Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #157 / Del 14 al 20 de juny de 2018
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Poesia als parcs. Lletres i paisatges a l'Alt Pirineu

Xarxa de Parcs Naturals

16/06/2018 hasta el 17/06/2018

Cap de setmana poètic al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Dissabte farem una trobada poètica amb Laia Carbonell i Sònia Moll, i diumenge, una passejada poètica.

Descobertes en família. Un pantà molt especial

Collserola

16/06/2018

Des del Centre d’Informació caminarem fins al Pantà de Vallvidrera. Un cop allà coneixerem la història d’aquest espai i la gran diversitat de flora i fauna que s’hi amaga a través d’un conte.

Nit d’estels a Monistrol de Calders

Sant Llorenç-Obac

15/06/2018

Introducció al coneixement del cel, observació dels astres a ull nu i de planetes amb el telescopi. S'explicarà de manera amena i didàctica la història de l’observació del cel i les llegendes relacionades amb algunes constel·lacions.

Vi, glosa i estrelles

Collserola

15/06/2018

Us convidem a participar en un espectacle lúdic i divulgatiu que ens ajudarà a descobrir les connexions entre el món del vi i els astres del firmament, tot utilitzant la cançó amb text improvisat (glosa), l’astronomia, la poesia i els contes. Hi haurà tast de vins.

Passejada guiada: La comptadora de papallones

Montnegre-Corredor

16/06/2018

El Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS) té per objectiu, entre altres, detectar possibles efectes del canvi climàtic sobre aquests insectes que en poden esdevenir indicadors. N’acompanyarem una de les col·laboradores en la seva tasca setmanal.

6è Dia de les Papallones a Campins

Montseny

16/06/2018

Activitat que ens ajudarà a difondre el món de les papallones i les institucions de Catalunya que hi treballen, i sobretot, a donar a conèixer la feina que fan els col·laboradors voluntaris del projecte de seguiment de les poblacions de papallones diürnes.

Les abelles de l'Obac

Sant Llorenç-Obac

16/06/2018 hasta el 17/06/2018

Dissabte i diumenge al matí veniu a participar d'aquesta activitat d'educació medioambiental relacionada amb el món de les abelles. Fins i tot ens vestirem d'apicultors!

El misteri de la cova de Can Nadal

Litoral

16/06/2018

Quin misteri ens amaga la cova de Can Nadal aquesta nit? El descobrirem tot seguint unes pistes i resolent unes proves... de ben segur que no ens deixarà indiferents aquesta aventura! 

Visita guiada: Què és una deixalleria?

Montnegre-Corredor

16/06/2018

Vols saber què és una deixalleria? Quins residus s'hi poden portar? Com es gestiona? El dissabte 16 de juny farem una visita guiada per les instal·lacions de la deixalleria municipal de Fogars de la Selva i seguidament farem un joc familiar sobre recollida selectiva.

6è Dia de les Papallones. Itinerari per conèixer-les

Marina

17/06/2018

Itinerari circular curt i amè, on gaudirem de la fauna i la vegetació de l’indret. Durant la sortida aprofitarem per conèixer la biologia, les tècniques d’estudi (BMS Butterfly Monitoring Sheme) i les diferents espècies de papallones de la serralada de Marina. 

Marxa Nòrdica. Puig de l'Àliga i serra de Curull

Montesquiu

17/06/2018

Aquesta ruta l’hem escollida per la bellesa dels seus boscos; el sender desfila enmig de frondoses fagedes i rouredes. Des del puig de l’Àliga gaudirem d'una vista espectacular.

Coneguem l'avenc de l'esquerrà, el més profund del Garraf

Garraf

17/06/2018

Anirem fins l’Avenc de l’Esquerrà, el més profund del Parc Garraf i de camí coneixerem les principals característiques d’aquest massís i els rasclers i fòssils que amaga.

Terra de bruixes i plantes remeieres

Montseny

17/06/2018

Del 1618 al 1622, a Viladrau van ser condemnades i executades 14 dones per bruixeria. Una passejada pels boscos per descobrir els remeis que ens ofereixen les plantes.

Les herbes de Sant Joan a la Vall d'Horta

Sant Llorenç-Obac

17/06/2018

En aquesta passejada, acompanyats de la Núria Ferrando, ens fixarem en la varietat de plantes interessants que tenim en aquest entorn privilegiat, quines propietats tenen i què en podem fer.

Pedra i natura a Sant Pere de Vallhonesta

Sant Llorenç-Obac

17/02/2019

Passejada guiada pel terme de Sant Vicenç de Castellet per gaudir del patrimoni natural, cultural i històric de la vall de Vallhonesta, centrant-nos en l'extracció i els usos de la pedra.

D'excursió amb... Depana. Caminants Collserola

Collserola

19/06/2018

Us proposem descobrir el Parc de la mà d’alguna de les entitats del territori que se’l coneixen abastament.
Itinerari matinal de 4 a 5 h de durada.

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram