Butlletí Gaudím els parcs
 
Número #284 / Del 15 al 21 de juny de 2021
X Facebook Youtube Instagram

Destaquem

Poesia als parcs, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Xarxa de Parcs Naturals

19/06/2021 fins al 20/06/2021

Cap de setmana de poesia al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Dissabte 19, recital de Roger Mas al Centre d'Art i Natura de Farrera i diumenge 20, passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo. Sortida des del Centre d’Art i Natura. Us hi esperem!

Converses al bosc: els boscos del Montnegre

Montnegre-Corredor

16/06/2021

Un espai de diàleg i debat enmig del bosc, obert als diferents actors que interactuen en el Parc del Montnegre i el Corredor per parlar, conèixer i compartir qüestions relacionades amb la gestió i conservació per adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

Nit d'estels a Seva

Montseny

18/06/2021

Observació del cel a ull nu i amb telescopi. Dirigida per Inés Dibarboure, de Blau, el Planetari. Podrem contemplar la lluna creixent i Venus. 

Visita guiada a la Cova de Mura

Sant Llorenç-Obac

19/06/2021

Recorregut des del poble de Mura fins a la Cova, amb l'acompanyament d'un guia, amb interpretació del patrimoni durant el recorregut i a l'interior de la Cova.

Senderisme en un paisatge de pedra seca

Olèrdola

19/06/2021

A través de l’observació de diferents construccions fetes amb pedra seca, aprendrem quins aspectes de l’agricultura, l’economia, els costums i la forma de vida van portar a fer aquestes estructures.

Òrrius Viu el Parc, amb La Capsa dels sentits

Litoral

19/06/2021

Un espai per descobrir i redescobrir la natura. Activitats per activar els sentits i estimular una mirada reflexiva. A partir d’unes instruccions senzilles, heu de sortir a explorar l’entorn i trobar allò que us proposem.

De Can Jalpí al Remei

Montnegre-Corredor

19/06/2021

Els vessants meridionals que envolten Arenys de Munt conserven encara un ric mosaic paisatgístic. La combinació de tots aquests ambients afavoreix la biodiversitat característica el Maresme mitjà.

Visita al Castell de Vacarisses

Sant Llorenç-Obac

19/06/2021

Visita guiada pel Castell de Vacarisses, avui biblioteca, que data d'entre els segles XII i XIII. Un edifici a través del qual es pot explicar la història del poble de Vacarisses. L'últim dissabte de cada mes.

Descoberta en família. La petjada dels senglars

Collserola

19/06/2021

Una passejada pels voltants del Centre d’Informació, acompanyada d’un petit taller o d’un joc ens servirà per conèixer millor Collserola. A càrrec dels Guies del Parc.

Les pintures romàniques de Santa Cecília

Sant Llorenç-Obac

19/06/2021

Visita a la capella de Santa Cecília on podrem contemplar les pintures romàniques que s’hi conserven i els elements arquitectònics contemporanis de les pintures.

Recol·lectem herbes per fer ratafia, a Alella

Litoral

19/06/2021

Us atreviu a fer la vostra pròpia ratafia? Aprendrem a reconèixer i a recol·lectar amb cura les diferents herbes aromàtiques necessàries. Amb el monogràfic de l’endemà la podrem acabar d’elaborar. Cal portar cistell.

Salt del Mir. Ruta guiada de marxa nòrdica

Montesquiu

20/06/2021

El salt del Mir és un paratge d’una gran bellesa. L’indret és espectacular, especialment si porta una bona quantitat d’aigua.  La volta que us proposem passa també per la bonica ermita del Prat.

Històries de bosquerols. Descobrim el carboneig

Montseny

19/06/2022

Una sortida per conèixer els boscos del vessant nord del Montseny, les fustes més carbonades i com les transportaven amb sàrries els traginers. 

La riera de Vallvidrera, un món de sensacions

Collserola

20/06/2021

Una immersió dins el bosc de ribera per parlar del funcionament d’aquest ecosistema. Farem ús de l’aplicació RiuNet i resumirem la sessió amb una petita creació artística. A càrrec de Pilar Herrero, biòloga i educadora ambiental.

Sot de Bocs. Passejada guiada

Montnegre-Corredor

20/06/2021

Sot de Bocs és una petita raconada que reflecteix amb tota la seva riquesa les vicissituds viscudes al Montnegre durant la segona meitat del segle XX. Serem testimonis, doncs, del pas del temps i de la petja humana, alhora fugaç i pregona.

Fem la nostra ratafia!

Litoral

20/06/2021

Amb les plantes recollides durant l'itinerari del dia anterior elaborarem la nostra pròpia ratafia i coneixerem els seus secrets i història. L’aiguardent es pot portar o reservar prèviament a l’organització. Cal portar un envàs de vidre gran.

Pedra i natura a Sant Pere de Vallhonesta

Sant Llorenç-Obac

20/06/2021

Passejada guiada pel sector oriental del terme de Sant Vicenç de Castellet per gaudir del patrimoni natural, cultural i històric de la vall de Vallhonesta, centrant-nos en l'extracció i els usos de la pedra.

Les històries d’en Serrallonga tal com s’expliquen a Viladrau

Montseny

20/06/2021

Una aventura per descobrir un personatge català de llegenda, seguint els camins i corriols per on ell va passar ara fa més de 400 anys: en Joan Sala i Ferrer conegut com en Serrallonga, el bandoler més gran de la història.

Santa Creu de Palou. Passejada guiada

Sant Llorenç-Obac

20/06/2021

Santa Creu de Palou és una petita esglèsia romànica del segle XI situada al terme municipal de Mura. Tot i que actualment es troba abandonada, les seves restes ens ajuden a imaginar com havia estat en el passat.

Visites guiades a les abelles de l'Obac

Sant Llorenç-Obac

19/06/2021 fins al 20/06/2021

Activitat d'educació mediambiental relacionada amb el món de les abelles. A prop de les arnes ens vestirem d'apicultor/a, encendrem el fumador i obrirem el rusc per veure i explicar el que vagi sortint. Tots els dissabtes i diumenges.

Anar a dalt

Altres activitats

Visita guiada a la Cova de Mura

Sant Llorenç-Obac

20/06/2021

Jordi Palli, Ferro bell. Escultura a la Cabanya del Castell

Montesquiu

05/06/2021 fins al 27/06/2021

13è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

Litoral

07/06/2021 fins al 15/10/2021

Anar a dalt

Properament

Ruta inclusiva 'Aigua, un viatge pels sentits'

Montseny

26/06/2021

Itinerari inclusiu i teatralitzat que es realitza al llarg del recorregut adaptat de la font del Frare. De la mà de personatges singulars, els participants faran un viatge a través dels sentits, les sensacions i les emocions.

Olèrdola, una muntanya d'històries. Passejada guiada

Olèrdola

26/06/2021

Posa't les botes de muntanya per seguir una ruta en què us explicarem històries d'ibers i romans, de tombes medievals, de la fil·loxera, de com extreien la calç d'aquesta muntanyes, de pintures prehistòriques...

Aigua i natura de Monistrol de Calders - ACTIVITAT ANUL·LADA

Sant Llorenç-Obac

26/06/2021

En aquest ruta observarem l’ús de l’aigua (resclosa, rec, bomba de Saladic, fonts) i  parlarem del molí d’en Sala, així com també sobre natura, geologia i altres patrimonis.

Coneguem els cavalls del Parc del Garraf

Garraf

27/06/2021

Presentació de la Fundació i passejada guiada per anar a trobar els cavalls a les pastures. Un matí en plena natura per conèixer la tasca dels cavalls al Parc del Garraf. 

 
Agenda Notícies Audiovisuals Exposicions Itineraris

Subscripció: alta / baixa

Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona
Àrea d'Espais Naturals i Infraestructura Verda
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
a/e:xarxaparcs@diba.cat

Twitter Facebook Youtube Instagram