Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #274 / Del 8 al 12 d'abril de 2021
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

El butlletí Gaudim als Parcs canvia de data d’enviament

Xarxa de Parcs Naturals

08/04/2021

A partir de la setmana del 12 d’abril l’enviament del butlletí d’activitats Gaudim als Parcs serà setmanalment els dimarts.

Ruta inclusiva 'Emboscada, un viatge pels sentits'

Sant Llorenç-Obac

10/04/2021

Ruta inclusiva teatralitzada al llarg de l'itinerari adaptat de la Casa Nova de l'Obac en el qual intervenen dos actors i un educador ambiental.

Pedaleja en una e-bike per un entorn natural excepcional.

Garraf

10/04/2021

Passejada en bicicleta elèctrica de muntanya. Gràcies al motor incorporat en la bicicleta el recorregut serà fàcil i divertit. Gaudiràs d'un entorn espectacular al voltant del Parc del Garraf.

Anem a cercar dofins i balenes al Garraf!

Garraf

10/04/2021

Sortida científica d’albirament de cetacis en llanxa per les costes del Garraf amb l’equip d’experts de l’Associació Cetàcea on podrem veure com estudien els diferents cetacis i el medi marí.

Visita guiada a l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles

Guilleries-Savassona

10/04/2021

A través de les pedres d'aquesta joia del romànic osonenc, Sant Esteve de Tavèrnoles, coneixerem la història d'aquest municipi que forma part de l'Espai Natural Guilleries-Savassona i que guarda tant encant.
 

D'excursió pel Sistema Solar al Parc del Garraf

Garraf

10/04/2021

Des de l’Observatori situarem els planetes a escala. Prendrem consciència de l’espai interplanetari i de com es veuen el Sol i els planetes des de qualsevol altre.

Iniciació a l'observació d'ocells a la Serralada Litoral. Sessió teòrica

Litoral

10/04/2021

Què necessitem per començar a observar ocells? Com ho hem de fer perquè sigui fàcil? Començarem a practicar observant i escoltant els ocells més comuns de la serralada Litoral.

Iniciació a l'observació d'ocells a la Serralada Litoral. Sortida de camp

Litoral

11/04/2021

Descoberta dels ocells que podem trobar a la serralada Litoral, tot fent una passejada on anirem aprenent els seus secrets i escoltarem els sons que fan. Activitat relacionada amb el monogràfic del dia anterior. 

Serrat Alt i castell dels Torelló. Marxa nòrdica

Montesquiu

11/04/2021

Ens endinsarem a la zona de Vidrà, on destaquen les fagedes, les rouredes i els prats muntans, així com diverses fonts, salts d’aigua i arbres monumentals. Descobrirem un d’aquells llocs insòlits que val molt la pena de visitar: l’Hort de Getsemaní.

Passejant pels ponts perduts. Passejada guiada

Montseny

11/04/2021

Una passejada per ponts amb història que formen part del camí dels Ponts Perduts: el pont de la Noguerola, el de la Sala i el de les Cabres. Ponts de bosc que servien per passar el bestiar als emprius, zones comunals de pastura. 

Gimcana en família a Castellet

Foix

11/04/2021

Diverses proves i jocs amagats pel poble de Castellet us faran descobrir quines plantes i animals viuen al Parc del Foix. Orienteu bé el mapa!

Guisla, la remeiera d'Olèrdola

Olèrdola

11/04/2021

La Guisla va néixer a Olèrdola l’any 1003. La seva picardia us ensenyarà els secrets antics de les plantes remeieres. Al final de l'activitat farem una manualitat que ens endurem de record.

Boscos pel canvi climàtic. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

11/04/2021

Al Parc del Montnegre i el Corredor s’estan duent a terme diversos projectes amb l’objectiu d’estudiar i aplicar tècniques per adaptar els nostres boscos a l’amenaça del canvi climàtic. El projecte LIFE MixForChange n’és un d’ells i el coneixerem de la mà dels seus responsables.

El combat d’Arbúcies. Passejada guiada

Montseny

11/04/2021

Dins les Jornades de Recreació Històrica, us convidem a conèixer els escenaris de la batalla de gener de 1714. Visitarem un campament de Miquelets i resseguirem la riera d’Arbúcies, fins al Molí de les Pipes. Tornarem a temps per assistir a la recreació del combat (2 km d’anada).

Passejada guiada. La riera de Gaià

Sant Llorenç-Obac

11/04/2021

Passejada guiada en què veurem formacions geològiques d’origen fluvial, com ara les terrasses o els talussos de material sedimentari tou, erosionats per l’acció de l’aigua.

Espeleologia a l'avenc Emili Sabaté

Garraf

11/04/2021

Davallarem per cordes a l'avenc per un pou de 25 metres i descobrirem la seva sala. Podrem gaudir del sllenci, de les formacions i amb una mica de sort algun ratpenat.

Descobrim el món de les torneries, a Torelló

Montesquiu

11/04/2021

A la Vall del Ges hi ha torneries des del segle XIV les quals van ser les precursores de gran part de la indústria actual del territori. Us oferim una visita guiada per diferents punts rellevants d'aquesta indústria fins al Museu de la Torneria on descobrirem com funcionava l'ofici.

Ruta per descobrir la prehistòria del Garraf

Garraf

11/04/2021

En aquesta excursió visitarem els jaciments prehistòric trobats al plans superiors de la banda nord del polié de Begues. En ells descobrirem els vestigis de l’activitat humana dels antics habitants del territori del massís de Garraf durant la prehistòria.

Vols col·laborar? Seguiment d'espècies exòtiques invasores

Collserola

11/04/2021

Itinerari guiat pels entorns de Can Soler amb l’objectiu de geolocalitzar i caracteritzar els focus d’aquelles espècies exòtiques que presenten un comportament invasiu pels ecosistemes mediterranis. Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi!

Arbres i animals. Animals i arbres, a Viladrau

Montseny

11/04/2021

Passejada familiar de baixa dificultat resseguint camins i corriols que despertaran l’esperit aventurer dels més petits i dels que no ho sou tant. La visita és molt vivencial! Recomanada per a joves i infants a partir de 4 anys.

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

11/04/2021

Recorregut a peu per diversos paratges de Granera durant el qual coneixerem plantes silvestres i els seus usos medicinals i gastronòmics. Tots els diumenges fins al 27 de juny.

Josep Nogué 'L’art del naufragi'. Oli sobre tela

Montesquiu

03/04/2021 hasta el 25/04/2021

Exposició de pintura de Josep Nogué. La pintura és l’art de capturar l’instant i deixar-lo fixat. De res serveix, però, si no arriba a la gent, i perquè això no passi hem recollit, com el Carpathia, quelcom del que se n’ha pogut salvar.

Ir arriba

Altres activitats

Visites guiades a les abelles de l'Obac

Sant Llorenç-Obac

06/03/2021 hasta el 31/10/2021

8è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina

Marina

23/02/2021 hasta el 05/06/2021

Ir arriba

Properament

Ruta inclusiva 'Camins, un viatge pels cinc sentits'

Montnegre-Corredor

17/04/2021

Ruta teatralitzada inclusiva, de poc menys d'un quilòmetre i mig, que transita per part de l'itinerari "la plana del Corredor". No està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable.

La plana agrícola de Palafolls. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

17/04/2021

La Tordera ha fet la plana fèrtil a cops d’inundació. Com es compatibilitza conreu amb torderada? És un bon moment per revisar la manera com utilitzem els recursos naturals i per repensar les nostres prioritats davant la crisi ambiental i climàtica que estem vivint.

Els colors del bosc. Passejada guiada

Montseny

18/04/2021

Passejarem pel Montseny i coneixerem curiositats artístiques que ens amaguen els arbres, les flors i les fulles. Descobrirem com fabricar pigments naturals, com transferir textures o com utilitzar els elements naturals per inspirar-nos en una petita obra d’art.

La roureda de Tordera. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

18/04/2021

El roure pènol és excepcional a prop de mar. De fet és excepcional a tot Catalunya, i a Tordera en tenim una petita mostra. Malmès fa un parell d’anys, veurem com es recupera d’una tala no autoritzada que n’afectà greument la dinàmica natural.

Del torrent de la Font - turó de l’Enric als horts ecològics de Sant Jeroni de la Murtra. Tastet ecològic

Marina

18/04/2021

Caminant per paisatges fortament humanitzats, coneixerem diferents ecosistemes d’aquest espai natural protegit. Per acabar el matí, es farà un petit tastet ecològic.
 

 

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram