Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #283 / Del 8 al 14 de juny de 2021
Twitter Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Vols col·laborar? Tasques de voluntariat a Can Calopa

Collserola

10/06/2021

Què et semblaria venir un dia al Parc a col·laborar en la millora d’algun dels seus espais? Si tens temps i ganes, et convidem a participar-hi!

Nits d'astronomia. Bacus, Ariadna i la corona boreal

Collserola

11/06/2021

A tres dies del solstici, ens pararem a observar el meravellós firmament nocturn i celebrarem l’entrada de l’estació calorosa a l’hemisferi nord.

Festival a Granera: La veu de Syrinx

Sant Llorenç-Obac

12/06/2021

Concert de cançons tradicionals catalanes, occitanes i basques a càrrec de La veu de Syrinx, un projecte musical que desplega el so de la veu i de la flauta.

Visita guiada a l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles

Guilleries-Savassona

12/06/2021

Visita guiada en què coneixerem els orígens i desenvolupament de l'església romànica de Sant Esteve de Tavèrnoles, joia del romànic osonenc, així com la història d'aquest municipi.

Visita al Castellot, el castell de Rocafort

Sant Llorenç-Obac

12/06/2021

Passejada planera fins al castell de Rocafort. En funció del grup i el temps es visitarà Cal Tosques i Cal Lleonart, amb magnífiques vistes al pla del Bages i el Prepirineu.

Passejada temàtica a Collserola. SOS invasores!

Collserola

12/06/2021

En aquest recorregut detectarem la presència d’espècies vegetals o animals introduïdes o que proliferen a la serra de Collserola i coneixerem com actuar per contribuir a la seva erradicació.

Les escultures de Monistrol ens parlen

Sant Llorenç-Obac

12/06/2021

Visita guiada a algunes de les escultures de la col·lecció Fèlix Estrada Saladich de Monistrol de Calders. Un recorregut que permet conèixer unes obres escultòriques representatives de la segona meitat del segle XX.

Taller participatiu: Diàlegs amb la Natura

Guilleries-Savassona

13/06/2021

Farem petites creacions artístiques de Land Art, efímeres i respectuoses amb la natura, amb elements trobats in situ com pedres, fulles, branques, terra... L'activitat finalitzarà amb una tertúlia participativa.

Entre plantes remeieres. Passejada guiada

Montseny

13/06/2021

Passejarem per corriols i camins ben florits i gaudirem de la descoberta d’una munió d’herbes medicinals i culinàries. Descobrirem com diferenciar plantes útils i tastarem més d’un fruit mengívol. Una sortida per fer salut!

Visita guiada a l'Arbreda del Pertegàs

Montnegre-Corredor | Montseny

13/06/2021

No us perdeu aquesta visita guiada en què coneixerem aquest espai d'arbres de gran valor monumental, històric, científic i cultural, de la mà de la coordinadora del projecte Observatori Rivus, Sònia Sànchez.

Colors i olors del parc, passejant per les vinyes (PLACES EXHAURIDES)

Marina

13/06/2021

El paisatge de Tiana i la seva relació amb l’home vist des del punt de vista naturalístic. En aquesta passejada per les vinyes periurbanes de Tiana, coneixerem el terrer de la DO Alella, la seva flora i fauna. Completarem la sortida amb la visita a un celler

Vivim la serralada Litoral medieval! Visita teatralitzada

Litoral

13/06/2021

La serralada Litoral ha tingut presència humana des de principi dels temps, durant l’època medieval també. Coneixerem algunes històries, de la mà d’un habitant d’aquella època, fent una passejada fins a les restes del castell de Sant Miquel.

La meva llibreta de natura i les plantes aromàtiques

Foix

13/06/2021

Ruta de natura amb els menuts de la casa en què ens farem una llibreta de camp per anotar tot allò que anem descobrint. Passarem entre vinyes i boscos, buscarem fruits, fulles i rastres dels animals que hi viuen.

Arbres i animals. Animals i arbres. Passejada en família

Montseny

13/06/2021

Passejada familiar de baixa dificultat resseguint camins i corriols que despertaran l’esperit aventurer dels més petits i dels que no ho sou tant. La visita és molt vivencial! Recomanada per a joves i infants a partir de 4 anys.

AvanCEM per una platja neta! al Centre d'Estudis del Mar

Garraf

13/06/2021

Activitat centrada en la problemàtica de les deixalles marines, en la que es fa un seguiment periòdic mensual de les deixalles que s'acumulen a la platja de davant del Centre d'Estudis del Mar.

Passejada teatralitzada: Joan Oliver al Marquet de les Roques

Sant Llorenç-Obac

13/06/2021

Recorrent aquest entorn que el va fer tan feliç, reviurem la vida de Joan Oliver, el moment històric en què va viure i la seva obra d’una forma vivencial i teatralitzada.

Jornada ornitològica a Viladrau

Montseny

13/06/2021

Jornada dedicada a la descoberta dels ocells de l’entorn de Viladrau, amb activitats per a tota la família: sortides guiades, conta-contes, projeccions... Us hi esperem!

Visita guiada a la Cova de Mura

Sant Llorenç-Obac

05/06/2021 fins al 30/11/2021

Recorregut des del poble de Mura fins a la Cova, amb l'acompanyament d'un guia, amb interpretació del patrimoni durant el recorregut i a l'interior de la Cova.

13è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Litoral

07/06/2021 fins al 15/10/2021

Iniciem una nova edició del concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral del 2021, amb el tema "El Parc i les emocions". Convidem tots els amants de la fotografia a participar-hi!

Visites guiades a les abelles de l'Obac

Sant Llorenç-Obac

06/03/2021 fins al 31/10/2021

Activitat d'educació mediambiental relacionada amb el món de les abelles. A prop de les arnes ens vestirem d'apicultor/a encendrem el fumador i obrirem el rusc per veure i explicar el que vagi sortint. Tots els dissabtes i diumenges.

Anar a dalt

Altres activitats

Les quatre estacions del Petitó

Montnegre-Corredor

08/06/2021

Dibuixem el Parc de la Serralada de Marina!

Marina

24/05/2021 fins al 15/06/2021

Jordi Palli, Ferro bell. Escultura a la Cabanya del Castell

Montesquiu

05/06/2021 fins al 27/06/2021

Anar a dalt

Properament

Poesia als parcs, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Xarxa de Parcs Naturals

19/06/2021 fins al 20/06/2021

Cap de setmana de poesia al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Dissabte 19, recital de Roger Mas al Centre d'Art i Natura de Farrera i diumenge 20, passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo. Sortida des del Centre d’Art i Natura. Us hi esperem!

Històries de bosquerols. Descobrim el carboneig

Montseny

20/06/2021

Una sortida per conèixer els boscos del vessant nord del Montseny, les fustes més carbonades i com les transportaven amb sàrries els traginers. També descobrirem alguna història d’aquests bosquerols.

Sot de Bocs. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

20/06/2021

Sot de Bocs és una petita raconada que reflecteix amb tota la seva riquesa les vicissituds viscudes al Montnegre durant la segona meitat del segle XX. Serem testimonis, doncs, del pas del temps i de la petja humana, alhora fugaç i pregona.

Salt del Mir. Ruta guiada de marxa nòrdica

Montesquiu

20/06/2021

El salt del Mir és un paratge d’una gran bellesa. L’indret és espectacular, especialment si porta una bona quantitat d’aigua.  La volta que us proposem passa també per la bonica ermita del Prat.

Senderisme en un paisatge de pedra seca

Olèrdola

19/06/2021

A través de l’observació de diferents construccions fetes amb pedra seca, aprendrem quins aspectes de l’agricultura, l’economia, els costums i la forma de vida van portar a fer aquestes estructures.

Passejada poètica al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Xarxa de Parcs Naturals

20/06/2021

Passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo. Sortida des del Centre d’Art i Natura de Farrera.

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram