 15 de juny, de dilluns a divendres, de les 10 a les 13 h. El registre electrònic està operatiu les 24 hores del dia, de dilluns a diumenge.


11. Com puc seguir l’actualitat de la Xarxa de Parc Naturals?

En aquests moments, totes les activitats publicades a l'agenda Gaudim als Parcs estan suspeses o anul·lades. Mentrestant, podeu seguir tota la informació i actualitat a les xarxes socials de la XPN i a L'Informatiu dels Parcs.


Barcelona 30/10/2020

Si teniu algun dubte sobre la Xarxa de Parcs Naturals, us recomanen que visiteu el nostre portal web on trobareu el correus electrònics de les oficines de cada parc; o envieu-nos un correu a xarxaparcs@diba.cat o gs.espaisn@diba.cat i mirarem de canalitzar la vostra petició.

Aquesta informació s’anirà actualitzant mitjançant els canals oficials en funció de les instruccions que es vagin rebent per part de les autoritats sanitàries, així com de la mateixa Diputació de Barcelona.

interest

Mapa de la Red

Mapa de la Red