Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #177 / del 29 de novembre al 5 de desembre de 2018
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Xerrada: Els herbaris històrics

Montseny

29/11/2018

Descobrirem com les llibretes de camp i correspondència catalogades en els arxius ens ajuden a documentar els herbaris històrics que es conserven a l'Institut Botànic de Barcelona.

Estels, ermites i esglesioles

Collserola

29/11/2018

Un passeig fins a l’ermita de Sant Iscle per conèixer la seva història. Allà alçarem la vista per descobrir quins estels i constel·lacions s’observen.

Inauguració i lliurament dels premis del XXIV Concurs de Fotografia

Olèrdola | Foix | Garraf

30/11/2018

Inauguració i lliurament dels premis del XXIV Concurs de Fotografia del Parc del Garraf, del Parc d’Olèrdola i del Parc del Foix, a la Sala Margarida Xirgu de la Biblioteca Ramon Fernández Jurado.

Ruta teatralitzada inclusiva: 'Emboscada, un viatge pels sentits'

Sant Llorenç-Obac

30/11/2018

Estrenem una nova ruta inclusiva que es realitza al llarg de l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac fins l'Obac vell, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i en el qual intervenen dos actors i un educador ambiental.

Sopar maridat: El Peix de temporada

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals | Olèrdola

30/11/2018

Sopar cuinat, servit i presentat pels alumnes de l’Escola d'Hostaleria de Castelldefels, amb col·laboració del Parc a taula, de la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú, la D.O. Penedès, Celler Credo, Can Ràfols dels Caus i Celler de l'Hospital Sant Joan Baptista de Sitges.

Passsejada guiada: El Sot de Ca l’Oller

Montnegre-Corredor

01/12/2018

Passejada pels fondals de la riera de Ca l’Oller, on el bosc de ribera troba les millors condicions per desenvolupar-se. Sortint del sot, els alzinars, conreus i espais oberts recentment recuperats ofereixen un trencaclosques ambiental amb una elevada biodiversitat.

Ruta inclusiva: 'Aigua, un viatge pels sentits'

Montseny

01/12/2018

Itinerari inclusiu i teatralitzat que es realitza al llarg del recorregut adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, al Parc Natural del Montseny.

Els tions han arribat al bosc d'Olèrdola

Olèrdola

01/12/2018 hasta el 02/12/2018

Voleu introduir els nens en la màgia del tió? Farem un breu recorregut en el qual coneixerem el seu origen i seguirem els rastres i les pistes que deixen els tions pel bosc. 

Oriol, l'esquirol

Litoral

01/12/2018

Un itinerari a través d’un conte per als més petits de casa. Anirem descobrint el camí amb les diferents aventures del nostre amic Oriol, l’esquirol, fins arribar a Sant Mateu.

   

Rastres de tòfona

Montesquiu

01/12/2018

'Temps de tòfona' és una manera de viure, d’entendre la natura i l’univers de la tòfona, que us oferirà la possibilitat de viure l'experiència única de buscar tòfones silvestres.

Festa de la Marató de TV3

Montnegre-Corredor

01/12/2018

Festa amb diverses activitats que porta per objectiu recollir fons per destinar-los íntegres a la Fundació de la Marató de TV3, que enguany tracta sobre el càncer.

Maria Peix. 'Fragments'. Exposició a la Cabanya del Castell

Montesquiu

01/12/2018 hasta el 27/01/2019

Una exposició de fragments de projectes, vivències, experiments i anàlisi amb llapis, carbonet, pastel d'oli i maquillatge sobre paper canson.

Fonts de Collserola a Nou Barris

Collserola

01/12/2018

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Farem el manteniment i la millora del recinte d’alguna font d’aquesta zona i del seu camí d’accés.

El paisatge des de Sant Mateu

Litoral

02/12/2018

Itinerari d’interpretació natural i paisatgística. Sant Mateu, el punt més alt de la Serralada Litoral maresmenca, gaudeix d’unes vistes molt privilegiades. Durant tot el camí en podrem anar descobrint la geologia i la vegetació.

El Parc de Vallvidrera: un parc dins un Parc

Collserola

01/12/2018

En aquesta passejada coneixerem la història d’alguns elements arquitectònics destacats que trobarem caminant cap a Santa Maria de Vallvidrera i fins al funicular.

Paisatges amb sabor d’aquí: horta i oliveres al Puig Madrona

Collserola

01/12/2018

Ascensió al Puig Madrona que es veurà recompensada amb les vistes que trobarem al cim, i de baixada, amb la visita a l’explotació agrària que acull als seus peus: Can Monmany.

De Sant Julià a Sant Martí

Montseny

02/12/2018

Caminada per l’antic camí que unia el poble de Montseny amb Montseny d’Amunt. Reviurem com era la vida allà abans de l’arribada de l’electricitat, de la construcció de les carreteres, quan no hi havia telèfon ni cotxes… 

Les tines de la vall del Flequer

Sant Llorenç-Obac

02/12/2018

Les tines, que servien per elaborar el vi al mig de la muntanya, tenen un gran valor històric i són una construcció única –bona part de l’estructura és feta amb pedra seca–, ja que només les trobem a la part meridional del Bages.

Tot trescant per Vallmanya

Montnegre-Corredor

02/12/2018

Tot trescant des de la plana al·luvial de la Tordera, Vallmanya és porta d’entrada als relleus més alterosos del Montnegre i punt de contacte entre aquests dos mons. Veniu i descobrireu la seva riquesa.

Viu el Garraf amb els més menuts

Garraf

02/12/2018

Gimcana de pistes per descobrir la fauna i la flora del Garraf que podeu fer amb els més menuts de la família. Es farà a l’itinerari botànic de La Pleta. Inclou la projecció d’un audiovisual del Parc del Garraf i recursos didàctics.

Ir arriba

Altres activitats

Taller: Insectes, crancs i aranyes a les vostres mans!

Montseny | Xarxa de Parcs Naturals

02/11/2018 hasta el 30/11/2018

Exposició fotogràfica del XXIII Concurs de Fotografia

Olèrdola | Foix | Garraf

31/10/2018 hasta el 30/11/2018

Exposició de cistelleria al Museu de la Pagesia

Montnegre-Corredor

01/01/2019 hasta el 31/05/2019

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram