Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #275 / Del 13 al 19 d'abril de 2021
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Ruta inclusiva 'Camins, un viatge pels cinc sentits'

Montnegre-Corredor

17/04/2021

Ruta teatralitzada inclusiva, de poc menys d'un quilòmetre i mig, que transita per part de l'itinerari "la plana del Corredor". No està adaptat, però per la configuració amable del terreny és fàcilment transitable.

Els sons de la nit. Escoltem els ratpenats

Garraf

17/04/2021

Heu sentit mai com criden els ratpenats? Sabeu que els seus crits són ultrasònics? La passejada us permetrà escoltar els crits d’aquests desconeguts mamífers nocturns i conèixer les seves singulars característiques.

Les orquídies silvestres

Montesquiu

17/04/2021

Recorrerem els boscos del Parc del Castell de Montesquiu a la cerca d'orquídies silvestres per conèixer en quins hàbitats les podem trobar i aprendre a identificar-les.

Concert de Dos x Quatre

Litoral

17/04/2021

Concert de Dos x Quatre, agrupació coral a cappella, amb un repertori molt variat de música antiga, swing i folklore popular, dins el marc del programa cultural Viu el parc.

Passejada temàtica. Petits mamífers del Parc

Collserola

17/04/2021

Al bosc de Collserola hi viuen petits mamífers que són difícils d’observar perquè es mouen quan es fa fosc. En aquest recorregut ens mourem pels hàbitats on poden viure i coneixeràs alguns rastres que ens poden ajudar a identificar-los i la problemàtica que pateixen.

La plana agrícola de Palafolls. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

17/04/2021

La Tordera ha fet la plana fèrtil a cops d’inundació. Com es compatibilitza conreu amb torderada? És un bon moment per revisar la manera com utilitzem els recursos naturals i per repensar les nostres prioritats davant la crisi ambiental i climàtica que estem vivint.

El renaixement de la masia de Can Puig - ACTIVITAT ANUL·LADA

Collserola

17/04/2021

Agafa el cabàs i vine a fer un passeig entre boscos fins arribar a la finca de Can Puig, al Papiol, on trobareu productes de l’horta marca garantia Collserola. A càrrec de Pilar Herrero, biòloga i educadora ambiental.

Biodiversitat al Parc Natural. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

18/04/2021

Itinerari guiat per un camí planer que visita algunes zones soleies i obagues del massís. Coneixerem algunes de les comunitats vegetals que podem trobar al massís, com la brolla de terra baixa i l'alzinar.

Els colors del bosc. Passejada guiada

Montseny

18/04/2021

Passejarem pel Montseny i coneixerem curiositats artístiques que ens amaguen els arbres, les flors i les fulles. Descobrirem com fabricar pigments naturals, com transferir textures o com utilitzar els elements naturals per inspirar-nos en una petita obra d’art.

La roureda de Tordera. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

18/04/2021

El roure pènol és excepcional a prop de mar. De fet és excepcional a tot Catalunya, i a Tordera en tenim una petita mostra. Malmès fa un parell d’anys, veurem com es recupera d’una tala no autoritzada que n’afectà greument la dinàmica natural.

S’acosta Sant Jordi! Fem un punt de llibre amb elements naturals

Garraf

18/04/2021

S'acosta Sant Jordi i hem d'estar ben preparats! Farem una passejada pels entorns de Cal Ganxo per a conèixer les característiques del massís del Garraf i aprofitarem per recollir elements naturals amb els que farem un original punt de llibre.

Pedra i natura a Sant Pere de Vallhonesta

Sant Llorenç-Obac

18/04/2021

Passejada guiada pel sector oriental del terme de Sant Vicenç de Castellet per gaudir del patrimoni natural, cultural i històric de la vall de Vallhonesta, centrant-nos en l'extracció i els usos de la pedra.

Les històries d’en Serrallonga tal com s’expliquen a Viladrau

Montseny

18/04/2021

Una aventura per descobrir un personatge català de llegenda, seguint els camins i corriols per on ell va passar ara fa més de 400 anys: en Joan Sala i Ferrer conegut com en Serrallonga. Veniu, apropeu‐vos a un dels personatges més fascinants de la història de Catalunya. 

La gimcana del Parc d'Olèrdola: l'estrany viatger i el seu mapa

Olèrdola

18/04/2021

Un estrany viatger vingut d’orient va ser el primer en estudiar els secrets de les muntanyes d’Olèrdola fa molt de temps, els nostres historiadors han trobat l'antic mapa que va dibuixar i ara ens disposem a trobar el seu secret més ben amagat.

Descobreix els usos de les plantes del Parc del Garraf

Garraf

18/04/2021

Passejada guiada pels voltants d’una masia tradicional catalana per a la identificació i coneixement dels usos de plantes medicinals, alimentàries i d’altres. Després es realitzarà un taller de plantes medicinals al jardí de la masia.

Jocs Florals a l'Espai Montseny de Viladrau

Montseny

18/04/2021

Concurs literari que té per objectiu fomentar i promoure la creació literària dels autors i autores del municipi i de la zona. A les 12h es farà l’entrega de premis i a continuació s’inaugurarà la nova Sala de Lectura.

40 anys de conservació i educació ambiental al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny

Montseny

14/04/2021 fins al 29/04/2021

L'exposició presenta cinc mòduls organitzats temàticament al voltant de tres elements com són: el Montseny com a escola de natura, com a espai viu i com a patrimoni mil·lenari. 

8è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina

Marina

23/02/2021 fins al 05/06/2021

Si t’agrada la fotografia i la natura aquest és el teu concurs! Visita el Parc de la Serralada de Marina, fes fotos i participa. El tema del concurs és el Parc de la Serralada de Marina. Una terra antiga i viva. Pots guanyar premis de fins a 300€!

Anar a dalt

Altres activitats

Passejades trementinaires per Granera

Sant Llorenç-Obac

18/04/2021

Josep Nogué 'L’art del naufragi'. Oli sobre tela

Montesquiu

03/04/2021 fins al 25/04/2021

Visites guiades a les abelles de l'Obac

Sant Llorenç-Obac

06/03/2021 fins al 31/10/2021

Anar a dalt

Properament

Matinal d’ocells. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

24/04/2021

El meandre de la Tordera a Sant Cebrià de Fogars és màgic. Màgic pel comunidor edificat al costat de l’església i per la diversitat d’ocells que congrega el riu, l’aiguabarreig amb les rieres i la varietat d’hàbitats forestals i agrícoles de la zona.

Curs d'iniciació a la marxa nòrdica

Olèrdola

24/04/2021

Curs d’iniciació a la marxa nòrdica en mans d’un titulat alfa coach en què podreu aprendre a caminar amb els bastons. Una combinació perfecte d’esport i salut alhora que podreu gaudir del bonic paisatge del Parc d’Olèrdola.

Els ocells de primavera a la Vall d'Horta

Sant Llorenç-Obac

25/04/2021

La primavera és una època molt interessant per observar ocells. En aquesta sortida, tot passejant amb l’Israel Estopà, biòleg, aprendrem a identificar diferents grups d’ocells i els seus hàbitats i costums.

Madrones i llitons. Llegendes de vora l’aigua

Guilleries-Savassona

25/04/2021

Us proposem una passejada per indrets màgics. Racons d’aigua que atrauen la curiositat de petits i grans per ser el lloc secret d’éssers fantàstics com les madrones i els llitons. Pareu l’orella, que també hi sentireu la veu dels ocells i els arbres!

Passejada guiada. Amb ulls de pagès

Montseny

25/04/2021

Una passejada tranquil·la pels camins que envolten el Sant Martí del Brull en què compartirem els records d’algú que els ha vist canviar durant els darrers cinquanta anys.

Els Munts des de Solallong. Marxa nòrdica

Montesquiu

25/04/2021

Iniciem el recorregut a Solallong i caminem sota l’atenta mirada del santuari dels Munts, que ens acompanyarà durant tot el recorregut fins a arribar-hi. Des de dalt gaudirem d’unes vistes espectaculars del Bisaura i del Pirineu

Descobreix l’interior del massís del Garraf : la Cova Negra

Garraf

25/04/2021

Itinerari fins les entranyes de la cova Negra, d’uns 25 metres de llargada. Després d’una gatera d’uns 5 metres, gaudirem de la bellesa de les formacions calcàries de la sala principal.

Un passeig per la geologia de la Serralada de Marina

Marina

25/04/2021

Les roques ens parlen dels 300 milions d’anys d’història de la Serralada de Marina. Aprofitarem el passeig per conèixer les masies de Pomar i Canyet i el poblat ibèric del turó d’en Boscà.

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram