Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #254 / Del 24 al 30 de setembre de 2020
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Ruta inclusiva 'Aigua, un viatge pels sentits'

Montseny

26/09/2020

Itinerari inclusiu i teatralitzat que es realitza al llarg del recorregut adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

Anem a cercar dofins i balenes al Garraf!

Garraf

26/09/2020

Sortida científica d’albirament de cetacis en llanxa per les costes del Garraf amb l’equip d’experts de l’Associació Cetàcea. Podrem veure com estudien els diferents cetacis i el medi marí.

Fotografiem la natura

Litoral

26/09/2020

Minicurs d’iniciació a la fotografia de natura i paisatge. Aprendrem trucs per trobar les imatges més interessants i els posarem en pràctica. Per acabar, visualitzarem i comentarem les fotografies fetes durant el matí. Cal portar càmera de fotos.

Nit d'estels a Cànoves i Samalús

Montseny

26/09/2020

Introducció teòrica i visionat a ull nu i amb telescopi del cel. Dirigida per l’Inés Dibarboure de Blau El Planetari. Podrem observar la lluna creixent, Júpiter i Saturn. L’activitat és gratuïta, però les places són limitades.

El vi, la vinya, el sol i el sòl

Montnegre-Corredor

26/09/2020

La vinya ha estat cabdal per a la cultura i el paisatge mediterranis durant mil·lennis. Vinya, suro i castanyers van anar de bracet en temps d’exportació a les Amèriques. A Arenys de Munt descobrirem una iniciativa interessant i diferent.

Un dia amb el pastor del Garraf

Garraf

26/09/2020 fins al 27/09/2020

Traurem el ramat en direcció a les pastures on podreu veure treballar el gos d’atura i conèixer diferents paratges del Parc del Garraf. Durant la visita us explicarem la feina del pastor i ens relaxarem escoltant les esquelles del ramat.

Geologia, paisatge i dibuix: GeoloSketcher

Sant Llorenç-Obac

26/09/2020

Trobada d'aficionats al dibuix (de totes les edats) que els agrada el paisatge i la geologia. Compartirem la nostra afició i dibuixarem en un entorn natural privilegiat. Aprofitarem que ens acull la Muntada per tastar els seus vins 5quarteres

Montseny és cultura: Sant Marçal, una vall amb història

Montseny

26/09/2020

Sortida al voltant de l'església de Sant Marçal, per conèixer la seva història i traslladar-nos a l'època de la seva construcció. Gaudirem del paisatge del Montseny, envoltats per les muntanyes de les Agudes i el Matagalls, a la capçalera de la Tordera.

Els sons de la nit. Escoltem els ratpenats

Garraf

26/09/2020

Heu sentit mai com criden els ratpenats? La passejada us permetrà escoltar els crits d’aquests desconeguts mamífers nocturns i conèixer les seves singulars característiques.

Viu el parc! Nit d’estels a Folgueroles - ACTIVITAT ANUL·LADA -

Guilleries-Savassona

26/09/2020

 - ACTIVITAT ANUL·LADA -

Observació astronòmica El cel a la tardor a càrrec de l'Agrupació Astronòmica d'Osona. també gaudirem d'un recitat de poemes, Al Cel, a càrrec de Margarida Tió. No us ho perdeu!

Del castell de Montesquiu al castell de Besora

Montesquiu

27/09/2020

Un itinerari circular ens descobrirà les restes del castell de Besora, centre històric del territori. Des del pla del Revell gaudirem d'unes vistes precioses dels Pirineus, el Pedraforca, el Puigmal, la serra de Bellmunt i el Montseny.

Passejada guiada. Arbres i animals. Animals i arbres

Montseny

27/09/2020

Passejada familiar de baixa dificultat resseguint camins i corriols que despertaran l’esperit aventurer dels més petits i dels que no ho sou tant. La visita és molt vivencial! Recomanada per a joves i infants a partir de 4 anys.

Vols col·laborar? Neteja de deixalles dins del Let’s Clean Up Europe!

Collserola

27/09/2020

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi! Activitat de recollida i classificació de deixalles a la zona de la masia de Can Soler.

El Montseny, muntanya d’ametistes. Guerau de Liost i Rusquelles

Montseny

27/09/2020

Farem una passejada pels vorals dels sis avets i el barri de les Paitides per conèixer d’on ve el nom de les dones d’aigua i els poemes de Jaume Bofill i Mates, Guerau de Liost, quan escriu sobre el Montseny com la muntanya d’ametistes.

Itinerari geològic per la serra de Puig Gil, el ponent del Parc

Sant Llorenç-Obac

27/09/2020

Recorregut pel costat de la riera de Santa Creu, on veurem diferents tipus de roca sedimentària. Sortida que requereix una certa preparació.

Fem un punt de llibre amb elements naturals

Garraf

27/09/2020

Farem una passejada pels entorns de Cal Ganxo on aprofitarem per recollir elements naturals amb els quals farem un bonic punt de llibre.

Formatges de cabra artesans: com fer-los

Garraf

27/09/2020

Taller en què veurem com es transforma la llet de cabra en els seus derivats com el mató, el formatge fresc, el tendre o el curat, que és el que elaborem a la Granja Escola Can Pere. Farem el nostre mató per endur-nos-el a casa.

Els bolets amb uns altres ulls a Collformic

Montseny

27/09/2020

Ens endinsarem en el fascinant món dels bolets fent una passejada per l’entorn de Collformic. Descobrirem els bolets més curiosos, ens familiaritzarem amb els més comuns i aprendrem a identificar les espècies més importants.

La Garriga Viu el parc

Montseny

27/09/2020

Espectacle d'animació infantil a càrrec d’en Fefe i Cia. Viu el parc! és una excel·lent oportunitat per conèixer i descobrir el patrimoni natural i cultural, així com tots els racons i indrets del Parc Natural del Montseny. Veniu a gaudir-ne!

Visita al Castell de Vacarisses

Xarxa de Parcs Naturals | Sant Llorenç-Obac

26/09/2020

Visita guiada pel Castell de Vacarisses que data d'entre els segles XII i XIII. Un edifici a través del qual es pot explicar la història del poble de Vacarisses. L'últim dissabte de cada mes.

Anar a dalt

Altres activitats

Exposició: Bisaurart. Diferents disciplines artístiques

Montesquiu

05/09/2020 fins al 01/11/2020

Exposició: '40 anys d'educació ambiental i conservació'

Montseny

24/09/2020 fins al 19/10/2020

Observació de la migració de les aus rapinyaires

Collserola

12/09/2020 fins al 04/10/2020

12è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Litoral

06/07/2020 fins al 15/10/2020

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram